Sakale da go vidat moreto za posleden pat...На Халкидики се криеле бандитите. Колку поетично! Си го знаеле местенцето од многу одамна, какви ли спомени ги врзуваат со него.
Sent from my Redmi 3 using Tapatalk
Go prezaliv vekje odamnahttps://gledajvideo.com/2017/10/18/ацо-станковски-американците-не-напрс/
Не верував дека ќе го кажам ова ама веќе жал ми станува за пијанициве
ШО ДА НЕ НЕ Е ТАКА!!!??? ДИПСТЕЈТ, КЕМИТРЕЈЛС, FLAT EARTH, (миљарда на сметка у белизе), КОРИСНИ ИДИОТИ, ФИНГЕРАЈКА, (втора миљарда на кипар), ПОСТИЗБОРЕН ИНЖИНЕРИНГ, ИМЕТО, ИДЕНТИТЕТОТ,(нешто ситно миљонче кај хари у комерцијална), СУВЕРЕНИТОТ, КОНТИНУИТЕТОТ...https://gledajvideo.com/2017/10/18/ацо-станковски-американците-не-напрс/
на новинарот не му текнува да го праша што мајка барал во СОбрание, и како би се однесувале со него ако вака влегол во Сенат во САД?https://gledajvideo.com/2017/10/18/ацо-станковски-американците-не-напрс/
Ојј... Како така бе!тебе ти пречи што Македонија била во сојуз со Србија и Хрватска, а не со Бугарија, во ред.
...
Бугарија 100 логори, 485.000 уапсени, истерани 300.000 турци....
А тие Курдите што ги спомна на друго место, рака под рака со Турците биле главните крвници кои за нив го извршувале не само Ерменскиот Геноцид, туку и Асирскиот и други геноциди кои правеле тие што ги жалиш и ги браниш.The Armenian Genocide (Armenian: Հայոց ցեղասպանություն,[note 3] Hayots tseghaspanutyun), also known as the Armenian Holocaust,[6] was the Ottoman government's systematic extermination of 1.5 million Armenians,[note 2] mostly Ottoman citizens within the Ottoman Empire and its successor state, the Republic of Turkey.
The Assyrian genocide (also known as Sayfo or Seyfo, ("Sword") Syriac: ܩܛܠܥܡܐ ܣܘܪܝܝܐ or ܣܝܦܐ) refers to the mass slaughter of the Assyrian population of the Ottoman Empire and those in neighbouring Persia by Ottoman troops[1][2] during the First World War, in conjunction with the Armenian and Greek genocides.[4][5]
The Assyrian civilian population ... was forcibly relocated and massacred by the Muslim Ottoman (Turkish) army, together with other armed and allied Muslim peoples, including Kurds, Chechens and Circassians, between 1914 and 1920, with further attacks on unarmed fleeing civilians conducted by local Arab militias.[4]
Македонија нема да биде прва држава која ќе биде редефинирана на тој начин. И Босна е таква држава. Сум бил лично во Босна и во двата дела сум поминал и Република Српска и Федерацијата. Тоа се две различни држави во една држава. Буквално се е поделено. Само што нема физичка граница во внатрешниот дел да ги дели тие две државички внатре. Лично вака од моја проценка Федерацијата(муслиманскиот дел) како да е некако економски поразвиена од РС заради парите од Саудиска Арабија и останатите муслимански земји.Македонија мора да влезе и ќе влезе некогаш во НАТО и ЕУ ... но не сега за сега и не во вакво паковање туку во поинакво ... уште некоја година Македонците ќе бидат помалку од 50% од вкупното население во оваа држава а кај и да е ќе има и промена на името на државата како и името на нацијата и јазикот ... нема да има поделба на државата, но ќе има нејзино редефинирање и федерализација, промена на името на државата во која веќе (каурите) и онака ќе бидат малцинство !
ЕУ и НАТО ја сакаат Македонија како територија, потребна им е, но со поинакво име и плус ја сакаат како федерализирана и бинационална држава (Албански и Словенски дел) !
Скопје како град е веќе фифти-фифти муслимански и каурски дел, а и двојазично е веќе се автобуси, училишта, факултети, министерства, амбуланти, болници и.т.н. и овој процес е започнат од поодамна не е од вчера или денес, новиот премиер Заев само ќе си продолжи како попче да ги имплементира работите кои ќе му бидат сервирани исто како што претходно и Грујо тоа го правеше изминатава деценија !
https://off.net.mk/zezalici/foto/shto-gotveshe-redzhepi-vo-meksikoДали Реџепи оној од Нома, у слободно време, у Данска, иде да ги каменува куќите на каурите и црквите?
ОК.[DOUBLEPOST=1508410109][/DOUBLEPOST]Pa covek eve javno ti kazuvam deka makedonski firmi nemozea do pred 6 meseci da dobijat isti uslovi kako stranskite da investiraat vo zonite po javno kako da ti kazam se javiv pred 1 godina prasav.
Sto mislis tolku slabi i nikakvi firmi ima pa nemozat 10-15 miliona da izvadat i da investiraat ?
Na Zaev ne mu veruvam nisto posto 27 godini imame VMRO-SDSM vladeenje sto ne dovede do ovaa deredze na banana drzava sto sme sega
Какви небулози. Што има врска Бугарија, Србија, Хрватска..? Кој ги спомна. Да не си го згрешил форумот? А башка, сега по директива мораш да си (прв) другар со Бугарите. Знам дека душа (и срце) те боли.. ама „партиски задатак“ мора да се почитува.тебе ти пречи што Македонија била во сојуз со Србија и Хрватска, а не со Бугарија, во ред.
Бугарија 100 логори, 485.000 уапсени, истерани 300.000 турци, од 1944-1989 следени од тајната полиција 2.000.000 граѓани.
Унгарија-200.000 осудени од 1946-1956, околу 600.000 лица уапсени, 200.000 исчезнати/убиени, 200 кампови.
Чехословачка 120 кампови, Полска 50.
програмер, така било во сите држави, такво било времето бе. Стопати ова да ти се повтори, ти пак тераш глупа пропаганда. Логори, одземање имоти...Ако малку вклучиш мозок ќе сфатиш дека во Југославија Македонецот има најмногу добиено и најмалку има страдано од сите други држави.ОК.[DOUBLEPOST=1508410109][/DOUBLEPOST]
Какви небулози. Што има врска Бугарија, Србија, Хрватска..? Кој ги спомна. Да не си го згрешил форумот? А башка, сега по директива мораш да си (прв) другар со Бугарите. Знам дека душа (и срце) те боли.. ама „партиски задатак“ мора да се почитува.
И турско си беше нормално...како за нас така и за сите немало дискриминација. Груево лошо Титово добро...Заево...нема везе глупости во боја.Во 2011 наводно само Македонија и Белорусија имале политички затвореници? Ако е вистина, лидери, шампијони
програмер, така било во сите држави, такво било времето бе. Стопати ова да ти се повтори, ти пак тераш глупа пропаганда. Логори, одземање имоти...Ако имаш барем малку мозок ќе сфатиш дека во Југославија Македонецот има најмногу добиено и најмалку има страдано од сите други држави.
Па таму има доста каури.[DOUBLEPOST=1508411912][/DOUBLEPOST]https://off.net.mk/zezalici/foto/shto-gotveshe-redzhepi-vo-meksiko
Во Мексико го поминува слободното време
Мене уопште не ми е битно која националност е некој. Ниту раса.Само кога ќе му дојде Action Bronson на гости со Munchies : ))) Друг mindset е тоа, затоа и избегал од оваа дупка смрдена. Таа приказна треба да ти каже дека човекот е прво човек па после се друго. За жал, во светов а поготово на Балканов, побитно е што националност си.
Тој што добил убооо му е. Ама тој што изгубил.. прашај го него. А да си бил еден ден на Голи Оток, тешко дека сега ќе велеше „такво било времето“. Од таму и ѓаволот би избегал.[DOUBLEPOST=1508412849][/DOUBLEPOST]...Ако малку вклучиш мозок ќе сфатиш дека во Југославија Македонецот има најмногу добиено и најмалку има страдано од сите други држави.
Ќе биде. Тазе е, уште не е поминато, апдејтирано. Не си гледал вести, затоа не знаеш. Ама, да.. точно е.. за жал. Бугарија ја притисна Албанија и овие признаа бугарско малцинство.бугарското малцинство во албанија?
Ај извади некој линк, нешто да видиме што е тоа?
https://en.wikipedia.org/wiki/Demographics_of_Albania#Ethnic_groups
http://minorityrights.org/country/albania/
Гладам Македонци, Ѓупци, Власи, Роми, Грци... никаде не гледам да пишува Бугари во Албанија..
некој сака поради политичка порпаганда, поради големобугарски наци идеи, да лаже дека има нешто што нема, фактите говорат спротивно.