Совети, прашања и oстанато во врска со автомобили

• Креатор на темата Креатор на темата Струмикс
  • Време на започнување Време на започнување
Денес дојде мајсторот и рече дека требе да се провере дали е исправна имало некоја пумпа кај резерварот коа му помагала на бошот да влечи нафта таа може да била отидена, гледав на една страна 160евра нова е таа пумпа а тој ми рече 500евра била

Чисто се сомневам дека таа кола има и пумпа во резерварот. Јас мислам дека директно бошот влече нафта од резервар преку црево.

Јас би ти препорачал да си го смениш мајсторот или на бошист да ја однесеш колата. Од ролс ројс не е 500 евра пумпа за во резервар. :eek:

Denes mi javi majstorot deka celiot problem bil vo menuvacot. Sega sakam da prasam dali može da se popravi menuvacot ili pak dali menuvacot od škoda octavia 1.9 TDI 4x4 74kw e isti so menuvacot od golf 4 4motion 1.9 TDI 74kw dali može od ednata kola na drugata da se montira

Corsa B 1.4 8V, пред неколку недели ми се скина ребрастиот, имаше неколку вентили извиткани.
Бев на мајстор, го репарираа моторот, колата добро се понаша, нема никаков проблем.
Пред некој ден приметив кога влегувам во кривина, или на ниски обрати, светнува сијаличето за уље на кратко, и се гаси.
Уље има доволно, не фали ни грам. Пред тоа сијаличето не светнувало никогаш.
Што би можело да биде пролбемот?

Здраво, што мислите за сеат ибица 1.2, 75кс бензинец на плин од 2008 година?

Здр.
Една помош до сите имам мерцедес w202 c220 од 96год. Со електронска пумпа лукас е сега почна да ми капе нафта ама пак колата вози некој да ми препорачи бошиста илк некој пто сменил во механичка пумпа па да ѓи сппдели искуство

Здр.
Една помош до сите имам мерцедес w202 c220 од 96год. Со електронска пумпа лукас е сега почна да ми капе нафта ама пак колата вози некој да ми препорачи бошиста илк некој пто сменил во механичка пумпа па да ѓи сппдели искуство

Riste od Kavadarci,nema promasaj,so se kola nosi mu ja,ja vadi,ja pravi I pak nazad ja mesti,ti steluva palenje itn itn,se vo eden den.

Спарк 2007год со вграден плински уред, на ниски обрти колата гаси(не секогаш). Што би можело да биде. Ме нервира треба да турирам на раскрсница цело време.

Sent from my HUAWEI VNS-L21 using Tapatalk

Спарк 2007год со вграден плински уред, на ниски обрти колата гаси(не секогаш). Што би можело да биде. Ме нервира треба да турирам на раскрсница цело време.

Sent from my HUAWEI VNS-L21 using Tapatalk

Led gasot,napravi go na 800-900 obrtai da raboti.

Audi A4 1.9 ili 2.0 tdi 2005 godina sto ke imate mislenje odrzuvanje voznja defekti ?

Btw prodavnica za avtodelovi potocno amortizeri za vo Skopje da mi kaze nekoj link od strana ili fb,brojce, adresa,naselba itn.itn. fala odnapred

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom