Совети, прашања и oстанато во врска со автомобили

• Креатор на темата Креатор на темата Струмикс
  • Време на започнување Време на започнување
Jas sum zemal...eftini se...no slušam malku pojak zvuk nego porano. Kazuvaat deka se turski staklata...no nema problem. Eve si trae 7-8 godini
Имаат од повеќе фирми, Pilkington меѓу најпознатите.. Иначе мојата е АГЦ, така да се јавив во Еуроимпекс, ќе ја заменат тие, покрива и осигурувањето.

Здраво друштво, разгледував да купам нови зимски гуми, па се одлучив за Sava Eskimo S3 како најдобро покажани (по пофалби на форумов).. Арно ама гледам сега ги дигнале доста цените во споредба со лани... Лани комплет 4 гуми 205/55/р16 беа околу 12.000 ден, а оваа година истите се околу 14.000ден... Ме интересира да не знае некој каде можам да ги најдам по пониски цени во Скопје?
Фала многу

Здраво друштво, разгледував да купам нови зимски гуми, па се одлучив за Sava Eskimo S3 како најдобро покажани (по пофалби на форумов).. Арно ама гледам сега ги дигнале доста цените во споредба со лани... Лани комплет 4 гуми 205/55/р16 беа околу 12.000 ден, а оваа година истите се околу 14.000ден... Ме интересира да не знае некој каде можам да ги најдам по пониски цени во Скопје?
Фала многу

Nemorash sava mozes i kormoran za nijansa se pokvalitetni i ne se tolku meki kako savata.

http://www.kupigumi.mk/Content.aspx?IdMenu=1010&lng=1&v=1&se=2&si=11&p=7&d=4

Па стварта на зимските гуми е да се помеки ;).
На савата и страничните ѕидови се меки така да треба да ја пази на тротоари качување на косо да не направи џумка

Инаку и според мене савата е топ зимска гума баш зошто е мека и лепи

Зимските гуми се меки бидејќи во нив има и силикон во смесата....а силиконот знаеме какви својства има....

Во летните гуму го нема силиконот...или евентуално го има многу малку

Зимските гуми се меки бидејќи во нив има и силикон во смесата....а силиконот знаеме какви својства има....

Во летните гуму го нема силиконот...или евентуално го има многу малку

Ама затоа во летните гуми има пластика,и тоа поприлично многу..

Ама затоа во летните гуми има пластика,и тоа поприлично многу..
јас тоа најмногу го имам искусено...после врнење на силен град во Јуни(2009)......колата наместо да почни да кочи...почна да забрзува после притискањето на педалот за кочење.
Испод 8 степени ....летните гуми престануваат да функционираат

јас тоа најмногу го имам искусено...после врнење на силен град во Јуни(2009)......колата наместо да почни да кочи...почна да забрзува после притискањето на педалот за кочење.
Испод 8 степени ....летните гуми престануваат да функционираат

Може ти се натопиле плочките па не ти кочело ради тоа..

Може ти се натопиле плочките па не ти кочело ради тоа..

Не бре.....се зае.ав ....зедов Кумхо тајерс гуми....првата година беа добри, дојде зима, гумите се стврднаа и така си останаа. Башка кога видов производството беше 5-6 години постаро....лежеле негде по магацини
Среќа во несреќа беше што задните гуми ми беа сава М+С, па така кочењето малку со нив се подобри избегнав поопасни последици

Корморанот се класа под Савата,а не над неа..

Со SAVA ако паркираш на камче или тротоар знае да се деформира. Со корморан од буџетарскиве гуми тој проблем го нема. Бочно се многу меки савата, не за подлогата.

Здраво момци,
Имам во план да купам жолта ibiza и бојата е речиси цела избледена на хаубата,двете предни врати и кровот. Освен ова и некој други ситници возилото е "коска", па прашањето ми е дали можам да ја корегирам бојата со некаква паста, каде може да се направи тоа и колку пари чини одприлика ?
Поздрав.

Планирам за зимам бмв 320 д 2000-2002 година, па да не ја зимам така на слепо сакам да отидам до м-кар овластениот сервис на бмв па колку одприлика би ме коштала дијагностика ?

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom