Дискусија за Атеистите, Исламот, Христијанството и останати убедувања

MIKI1

Поставувач на неодговорени прашања.
Член од
10 јануари 2008
Мислења
20.396
Поени од реакции
3.398
Да бе Мики и тоа сум видел, па дури и сум осетил, а може и самиот ти да ја видиш ако имаш желба, најбезбедно и најефтино ти е да скршиш една запалка и пецкај дур имаш желба, ем ќе гледаш искра ем ќе те дрма.
А еве ти троа похардкор

Или во природата
Кеплер,

колку треба да биде просто некое прашање, за да можеш да го разбереш?

D

dARK_ElementaL

Гостин
И што кажа сега,атеисту расеан.
Епа Кирил така се молел и примил од светиот дух па почнал да чита некои книги шо претходно не знаел. И овој самаритјанинов (од кого Кирил ги зел книгите) кога видел што се десило се зачудил и он се покрстил одма.

Sent from my SM-G318H using Tapatalk

Lester Freamon

A man of focus, commitment, sheer will...
Член од
14 јануари 2015
Мислења
16.238
Поени од реакции
36.515
Кеплер,

колку треба да биде просто некое прашање, за да можеш да го разбереш?
Побара да видиш електрична енергија, еве ти, дај сеа ти да го видиме твојо госпо, обично ова што ти го постирав го учат деца од 7мо одделение по физика, ваљда ни толку не можеш да перцепираш.

MIKI1

Член од
10 јануари 2008
Мислења
20.396
Поени од реакции
3.398
Побара да видиш електрична енергија, еве ти, дај сеа ти да го видиме твојо госпо, обично ова што ти го постирав го учат деца од 7мо одделение по физика, ваљда ни толку не можеш да перцепираш.
Кеплер,

ај да ти помогнам...

1. Не те прашувам како се произведува електричната енергија.
2. Не те прашувам кои се особеностите од електричната енергија.
3. Не те прашувам кои мерни уреди се мерат особеностите од електричната енергија.
4. Не те прашувам кои мерни единици се мерат особеностите од електричната енергија.
5. Не те прашувам кои се ефектите од електричната енергија.

Кеплер, просто кажано, НЕ МИ ОДГОВАРАЈ НА НЕШТА ЗА КОИ НЕ ТЕ ПРАШУВАМ!

Ај уште еднаш, еве го моето прашање; дали си видел електрична енергија и дали можеш да го опишеш нејзиниот изглед?

Просто е!

Нит‘ си ја видел, нит‘ ќе ја видиш.

Еве уште едно мое прашање до тебе, кое одговара на твојата битска состојба; посочи сам прашање, кое можам да ти го поставам, кое не е тешко за тебе, а на кое веќе го знаеш одговорот.

Хептаграм XI

Ἱερὸς Γάμος
Член од
13 февруари 2010
Мислења
12.319
Поени од реакции
12.334
Ова од оние јеховини сведоци прашања за да покажеш како и господ не го гледаш ама го има... си постои се создал јер така рекоа евреите?
Само треба молитва наместо мерење и закони и правила, потребно е црква, наместо жици и знаење физика и како работи природата...
Nice, nice... и потоа црквите празни, со по некои старци во недела исплашени дека ќе умрат а немаат време за ново да научат? Е чорба, заради вас е тоа... или пак ѓаволот тоа така прави, end of days... :)

Што нема да измислите за тоа проклето ваше „спасување на душата“... Не вери, не религии вие религишта сте изградиле - со векови наместо да вежбавте визии, до божественото да се доближувате (не само злато да приграбувате и иконостаси да правите) и да имате како оној Јован или како и да му е вистинското име, или како евреите и нивната кабала - вие повеќе се заморувавте да наоѓате оправдувања и да ги заморувате луѓето дека ако не се гледа нештото исто е како и она што не се гледа ама се докажало дека функционира и може да се контролира!

Не е добро што струјата ја споредуваш со твојот концепт на божественост ... ќе му удриме отпор (кој веќе го има) и ете му пад на напон :)

Пази му христијанска логика - да се чуди човек во 21 век што „мудреци“ ова мирјаните станале... :)

Јас не знам овие помладиве на форумов што толку те гледаат сериозно, кога целата работа треба со тебе на мајтап да се тера, има си попови и места со саглам луѓе за разговори во врска со религиите и праксите и сите тие антички и денешни ритуали - ти си последниот што знаеш нешто за тоа.
Молчи си и моли се некој да дојде поспособн да ти одбрани верата чунки без вера кај ќе ти оди душата?

Ipsissimus

P.I.
Член од
23 јули 2010
Мислења
15.582
Поени од реакции
12.949
Ај уште еднаш, еве го моето прашање; дали си видел електрична енергија и дали можеш да го опишеш нејзиниот изглед?

Просто е!

Абе ај шо кажа?!! Тогаш што е ова:
lightning-strike-large3.jpg
Или ова:
Tesla_8ft.JPG
Или ова:
zQxK8C.jpg
Или ова:
hqdefault.jpg

Последно уредено:

Lester Freamon

A man of focus, commitment, sheer will...
Член од
14 јануари 2015
Мислења
16.238
Поени од реакции
36.515
Кеплер,

ај да ти помогнам...

1. Не те прашувам како се произведува електричната енергија.
2. Не те прашувам кои се особеностите од електричната енергија.
3. Не те прашувам кои мерни уреди се мерат особеностите од електричната енергија.
4. Не те прашувам кои мерни единици се мерат особеностите од електричната енергија.
5. Не те прашувам кои се ефектите од електричната енергија.

Кеплер, просто кажано, НЕ МИ ОДГОВАРАЈ НА НЕШТА ЗА КОИ НЕ ТЕ ПРАШУВАМ!

Просто е!

Еве уште едно мое прашање до тебе, кое одговара на твојата битска состојба; посочи сам прашање, кое можам да ти го поставам, кое не е тешко за тебе, а на кое веќе го знаеш одговорот.
Tebe tele da ti vrzam ce mislis kuce deka e, aj opuli gi slikite so ti gi prativ i kazi mi so se tie molnjite?
Prasa dali sum videl, ti prativ duri i samiot da vidis, pobaraj po net mozda nekoj snimil so kamera so visok fps i pulsiranje na taa od gradskata mreza (ti treba kamera koja bi snimila vo slow motion sijalica i ke vidis pulsiranje od 50 pati vo sekunda).
Taka da imas videno struja i ti, aj sea odgovori go moeto prasanje, kako da go vidime/registrirame/iskomunicirame gospo, frekvencija/branovi/tehnologija i kaj se naoga, mozda mozi i da go snimime?

D

dARK_ElementaL

Гостин

Ова од оние јеховини сведоци прашања за да покажеш како и господ не го гледаш ама го има... си постои се создал јер така рекоа евреите?
Само треба молитва наместо мерење и закони и правила, потребно е црква, наместо жици и знаење физика и како работи природата...
Nice, nice... и потоа црквите празни, со по некои старци во недела исплашени дека ќе умрат а немаат време за ново да научат? Е чорба, заради вас е тоа... или пак ѓаволот тоа така прави, end of days... :)

Што нема да измислите за тоа проклето ваше „спасување на душата“... Не вери, не религии вие религишта сте изградиле - со векови наместо да вежбавте визии, до божественото да се доближувате (не само злато да приграбувате и иконостаси да правите) и да имате како оној Јован или како и да му е вистинското име, или како евреите и нивната кабала - вие повеќе се заморувавте да наоѓате оправдувања и да ги заморувате луѓето дека ако не се гледа нештото исто е како и она што не се гледа ама се докажало дека функционира и може да се контролира!

Не е добро што струјата ја споредуваш со твојот концепт на божественост ... ќе му удриме отпор (кој веќе го има) и ете му пад на напон :)

Пази му христијанска логика - да се чуди човек во 21 век што „мудреци“ ова мирјаните станале... :)

Јас не знам овие помладиве на форумов што толку те гледаат сериозно, кога целата работа треба со тебе на мајтап да се тера, има си попови и места со саглам луѓе за разговори во врска со религиите и праксите и сите тие антички и денешни ритуали - ти си последниот што знаеш нешто за тоа.
Молчи си и моли се некој да дојде поспособн да ти одбрани верата чунки без вера кај ќе ти оди душата?
Имаше и еден случај кај што наводно и Дарвин пред да умре рекол "Боже прости ми што толку ти згрешив". Мене ова повеќе ми изгледа како продавање магла. Па уште и Константин Кајшаров кога ќе почне да "истерува ѓаволи"

Хептаграм XI

Ἱερὸς Γάμος
Член од
13 февруари 2010
Мислења
12.319
Поени од реакции
12.334
Наводно кога некој ќе умре сигурно станува или христијанин или муслиман - и тоа го зборуваат оние кои очајно се обидуваат или да го оправдаат нивното верување или да привлечат луѓе кон нивните цркви...

По тоа што бил човекот, дали религиозен, дали не, која религија, која философија - човек може да научи само од делата што ти оставил самиот човек зад себе...

На смртна постела многу од оние кои умираат и знаат и бербат да се направат, тоа не значи дека намерно тоа го направиле - едноставно умот откажува. Ако тогаш е моментот да се пресуди за валидноста на еден човек во однос на религиите или пак валидноста на тој момент е доказот дека навистина нечиј бог постои кој што се раскажува преку верување - не мора до толку докази, глупости се тоа :)

D

dARK_ElementaL

Гостин

Наводно кога некој ќе умре сигурно станува или христијанин или муслиман - и тоа го зборуваат оние кои очајно се обидуваат или да го оправдаат нивното верување или да привлечат луѓе кон нивните цркви...

По тоа што бил човекот, дали религиозен, дали не, која религија, која философија - човек може да научи само од делата што ти оставил самиот човек зад себе...

На смртна постела многу од оние кои умираат и знаат и бербат да се направат, тоа не значи дека намерно тоа го направиле - едноставно умот откажува. Ако тогаш е моментот да се пресуди за валидноста на еден човек во однос на религиите или пак валидноста на тој момент е доказот дека навистина нечиј бог постои кој што се раскажува преку верување - не мора до толку докази, глупости се тоа :)
А овие јеховиниве сведоци нешо слабо ги глеам у последно време. Порано ги гледав кај железничка стоеја. Сега никако да видам некој. Еднаш и на врата ми дојдоа, покушаваа да ми продаваат од таа нивната магла.

MIKI1

Член од
10 јануари 2008
Мислења
20.396
Поени од реакции
3.398
Не знам.

Ти што велиш, што е?[DOUBLEPOST=1508429298][/DOUBLEPOST]
Tebe tele da ti vrzam ce mislis kuce deka e, aj opuli gi slikite so ti gi prativ i kazi mi so se tie molnjite?
Prasa dali sum videl, ti prativ duri i samiot da vidis, pobaraj po net mozda nekoj snimil so kamera so visok fps i pulsiranje na taa od gradskata mreza (ti treba kamera koja bi snimila vo slow motion sijalica i ke vidis pulsiranje od 50 pati vo sekunda).
Кеплер,

сам Никола Тесла нема(л) видено електрична енергија, иако секој ден се дружел со „неа„.
И се‘а, од кај се најде па ти екслузивец, да видиш нешто кое самите истражувачи не го виделе?[DOUBLEPOST=1508429328][/DOUBLEPOST]
Taka da imas videno struja i ti,
Не, немам видено струја.[DOUBLEPOST=1508429421][/DOUBLEPOST]
aj sea odgovori go moeto prasanje, kako da go vidime/registrirame/iskomunicirame gospo, frekvencija/branovi/tehnologija i kaj se naoga, mozda mozi i da go snimime?
Не одговараш на поставени прашања (не мораш да признаеш дека не знаеш, тоа е појќе од очигледно...), а преоѓаш на поставување на погрешни (!!!) прашања, очекувајќи одговор?

Дај намали од то‘ ласкајнето...[DOUBLEPOST=1508429637][/DOUBLEPOST]

Хепта,

ај по сто и први пут; не ги читам твоите монолози, не ме занима што мислиш, не си поканет у дискусија, а фаќаш „орман„ кога ќе те прашаат, останувајќи без текст....

Последно уредено:

Хептаграм XI

Ἱερὸς Γάμος
Член од
13 февруари 2010
Мислења
12.319
Поени од реакции
12.334
Знам дека си мрзлив и не сакаш да читаш она што не го прифаќаш во првите 11 збора!

Тоа е христијанскиот поточно старо-еонскиот менталитет - ништо да не се знае, ништо не се сака да се научи повеќе надвор од верувањето и надежта, постојано да се напаѓа сешто преку тоа незнаење и постојано да се кука наоколу...
Не бидува така поеќе...

Ќе мора дома да ги поканиш луѓето со кои мислиш само да разговараш, прашањата и моите размисли се упатени кон тебе, но и други да ги видат и прочитаат и да видат друг вид на train of thoughts од оној твојот, православниот, христијански начин на перење мозок и споредување „веронаука“ со наука за да си најдат „бедни по дух“ кои ќе им ги прифатат чудните идеи дека мора човекот да е грешен и беден и никаков на оваа планета бидејќи богот ќе се налути ако имаме силни луѓе кои се стремат кон божественост :)

Зошто напнуваш со тоа кој што видел и дали може да се види како добра подлога за оправдувањето за постоење на нешто како концептот бог?
Не ти е тоа некако како жив песок? На тоа градиш темели?
Не е проблем видот, самата срж на твојата религија е проблемот... и создавањето мирјани како тебе - кои би настрадале за верувањето, а се мислам и дека друг би повредиле заради истото тоа верување...

И друго:
Што ќе ти е богот ако ти забранува да бидеш како него? :)

Член од
3 септември 2010
Мислења
6.712
Поени од реакции
9.309
Taka da imas videno struja i ti, aj sea odgovori go moeto prasanje, kako da go vidime/registrirame/iskomunicirame gospo, frekvencija/branovi/tehnologija i kaj se naoga, mozda mozi i da go snimime?
Не разбираш што те прашува.

Не дали можат да се видат, чујат или измерат ефектите од електричната струја, туку дали си го видел движењето на електричниот полнеж?http://amasci.com/viselect/viselect.html

upload_2017-10-19_18-55-1.png

Хептаграм XI

Ἱερὸς Γάμος
Член од
13 февруари 2010
Мислења
12.319
Поени од реакции
12.334
И бидејќи никој не видел електрони од овие на форум тука, доказот е јасен: никој не го видел ни богот на христијаните - затоа како и струјата што ја ползуваме, така и богот постои и ги ползуваме неговите добродетелства.
Таа е таа логика, нема бегање :D

Дали сте деца, дали размислувате како деца, дали мислите дека со деца зборувате тука а не со возрасни луѓе - не знам. Логиката за оправдување на религии, богови и останато ви е ужасна... ужасна потреба!
А убаво реков голем пад на напон има богот откако новиот еон му стави поголем отпор :)

Повеќе ќе убедевте луѓе за постоењето на богови ако ја земевте гравитацијата, неа па воопшто не може да ја видат - апсолутен феномен! Како и струјата :)

Последно уредено:

Kajgana Shop

На врв Bottom