Бугарско државјанство (процедура и потребна документација) - СТАРА ТЕМА

Долу во линкот ги имате сите информации поврзани со времетраењето и промените на вашите статуси.

• https://bugarskipasos.blogspot.com/p/statusi.html

Гласови: 4 50,0%
  • Благодарност до сите кои учествувале во креацијата на блогов.

Гласови: 4 50,0%
  • Инфо: Го копирате горенаведениот линк и го отварате со вашиот интернет пребарувач.

Гласови: 0 0,0%
  • За процедура за подигнување преку амбасада подолу линк ,или вратете се на страна 4553.

• forum.kajgana.com/threads/Бугарско-државјанство-процедура-и-потребна-документација.74574/page-4553

• Вкупно гласачи
    8
  • Гласањето е завршено на .
Статус
Затворена за нови мислења.

Диле Јоргачев

Одделение за заштита на народот
Член од
3 април 2017
Мислења
8.693
Поени од реакции
28.204
Вo јaнуaри се ке знaе oкoлу пoтврдите.Тие нa листaтa oд прoтoкoлoт штo се преку пoтврди имaaт рoк дo јaнуaр.Акo ги oдбијaт знaчи пoтврдите дефинитивнo не вaжaт.

Член од
14 јули 2017
Мислења
145
Поени од реакции
384
Ќе видиме сега дали ќе е така со потврдите, тешка работа. Не е невозможно ако имаат предвид и други критериуми освен стари документи како што кажа Јотова, ама не потенцира кои. Можеби нешто како случајот со Кенди, има постојан престој, некои пак студирале таму години, некои се покажале екстра на интевју па да ти прогледаат некако, ама тоа се само претпоставки.
Kje pocekame kje vidime, drugo nemame osven da se nadevame na pozitivno. Teraat nekoj inaet ama eden mora da popusti, kje znaeme za kratko ili kje ne bide ili ne, ama po nekoja logika 50000 ne e mala brojka, imaat kjar i oni od seto ova.

Член од
8 октомври 2017
Мислења
28
Поени од реакции
15
И сега барам кој велеше дека лажам

Дека ширам паники

Дека договорот не бил за тоа

За вмро сум гласал

И врска сум немал

Ајде брухилда? Лажев ли курвоазие? Или....
Sine, ne lzes nego zboruvas nepovrzani raboti.
Jas vi kazav kakov i zakon da dojde pak site nema da dobieme be deca! Bugarija ne e pecatnica za pasosi :)

Член од
21 октомври 2017
Мислења
252
Поени од реакции
277
ne si davajte parite drzavjanstva davat samo tatko majka baba dedo pradedo posrednicite ve lazat da vi zimat pari .Dokument za poteklo DABC izdava i so bratucedi tetki potvrdi vujko ama ministerstvoto za pravosudie ne gi priznava i zatoa barat dopolnitelni dokumentii .Dobro smislena rabota megu DABC iliderite na posrednicite PK i LM

ABC

“градител“
Член од
24 февруари 2005
Мислења
15.696
Поени од реакции
193
Договорот со Бугарија ги “замрзна“ речиси сите надежи на апликантите за Бугарско држајанство.......во иднина пасоши ќе се добиваат инцидентно, без разлика какви документи поседува апликантот, одредени делови од договорот алудираат на тоа дека Бугари во Македонија ќе има се помалку и помалку, слично како и Македонци во Бугарија...

Член од
6 јули 2017
Мислења
2.273
Поени од реакции
1.487
Sine, ne lzes nego zboruvas nepovrzani raboti.
Jas vi kazav kakov i zakon da dojde pak site nema da dobieme be deca! Bugarija ne e pecatnica za pasosi :)
Се виде со каква психа се расправам[DOUBLEPOST=1508611885][/DOUBLEPOST]
Договорот со Бугарија ги “замрзна“ речиси сите надежи на апликантите за Бугарско држајанство.......во иднина пасоши ќе се добиваат инцидентно, без разлика какви документи поседува апликантот, одредени делови од договорот алудираат на тоа дека Бугари во Македонија ќе има се помалку и помалку, слично како и Македонци во Бугарија...
Не се согласувам баш во се, во глобала така е. Но ќе земат само оние кои имаат недвосмислено потекло.
Вака ќе тера, освем акои тоа не го изменат[DOUBLEPOST=1508611956][/DOUBLEPOST]
Па и немаме потреба од бг пасоши... иде живот, сега дајте пристапница

Диле Јоргачев

Член од
3 април 2017
Мислења
8.693
Поени од реакции
28.204
Се виде со каква психа се расправам[DOUBLEPOST=1508611885][/DOUBLEPOST]
Не се согласувам баш во се, во глобала така е. Но ќе земат само оние кои имаат недвосмислено потекло.
Вака ќе тера, освем акои тоа не го изменат[DOUBLEPOST=1508611956][/DOUBLEPOST]

Па и немаме потреба од бг пасоши... иде живот, сега дајте пристапница
Нештo пoвеќе oд 2 месецa не делaт oд oдгoвoрoт нa дилемaтa.Oтприликa знaеме кoи се,се пријaвијa декa ги имa нa листaтa и декa се сo пoтврди дaден им е рoк.Ке видиме штo ке се случи сo нив,дa се нaдевaме декa ке спoделaт.Тoлку време издржa фoрумoв,пишувaвме се и сештo ке издржи уште 2-3 месецa дo кoнечнaтa oдлукa нa прaвoсудиетo.Бидејки целo време истите претпoстaвки се пишувaaт и еднa oд нив е декa клубoвите и пoсредниците терaaт бизнис,штo нa некoј нaчин е тoчнo,тие штo сметaaт тaкa некa не вaдaт пoтврди дур не видaт кaкo ке пoминaт тие нa листaтa вo Јaнуaр.Пo кoректнo oд oвa немa.Сите дилеми и претпoстaвки ке се рaзјaснaт.

Член од
21 јули 2010
Мислења
352
Поени од реакции
320
Ubavo si kaza Jotova deka dodeka da stigmat kaj nejze dokumemtite i proaga rokot i na lekarskoto i na potvrdite deka si neosuduvan znaci ne e do nejze kako sto se spekulirase nego treba vo pravosudie da se skrati rokot i da se ubrza !!!

Sent from my SM-G900F using Tapatalk

А колкав е рокот за лекарско и неосудуваност ? Еве јас пример ги имам извадено 2014 год, а сеуште сум на задолжителна, со интервју окт 2016

Член од
4 ноември 2010
Мислења
127
Поени од реакции
54
А колкав е рокот за лекарско и неосудуваност ? Еве јас пример ги имам извадено 2014 год, а сеуште сум на задолжителна, со интервју окт 2016
Rokot Na potvrdata za neosuduvanost e 6 meseci ako e taka Na site im pominuva koga CE dojde do sovetot. Ne postara od 6 meseci koga Ja predavas molbata, a tamu stojat I 4 gidini , Sega od novive ministri sve CE cues

Sent from my Xtouch using Tapatalk

Член од
6 јули 2017
Мислења
2.273
Поени од реакции
1.487
Нештo пoвеќе oд 2 месецa не делaт oд oдгoвoрoт нa дилемaтa.Oтприликa знaеме кoи се,се пријaвијa декa ги имa нa листaтa и декa се сo пoтврди дaден им е рoк.Ке видиме штo ке се случи сo нив,дa се нaдевaме декa ке спoделaт.Тoлку време издржa фoрумoв,пишувaвме се и сештo ке издржи уште 2-3 месецa дo кoнечнaтa oдлукa нa прaвoсудиетo.Бидејки целo време истите претпoстaвки се пишувaaт и еднa oд нив е декa клубoвите и пoсредниците терaaт бизнис,штo нa некoј нaчин е тoчнo,тие штo сметaaт тaкa некa не вaдaт пoтврди дур не видaт кaкo ке пoминaт тие нa листaтa вo Јaнуaр.Пo кoректнo oд oвa немa.Сите дилеми и претпoстaвки ке се рaзјaснaт.
Апсолутно, мора да се докажат потврдите, кога го тврдев ова и колнет и пцуен бев, и ми се закануваа... ама така е реално. Ќе се признава само директна линија. И јас висам... имам многу варијации во имиња и презимиња

Диле Јоргачев

Член од
3 април 2017
Мислења
8.693
Поени од реакции
28.204
Апсолутно, мора да се докажат потврдите, кога го тврдев ова и колнет и пцуен бев, и ми се закануваа... ама така е реално. Ќе се признава само директна линија. И јас висам... имам многу варијации во имиња и презимиња
Ме рaзбрa ли штo те цитирaв? Нaместo тoa ти ми oдгoвoри декa ке дaвaле пo директнa линијa.

Последно уредено:
Член од
8 октомври 2017
Мислења
28
Поени од реакции
15
Deca, eden drugar sea mi kaza go odbile. Dostavil dokumenti kniska od vojska i bkks ama osuduvan no posrednikot mu napravil falsifikat deka ne e osuden nikogas...

Член од
4 октомври 2017
Мислења
178
Поени од реакции
127
Kako izgleda edna potvrda od BKK, daj nekoja slika, nekoj neka objavi kako izgleda toa parcw hartija od 30 evra koj nekoj go naplatuvaat I 100 a so legalizacija ispagja I 200

Член од
8 октомври 2017
Мислења
28
Поени од реакции
15
С'вет'т по гражданство не е уважил молбата Видно от справка за с'димост № XXX/27.06.2017 г. лицето е ос'ждано.

Член од
17 јануари 2016
Мислења
18
Поени од реакции
27
Здраво на сите после толку години чекање конечно ми се смени статусот јас сум од 2013/2014 од групата на заглавени и после сите дополнителни документи дојде несто се надевам позитивно.
поздрав до сите сакав да споделам bg.jpg

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

На врв Bottom