Ipsissimus
P.I.
- Член од
- 23 јули 2010
- Мислења
- 15.582
- Поени од реакции
- 12.949
Ти дали се сметаш за слободен?Правиш се што ти е волја?Дали си задоволен,или повеќе би сакал да правиш се како машина.Кога нешто создаваш не смееш да дозволиш на слободна волја работи кои ќе прават штета.
Ако сите функционираат како машина нема да ми биде проблем, вака е башибозук.Ти дали се сметаш за слободен?Правиш се што ти е волја?Дали си задоволен,или повеќе би сакал да правиш се како машина.
Кеплер,Во мојата има барем што да се учи, во твојава е се мижи асан да ти баам.
Кои докази бе мики, книжуле напишано од автори без проверена ментална состојба или прикаски за јавување на госпо на трупци, кафе, луѓе на кои демек насон им се јави и сл.
Miki nemoj da lazes....Jas te citam uste prviot den...Nikakov dokaz osven glupi podprasanja nemas dadeno!
PS: Citati od biblijata i self filozfski mneenja ne se smetaat za dokazi!
Веќе напишав дека немам видено како изгледа струјата, а ти не разликуваш „струја„ од ефектите кои ги предизвикува истата.Ете ти дадов некој опис јас.
Туку земи електрошокер и запецкај со него на празно, ќе видиш како летаат искри па опиши ни ја струјата ти
Sent from my SM-G318H using Tapatalk
Во понов жаргон овие ги викаат шарлатани.Кеплер,
и во мојата вера има што да се учи и доучува.
Што се однесува до „книжето„, сигурен сум дека не си го ни видел, уште помалку прочитал. „Книжето„ е напишано од Боговидци, за разлика од тебе, кој не ја видел струјата, туку „набада„ за нејзините особини.
„Книжето„ не е единствена литература во Црквата, но и ова не го знаеш...[DOUBLEPOST=1508530675][/DOUBLEPOST]
Суб,
вакууму мој омилен, празнотијо бесконечна и немерлива, грешко еволутивна, еве ти уште еден „лајк„ од мене...
За тебе е претешко да јадеш, а не да разбереш потешки нешта.
Сам Бог и‘ вети на Црквата дека ќе опстои до крајот од времето.Во понов жаргон овие ги викаат шарлатани.
Сигурен сум дека има, ајде потрудете се може и ќе опстоите како религија барем уште 500 години.
Тешко дека ќе видиме јас и ти, али сигурен сум дека ќе згасне еден ден, во најмала рака ќе има многу помало влијание и моќ.Сам Бог и‘ вети на Црквата дека ќе опстои до крајот од времето.
За тебе-се сомневам...
И Црквата има свој речник, со кој ја опишува душевно-духовната состојба од поединците кои ве веруваат во Бога. Можам да ти набројам цел речник и во него лесно ќе се препознаеш.
Паметна одлука-што се однесува до мене, можеш и да се исклучиш од порталов, оти ионака не кажуваш нешта кои се соодветни на темава.Тешко дека ќе видиме јас и ти, али сигурен сум дека ќе згасне еден ден, во најмала рака ќе има многу помало влијание и моќ.
Се во свое време, ај терај читај букварите си имам побитни работи од вртење во круг со глупости, ќе поминам на темава за некој месец да те проверам дали си нашол доказ дека госпо постои.
До струјата ли стигнавте,со нејзе да ја докажувате Божественоста.Има милион докази,на Апостолите не им требала струја за да го придобијат целиот свет за Христос.Паметна одлука-што се однесува до мене, можеш и да се исклучиш од порталов, оти ионака не кажуваш нешта кои се соодветни на темава.
Туку, ај, и јас ќе те причекам па штом ја видиш струјата, ќе ни го изнесеш нејзиниот опис на форумов. Живо ме занима како изгле‘а.
Никој од времето на Исус ниту пак 2-3 поколенија подоцна не го придобил светот за Христос!До струјата ли стигнавте,со нејзе да ја докажувате Божественоста.Има милион докази,на Апостолите не им требала струја за да го придобијат целиот свет за Христос.
Види колку е едноставно; се работи за паралела.До струјата ли стигнавте,со нејзе да ја докажувате Божественоста.Има милион докази,на Апостолите не им требала струја за да го придобијат целиот свет за Христос.
Ако има видливи ефекти, никој нема да има желба да го види бога за да верува во постоење на нешто како христијанско-еврејскиот бог... но едноставно нема бидејќи заборавивте како одеше сето тоа кое го примивте од постарите тајни учења кои ви ги предадоа вашите учители. Големиот учител го распнавте вие, не туѓинците бидејќи не разбравте ништо и запнавте да толкувате и осудувате се и сешто ако не се сложуваше со вашите толкувања таму некаде во IV век.
Ти викам убаво земи електрошокер, пецкај со него на празно и опиши што си видел.Кеплер,
и во мојата вера има што да се учи и доучува.
Што се однесува до „книжето„, сигурен сум дека не си го ни видел, уште помалку прочитал. „Книжето„ е напишано од Боговидци, за разлика од тебе, кој не ја видел струјата, туку „набада„ за нејзините особини.
„Книжето„ не е единствена литература во Црквата, но и ова не го знаеш...[DOUBLEPOST=1508530675][/DOUBLEPOST]
Суб,
вакууму мој омилен, празнотијо бесконечна и немерлива, грешко еволутивна, еве ти уште еден „лајк„ од мене...
За тебе е претешко да јадеш, а не да разбереш потешки нешта.[DOUBLEPOST=1508530849][/DOUBLEPOST]
Веќе напишав дека немам видено како изгледа струјата, а ти не разликуваш „струја„ од ефектите кои ги предизвикува истата.
Излегол некој нов модел на џип што го немаат во епархија, мора да се подноват.
https://www.mkd.mk/makedonija/vladikata-agatangel-vovede-nov-arach-za-fotografiranje-vo-ili-pred-crkva-500-ili-1500
Кеплер,@MIKI1 абе гледам праите ажурирање на правилата според развиток на технологијава, дај пусулчето што ви го има пратено Исус за да собирате ваков арач.
Како што веќе напишав, а ти не си прочитал:Ти викам убаво земи електрошокер, пецкај со него на празно и опиши што си видел.
И убаво ти вели Хепта, не споредувај струја со Господ. Струјата може и да се осети, овој твојов Господ уште не сум го осетил за разлика од струјата.
Sent from my SM-G318H using Tapatalk