Бугарско државјанство (процедура и потребна документација) - СТАРА ТЕМА

Долу во линкот ги имате сите информации поврзани со времетраењето и промените на вашите статуси.

• https://bugarskipasos.blogspot.com/p/statusi.html

Гласови: 4 50,0%
  • Благодарност до сите кои учествувале во креацијата на блогов.

Гласови: 4 50,0%
  • Инфо: Го копирате горенаведениот линк и го отварате со вашиот интернет пребарувач.

Гласови: 0 0,0%
  • За процедура за подигнување преку амбасада подолу линк ,или вратете се на страна 4553.

• forum.kajgana.com/threads/Бугарско-државјанство-процедура-и-потребна-документација.74574/page-4553

• Вкупно гласачи
    8
  • Гласањето е завршено на .
Статус
Затворена за нови мислења.
Член од
6 јули 2017
Мислења
2.273
Поени од реакции
1.487
Поголема глупост немам прочитано.
Бугарите издејствуваа, Албанија да го признае бугарското малцинство во својата земја, а со оглед дека македонското не е признато, сега сите македонци во Албанија ќе се водат како бугари. Бо изминатив дваесетина години, скоро сите жители од деловите населени со македонско население извадија бугарски пасоши. Сега дури и школо ќе им отвораат на бугарски јазик. Со ова во Албанија преку ноќ се брише македонското малцинство (оние малите човечиња што се држеа за рака и гласаа). Со признавањето на малцинството нема да се даваат пасоши на албанците муслимани, туку на православните христијани од македонско потекло, Толку, не мислам да се објаснувам повеќе.
Знаеш, некои се тука само да спорат и болни се да се во право. Искрено тоа е твое мислење и јас го почитувам

A

andrea85

Гостин
БТВ јас бен на интервју минатата недела, број 10700 од 2017 а интервју закажав средина 2019....
немаше многу гужва порастеретено, без гужва пред МП како кога подавав документи. Интервјуто ко интервју што си по народност, празници, за бугарската историја, по што е позната Бг, како ке ти се смени животот по добивање гражданство...
Тие што закажуваа з аинтервју средина октомври знаши им закажаа за неполна година октомври исто 2018...
нижто не видов, ни разбрав ни некој знаеше од таму.....
времето ке каже.

Член од
21 ноември 2009
Мислења
182
Поени од реакции
316
Знаеш, некои се тука само да спорат и болни се да се во право. Искрено тоа е твое мислење и јас го почитувам
Ако има некој „болен “ на форумов, тогаш според симптомите кои ги имаш, тоа си ТИ, Од јули месец, кога си се зачленил на форумот, имаш пишано 251 мислење на оваа тема, а јас од 2009 на целиот форум имам 112. Добар показател кој се прави паметен и кој го тупи. И не замарај веќе.

Член од
6 јули 2017
Мислења
2.273
Поени од реакции
1.487
Ако има некој „болен “ на форумов, тогаш според симптомите кои ги имаш, тоа си ТИ, Од јули месец, кога си се зачленил на форумот, имаш пишано 251 мислење на оваа тема, а јас од 2009 на целиот форум имам 112. Добар показател кој се прави паметен и кој го тупи. И не замарај веќе.
Сосема си во право, ич не треба да се замарам[DOUBLEPOST=1508918515][/DOUBLEPOST]Кој колку мисли има толку мислења. Ај со здравје...

Член од
8 февруари 2016
Мислења
400
Поени од реакции
396
Поголема глупост немам прочитано.
Бугарите издејствуваа, Албанија да го признае бугарското малцинство во својата земја, а со оглед дека македонското не е признато, сега сите македонци во Албанија ќе се водат како бугари. Бо изминатив дваесетина години, скоро сите жители од деловите населени со македонско население извадија бугарски пасоши. Сега дури и школо ќе им отвораат на бугарски јазик. Со ова во Албанија преку ноќ се брише македонското малцинство (оние малите човечиња што се држеа за рака и гласаа). Со признавањето на малцинството нема да се даваат пасоши на албанците муслимани, туку на православните христијани од македонско потекло, Толку, не мислам да се објаснувам повеќе.
Da bre kolku se grizat za tie makedonsci od albanija da gi napravat bugari i pasosi da im poklonat, a nie od Makedonija uste na skeneri da ne stavat. Pa sami kazuvaat deka starite dokumenti ni se unisteni, a sega vamu daj star dokument, pa dali ti e orginal ke go vestacam, pa prezimeto ne ti odgovara, pa potvrdava ne vazi, pa cekaj da vidam ova od DAPC sto e , pa ova od DAPC e za dzabe, daj jas od ponovo da vidam se, pa daj mi pak orginal pa ke go dadam na vestcenje, pa daj pak izvodi, pa pak legaliziraj gi, pa pa pa IMA USTE NESTO??? OVA E VEKE SRAMOTA !!!! Pa se znae bre koi sme so bugarski koreni, po iminja i preziminja, jazik, mesto na raganje na nas i nasite predci i veroispoved se poznavame !!! Po izvod tvoj i na predcite ke vidat dali imas koreni bugarski ili ne.
A stalno sum vikala, kriminal i toa treba da se proveri, normalno i treba da ima otkaz ako nekoj ima kriminalno dosie.
Nekoj tamu nesto koci, nekoja igra e.....

Член од
6 јули 2017
Мислења
2.273
Поени од реакции
1.487
Da bre kolku se grizat za tie makedonsci od albanija da gi napravat bugari i pasosi da im poklonat, a nie od Makedonija uste na skeneri da ne stavat. Pa sami kazuvaat deka starite dokumenti ni se unisteni, a sega vamu daj star dokument, pa dali ti e orginal ke go vestacam, pa prezimeto ne ti odgovara, pa potvrdava ne vazi, pa cekaj da vidam ova od DAPC sto e , pa ova od DAPC e za dzabe, daj jas od ponovo da vidam se, pa daj mi pak orginal pa ke go dadam na vestcenje, pa daj pak izvodi, pa pak legaliziraj gi, pa pa pa IMA USTE NESTO??? OVA E VEKE SRAMOTA !!!! Pa se znae bre koi sme so bugarski koreni, po iminja i preziminja, jazik, mesto na raganje na nas i nasite predci i veroispoved se poznavame !!! Po izvod tvoj i na predcite ke vidat dali imas koreni bugarski ili ne.
A stalno sum vikala, kriminal i toa treba da se proveri, normalno i treba da ima otkaz ako nekoj ima kriminalno dosie.
Nekoj tamu nesto koci, nekoja igra e.....
Остај го... не му објаснувај, неговиот исказ му нема логика, од повеќе причини. Станат е на лева нога, опериран сум од такви

Член од
21 ноември 2009
Мислења
182
Поени од реакции
316
Прочи
Остај го... не му објаснувај, неговиот исказ му нема логика, од повеќе причини. Станат е на лева нога, опериран сум од такви
Нека ме извини админот што бегам од темата, ама многу неписмени си зимаат за право да коментираат работи за кои немаат основни познавања

Ај малку прочитајте и проширете ги своите видици, а не сте затупавеле од компјутерот
http://tocka.com.mk/vesti/248381/gjurgjaj-vnesuvanjeto-na-bugarskoto-malcinstvo-vo-zakonot-sramen-cin-vo-albanija
Според непотврдени информации, бугарското малцинство во овие региони достигнува до 50 000 луѓе.

На крајот од септември премиерот Бојко Борисов, ја повика Албанија да признае бугарско малцинство. Тој разговараше со премиерот Еди Рама на кој му порачал дека очекува новиот закон да содржи текст кој го регулира статусот на етничките Бугари.

Единствената македонска партија во албанскиот парламент – партијата Македонска алијанса за европска интеграција (МАЕИ), се изјасни против вклучувањето на бугарско малцинство во законот за националните малцинства во Албанија.

Според Македонците во Албанија, признавањето на непостоечко бугарско малцинство во областите Преспа, Голо Брдо и Гора е кршење на меѓународното право, бидејќи овие области се населени со Македонци, а не со Бугари.

Партијата ги спореди активностите на владата како геноцид врз македонскиот народ и злосторство против човештвото, бидејќи Бугари во Албанија имало само во бугарската амбасада во Тирана. Н

Член од
6 јули 2017
Мислења
2.273
Поени од реакции
1.487
Прочи

Нека ме извини админот што бегам од темата, ама многу неписмени си зимаат за право да коментираат работи за кои немаат основни познавања

Ај малку прочитајте и проширете ги своите видици, а не сте затупавеле од компјутерот
http://tocka.com.mk/vesti/248381/gjurgjaj-vnesuvanjeto-na-bugarskoto-malcinstvo-vo-zakonot-sramen-cin-vo-albanija
Според непотврдени информации, бугарското малцинство во овие региони достигнува до 50 000 луѓе.

На крајот од септември премиерот Бојко Борисов, ја повика Албанија да признае бугарско малцинство. Тој разговараше со премиерот Еди Рама на кој му порачал дека очекува новиот закон да содржи текст кој го регулира статусот на етничките Бугари.

Единствената македонска партија во албанскиот парламент – партијата Македонска алијанса за европска интеграција (МАЕИ), се изјасни против вклучувањето на бугарско малцинство во законот за националните малцинства во Албанија.

Според Македонците во Албанија, признавањето на непостоечко бугарско малцинство во областите Преспа, Голо Брдо и Гора е кршење на меѓународното право, бидејќи овие области се населени со Македонци, а не со Бугари.

Партијата ги спореди активностите на владата како геноцид врз македонскиот народ и злосторство против човештвото, бидејќи Бугари во Албанија имало само во бугарската амбасада во Тирана. Н
Ај вака, си поднел ти барање за БГ-државјанство? ако си значи ова тебе треба да ти е во полза, затоа што си се декларирал како бугарин? така? Во полза тие затоа што по дифолт, од црно море до јадранот се е бугарско? и по автоматизам ти следи државјанство така? Е не е така, затоа што овие таму не се декларираа како бугари, а едно си во право, ќе се брише македонското малцинство таму, но ќе се запише како Албанско. Неписмен еден, не биди буквалист, читај меѓу редови, не само ќе се фатиш за еден факт и ќе кружиш околу него, затоа што ти си сватил дека така било. Николј не креира моментална политика, освем нашиве, на долгорочен план се брише и се запишува како албанци СКОПЧАЈ

A

andrea85

Гостин
Во Април поднесов апликација со потврда од Младенов ги примија документите и ми рече последникот да закажам интервју закажав и тоа за 2018. Е сега може ли на интернет да пратам до каде е работата или се прати после интервју?
нема што да видиш сега, пишува само кога си на интервју. По интервјуто проверуваш.

Член од
30 септември 2015
Мислења
323
Поени од реакции
435
Ај мала помош кој може да даде точно инфо. Со потврда сум од здружение, у меѓувреме дознав дека прадедоми бил бугарски комита во кр паланечки регион во периодот на 1924-1925 година. Од војник и комита дознав дека имало разлика. Од него имам само датум на умирање шо би моело да ми даде некои податоци од извод на умрените. Има ли Велико Трново податок за оваа категорија на лица.

Член од
5 октомври 2012
Мислења
24
Поени од реакции
13
Lele hahaha kakva 2017 tie sto se 2017 intervju do 2018 minimum edna godina se ceka na zadolzitelna pa uste pola godina na finalna pa uste pola godina potpisi, ukazi, adresi. Komedii narod ste. Fakticki od pocetok do kraj izleguva 3 godini bez zastoj ako imas zastoj i na dopolnitelna togas i 4 ke izleze. Jas bez zastoj prv pat dokumenti dadeno noemvri 2015 intervjuto noemvri 2016 i na zadolItelna veke edna godina eve 2017 i sekako do 2018 do noemvri ke me fati do kraj.

Член од
7 октомври 2010
Мислења
42
Поени од реакции
37
Lele hahaha kakva 2017 tie sto se 2017 intervju do 2018 minimum edna godina se ceka na zadolzitelna pa uste pola godina na finalna pa uste pola godina potpisi, ukazi, adresi. Komedii narod ste. Fakticki od pocetok do kraj izleguva 3 godini bez zastoj ako imas zastoj i na dopolnitelna togas i 4 ke izleze. Jas bez zastoj prv pat dokumenti dadeno noemvri 2015 intervjuto noemvri 2016 i na zadolItelna veke edna godina eve 2017 i sekako do 2018 do noemvri ke me fati do kraj.
pa normalno deka se ceka... zatoa i prasav posto malce me zbuni... ne naglasi za koja godina se odnesuva... ne mi se veruvase deka e od ovaa...[DOUBLEPOST=1508926947][/DOUBLEPOST]
Да не мислиш 2016?
ja ne mislam nisto :D zatoa i prasav... toa deka jas bev vo mart 2017 na intervju pa nekako ne mi se veruvase deka na nekoj od april mu se smenil statusot :)

Член од
30 јули 2014
Мислења
749
Поени од реакции
731
Sega novite uste poveke cekaat,ti od pocetok na podavanje do intervju si cekal 1 god a sega se ceka 1 god samo za toj proishod koj posle demek ne ti go uvazuvaat.. toa e osven ako ne se smeni nesto posle nova godina...

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

На врв Bottom