toj bivsi branitel zemjata ja branese so toa sto otide i ubi civili, i ne bese nisto porazlicen od onie od albanskata strana koi toa go pravea na Kosovo i kaj nas, duri u vojna postojat pravila a negoviot cin e kukavicki, taka zemja ne se brani, toa sto on go jadese vo hag a drugi ne takodze e del i negova zasluga, zasto vo Makedonija stigna pismo, potpisano od nego, a napisano od DPMNE, kade se molese kukase amante zamante amnestirajte gi haskite slucaji ...
Ova tebe ako ti e definicija za Makedonski BRANITEL, mene iskreno ne mi e, naprotiv, ova e klasicno dopiranje na dnoto i nisto poveke.
Dodeka drugi vojnici idea i ginea za makedonija, primaa kursumi i shrapneli u svoite tela, on otide u Ljuboten, i ubi nevooruzeni civili.
Istiot toj '' heroj '' sega go pokazuva vistinskoto lice na dpmne, kade vetuva deka ke pomaga samo na onie koi ke glasaat za nego, a onie koi ne glasaat za nego, bez razlika dali voopsto nema da izlezat na glasanje ili ke glasaat za druga partija, koj gi ebe. Abe da vi se naseram u herojot sto go glorificirate, a od druga strana pa plukate vrz Stojance Angelov, koj za razlika od johan pozerot, ucestvuval aktivno vo voeni dejstvija, bil ranet, odnesen u bolnica, i pak se vratil na negovo insistiranje a protivenje na lekarite, na teren, dodeka nekoj drug kako pute otisol da se izivuva vrz obicni civili bez pritoa da mu se vozvrati so oruzje.