Закон за забрана на пушење

• Креатор на темата Креатор на темата teneke
  • Време на започнување Време на започнување

Дали го поддржувате законот за забрана на пушење?

• Не, треба да се укине забраната

Гласови: 13 7,0%
  • Треба да се модифицира за да имаат угостителите поголема слобода

Гласови: 25 13,5%
  • Да, супер е во ваква форма

Гласови: 37 20,0%
  • Треба да биде уште поригорозен

Гласови: 110 59,5%

• Вкупно гласачи
    185
Сериозни сте со ова лиценцава? Најдоа начин парите на локалите место директно во џеб да ги зимаат, сеа ќе им ги фактурираат. Од нелегален си направија легален рекет. Никаква, лиценца, никакви услови, ништо нема да постои, кој ќе плати тој ќе клати. Настрана тоа што локалите блиски до владата нема да ја плаќаат оваа лиценца.

Македонија сме, дното на планетата земја. Убаво кажа @ElNinho место да се замараме со реални работи кои го засегаат нашето опшетство ние си го тупиме мозокот со глупости.

Pa na nacin kako sto si go napisal postot deluva kako tocno da znaes kako ke bide noviot zakon.
Сум влегол во филм како јас да сум законодавец :), како јас би го решил законот ако би бил власт...

Значи лиценца за пушење нема да може да добие некое кафуле од десетина квадрати во кое се збиени десет маси додека некој угостителски објект од стотици квадрати во кој масите се на одалеченост од по неколку метри, со високи плафони и соодветна вентилација не гледам зошто не би добил лиценца за пушење. Сум бил на некои места каде се пуши но поради добрата вентилација тоа навистина не смета на никој кој не пуши.
Значи лиценца за мочање во базен, нема да може да добие некое базенче од десетина квадрати во кое се збиени десет групи луѓе, додека некој олимписки базен од стотици квадрати во кој групите луѓе се на одалеченост од по неколку метри, со голема длабочина и соодветно промешување на водата - не гледам зошто не би добил лиценца за мочање дирекно во вода. Сум пиел вода од некои базени каде се моча но поради доброто промешување на водата тоа навистина не му смета на никој кој не моча во базен.

Запирките се бонус, јас честам. ;)

Значи лиценца за мочање во базен, нема да може да добие некое базенче од десетина квадрати во кое се збиени десет групи луѓе, додека некој олимписки базен од стотици квадрати во кој групите луѓе се на одалеченост од по неколку метри, со голема длабочина и соодветно промешување на водата - не гледам зошто не би добил лиценца за мочање дирекно во вода. Сум бил во некои базени каде се моча но поради доброто промешување на водата тоа навистина не смета на никој кој не моча во базен.

[DOUBLEPOST=1508889330][/DOUBLEPOST]
Значи лиценца за мочање во базен, нема да може да добие некое базенче од десетина квадрати во кое се збиени десет групи луѓе, додека некој олимписки базен од стотици квадрати во кој групите луѓе се на одалеченост од по неколку метри, со голема длабочина и соодветно промешување на водата - не гледам зошто не би добил лиценца за мочање дирекно во вода. Сум пиел вода од некои базени каде се моча но поради доброто промешување на водата тоа навистина не му смета на никој кој не моча во базен.

Во морето да не влегуваш оти лично јас се имам мочано, или веке си влогол.... Ти прочита некаде дека спомнав соодветна вентилација? Е тоа ти е нешто што чадот веднаш го влечи нагоре и го исфрла од објектот со што оневозможува мешање на чадот со воздухот кој ке го дишеш на неколку метра од пушачот, а во твојата споредба со базенот тоа би изгледало како на к... да ти закачат едно црево па кога ке мочаш материјата да оди директно у вц....

„Морето“ е метафора за воздухот надвор на отворено (не за внатре на затворено). Таму надвор во морето мочај (пуши) колку сакаш. Но не, ти сакаш во базенот полн со луѓе да се мочате со пајташите, и сега не убедуваш дека може да дишеме пиеме од тоа „пошто водата добро се промешува“. :confused:

Е тоа ти е нешто што чадот веднаш го влечи нагоре и го исфрла од објектот со што оневозможува мешање на чадот со воздухот кој ке го дишеш на неколку метра од пушачот, а во твојата споредба со базенот тоа би изгледало како на к... да ти закачат едно црево па кога ке мочаш материјата да оди директно у вц....
Е тоа ти е нешто што чадот изгледа како да влечи нагоре ама всушност поголемиот дел се меша со околниот воздух, пошто нели - дифузија и пошто јбг така функционираат законите на физиката во нашиот универзум, што овозможува мешање на чадот со воздухот кој ке го дишеш на неколку метра од пушачот, а во твојата споредба со кафичот тоа би изгледало како во грлото deep throat да ти закачат едно црево па кога ке дуваш чадот да оди директно у отворот за вентилација....

^^
Ете повторно те поправив, и од куп глупости точен те направив.
Повторно ниту фала не ми кажа. :(

Поригорозни мерки, никаде во јавен објект да не се пуши, јас сум пушач мавам кутија ипол на ден и секоја забрана за пушење ја оправдувам и почитувам, видете на што личат болнициве, особено државна, ридови пикавци и одвратна смредеа пред секој влез на клиника од која јас како пушач се гадам, камо ли некој што никогаш цигара не запалил во живот, треба да се забрани пушење во цел круг на државна, ригорозни казни за непочитување, забрани за пушење во и околу автобуски, железнички угостителски објекти административни објекти училишта градинки со се дворно место, ние имаме голем проблем со цигарите на државно ниво секоја ригорозна мерка против пушачите е добредојдена.
Популистички мерки од новата влада, бедно....

„Морето“ е метафора за воздухот надвор на отворено (не за внатре на затворено). Таму надвор во морето мочај (пуши) колку сакаш. Но не, ти сакаш во базенот полн со луѓе да се мочате со пајташите, и сега не убедуваш дека може да дишеме пиеме од тоа „пошто водата добро се промешува“. :confused:

Е тоа ти е нешто што чадот изгледа како да влечи нагоре ама всушност поголемиот дел се меша со околниот воздух, пошто нели - дифузија и пошто јбг така функционираат законите на физиката во нашиот универзум, што овозможува мешање на чадот со воздухот кој ке го дишеш на неколку метра од пушачот, а во твојата споредба со кафичот тоа би изгледало како во грлото deep throat да ти закачат едно црево па кога ке дуваш чадот да оди директно у отворот за вентилација....

^^
Ете повторно те поправив, и од куп глупости точен те направив.
Повторно ниту фала не ми кажа. :(
Ако има добра вентилација и солидна оддалеченост на маса од маса не би рекол дека воздухот ке се измеша, по законите на физиката топлиот воздух и чадот се движат нагоре и ке бидат вовлечени од вентилацијата, нешто како кога дома пржиш риба и си го вклучуваш аспираторот, за да не ти замириса насекаде на риба. Ако веке технички е неизводливо вентилацијата да овозможи пушење без тоа да им смета на тие што не пушат, тогаш нека си има локали каде на влезот јасно ке стои дека таму се пуши, и локали каде на влезот јасно ке стои дека таму не се пуши, па ти одбери си каде ке влезеш.

`дискусијава` и `аргументите` за пушење во затворен простор се јасен знак дека грујо треба да се врати на власт
пошо ти му даваш слобода, он прво нешто што бара е право да ги труе другите.
`за ова ли се боревме`?

`дискусијава` и `аргументите` за пушење во затворен простор се јасен знак дека грујо треба да се врати на власт
пошо ти му даваш слобода, он прво нешто што бара е право да ги труе другите.
`за ова ли се боревме`?

Не потпикнувај извртени тези, не е ова случувања во Македонија, во оваа дискусија секој е на различна страна, како што гледаш ова е една од двете теми во која јас се сложувам со @Vanlok, ќе ги збуниш личностиве како @мкд владе на кого не му е јасно што се случува.

Не потпикнувај извртени тези, не е ова случувања во Македонија, во оваа дискусија секој е на различна страна, како што гледаш ова е една од двете теми во која јас се сложувам со @Vanlok, ќе ги збуниш личностиве како @мкд владе на кого не му е јасно што се случува.
А што тоа се случува жити се освен што има големи шанси да се поправи една голема историска неправда и да се укини еден крајно дискриминирачки закон. Не дека досега не се пушеше , не дека од утре нема да се пуши или дека во минатото не се пушело само што тоа сега би си било легално, исто како и пред некоја година. Па самиот Премиер е снимен на камера каде го крши законот , што остана за другите.[DOUBLEPOST=1508915501][/DOUBLEPOST]
До толку е лоша идеата со новиот закон што ме донесоа во ситуација на @Vanlok да морам лајк да му ставам. :(
Кучето и мачето Име, кучето и мачето. И тие кога е ладно спијат заедно па така и ти со Ванлок ке си се гушните ако треба . Се изгушкавте со разноразни борци за слобода и права, убијци, терористи, сепаратисти, негатори на се што е македонско па сега уште за Ванлок ти е проблемот. Стегни ги забите и гушни го силно и искрено ;)

Не разбирам само во приказнава како се оштетени угостителите како најгласни борци за промена на законов? Као им се намали профитот во последниве 7 години од кога стапи законов на сила? :D

А што тоа се случува жити се освен што има големи шанси да се поправи една голема историска неправда и да се укини еден крајно дискриминирачки закон. Не дека досега не се пушеше , не дека од утре нема да се пуши или дека во минатото не се пушело само што тоа сега би си било легално, исто како и пред некоја година.

Ова може со браќата твои или во круговите во кои што се движиш. Во нормалните средини не се пушеше.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom