Случувања во Македонија (Генерална дискусија)

За кого би го дале вашиот глас на парламентарните избори во април 2020?

• ВМРО-ДПМНЕ

Гласови: 64 19,0%
  • СДСМ

Гласови: 41 12,2%
  • ЛЕВИЦА

Гласови: 58 17,2%
  • БЕСА

Гласови: 1 0,3%
  • ДУИ

Гласови: 8 2,4%
  • АЛИЈАНСА ЗА АЛБАНЦИТЕ

Гласови: 1 0,3%
  • ДПА

Гласови: 0 0,0%
  • МАКЕДОНСКИ КОНЦЕПТ

Гласови: 5 1,5%
  • ИНТЕГРА

Гласови: 8 2,4%
  • ЕДИНСТВЕНА МАКЕДОНИЈА

Гласови: 3 0,9%
  • Некоја друга

Гласови: 9 2,7%
  • Нема да гласам или ќе го поништам ливчето

Гласови: 139 41,2%

• Вкупно гласачи
    337
Статус
Затворена за нови мислења.

k3b

Член од
17 декември 2010
Мислења
2.811
Поени од реакции
4.287
СЈО го демантира Панчевски дека истражител му го украл клучот од домот

а пази сега ..
„Сите дејствија преземени во рамки на предистражната постапка за време на претресот во домот се документирани, се снимаат видео и аудио, за одземените предмети се составува записник за привремено одземени предмети кој го потпишува и лицето во чиј дом е извршен претресот. По целосна анализа на материјалите ќе излеземе и со официјален став за ваквите наводи кои ги демантираме во целост – велат од СЈО

аман бе, доста фуцк ин браин... помина неколку дена уште не знаете што сте одзеле ??
А па овој Панчевски што се зезал, смени ја бравата од станот и не кажувај, нека се фатат у ЛАГА... лесно е сега накнадно да напишат во записник дека одземале и клуч од станот...
убаво им напиша таа професорка на ФБ, доста изигрување Инквизиција во 21 век..
Од кој стан биле? Да не имаш некое инфо?

image.jpg

Член од
7 ноември 2011
Мислења
3.443
Поени од реакции
4.360
Од кој стан биле? Да не имаш некое инфо?

Прегледај го приврзокот 178650
Ова се знајните, пријавените, а сигурно има уште многу непријавени, тајни, како дивоградбата во центар. Толку може да уштеди човек со судиска плата, неможе повеке, има и други трошкови, сметки.... здравје, млад е, ке уштеди уште нешто, ке купи уште некое станче. Сендвичовците кркаат сендвичи, лижат прсти, веат знамиња, пишуваат, се борат по разни форуми и фејзбуци, лапаат субвенции за тутунот, лапаат парички во дрекслмајери и џонсони, одат муфте на бања, муфте се возат на возот ..... а тој ете чесно и скромно, пример за секој сендвичовец како треба да се работи чесно, посветено и во интерес на државата, народот и партијата.

Член од
2 септември 2010
Мислења
7.148
Поени од реакции
7.516
Анкетава на Телма вика дека Шилегов има многу мала предност пред сељандурата. Еееј да му се наебе на градов два мандата, поплава со 50 и кусур мртви имаше, градеше срања барокни, сечеше дрва у 3,4 сабајле, цел град е у ѓубре, чадови, смрдеи и се сведе на "мала предност". Која стока живее у Скопје, ич да не ти е жал. Доживотен на дрвосечата да му даат као на маршалот и цело Водно нека го исече...нека го сруши море.
Па ене го и оној во Гази Баба, тој и осомничен е во еден случај ама пак ќе го гласаат. Да се чудиш каков народ живее во Гази Баба и Кисела Вода. Којзнае дали воопшто е народ тоа.

Член од
23 март 2015
Мислења
7.011
Поени од реакции
1.983
Латас е сеуште уредник на Сител, самошто овојпат неговата Ленче што ја бараше по медиуми она да му суди, му начука неколку кривични што моментално ни самиот Драган Павловиќ Латас незнае кај му е гзот.
Да ти кажам, сите у ДПМНЕ го прежалија човеков, сите веќе го видоа зад решетки, али ете ни тој самиот незнае како успеа да се задржи на слобода само со одземен пасош.
Тој ако сака може уште утре да се појави на Сител и да продолжи со монолозите на Вестите, али знае дека му гори под нозе па затоа сега работи позади камерите во телевизијата. Од друга страна Ивончето ни срам ни перде, маме ебавала со прошлава власт, ама ете прва се појавува на Дневникот во 16:00 часот.

За Јанко е посебна прича, него да можат и од дома би го избркале, а не пак од телевизија.
Јас за тоа не пишував. Само евидентно е дека демократијата е растеглива и дозирана работа со новата власт која нели е еднаква за сите. Еве, овие луѓе се очигледно стопирани да работат. Без разлика дали се добри или не. Сепак, гледаноста на нивните емисии беше најголема, или меѓу најгледаните.
А работата на СЈО е јасно дека е дел од уништувањето на ВМРО ДПМНЕ, за да се устоличи СДСМ. Не е тоа случајно. Затоа, секоја нивна акција ми буди сомнеж дека е тенденциозна. На пример, зошто за претрес (или што и да е) кај судијата Панчевски има налог од гевгелиски суд (не дека не може од другите да обезбедат)? Не ми е логично. Ова испаѓа дека Јанева пред да тргне на пат за „на работа“ во Скопје, поминала „уз пат“ на кафе кај „нејзините“ во судот во Гевгелија, па им побарала и еден налог да ѝ дадат, која „сме веќе тука“.[DOUBLEPOST=1507619957][/DOUBLEPOST]
Велиш дека Миленко е одличен а после дека Заев лажел.... погледни на Дудинка што пишува Миленко: се што кажа Груевски- излажа, се што кажа Заев- така излезе.... почнавте да си признавате.
Лошо ти е ова склопено. Јас пишувам од мое име. Не ми треба некој да ме инструира. Ниту пак велам дека некој е одличен или не. Нивните емисии имаа одлична гледаност, одличен концепт... како сакате наречете го. Јас никаде не навлегов во содржините, во толкувања... Впрочем, лошите водители и емисии нема да имаат гледаност и им пропаѓа работата.

Последно уредено:
Член од
23 март 2015
Мислења
7.011
Поени од реакции
1.983
Тоа не е мој став,тоа е план на меѓународната заедница.Заев е нивни херој кој ќе ја спаси Македонија од Руското влијание.Сите овие потези на оваа власт се влечат од Брисел и Вашингтон.Не од Скопје,Софија или Атина.
Ами ако го осудат на затворска казна бидејќи свесно и дрско пуши цигари во неговите канцеларии? Плус, видовме на снимката.

Член од
3 јуни 2013
Мислења
1.944
Поени од реакции
1.192
Ами ако го осудат на затворска казна бидејќи свесно и дрско пуши цигари во неговите канцеларии? Плус, видовме на снимката.
Ти да му ја попушиш цигарата,педеру еден.Само тоа гледаш,кој си играл со дршката.

Член од
7 ноември 2011
Мислења
3.443
Поени од реакции
4.360
Јас за тоа не пишував. Само евидентно е дека демократијата е растеглива и дозирана работа со новата власт која нели е еднаква за сите. Еве, овие луѓе се очигледно стопирани да работат. Без разлика дали се добри или не. Сепак, гледаноста на нивните емисии беше најголема, или меѓу најгледаните.
А работата на СЈО е јасно дека е дел од уништувањето на ВМРО ДПМНЕ, за да се устоличи СДСМ. Не е тоа случајно. Затоа, секоја нивна акција ми буди сомнеж дека е тенденциозна. На пример, зошто за претрес (или што и да е) кај судијата Панчевски има налог од гевгелиски суд (не дека не може од другите да обезбедат)? Не ми е логично. Ова испаѓа дека Јанева пред да тргне на пат за „на работа“ во Скопје, поминала „уз пат“ на кафе кај „нејзините“ во судот во Гевгелија, па им побарала и еден налог да ѝ дадат, која „сме веќе тука“.[DOUBLEPOST=1507619957][/DOUBLEPOST]
Лошо ти е ова склопено. Јас пишувам од мое име. Не ми треба некој да ме инструира. Ниту пак велам дека некој е одличен или не. Нивните емисии имаа одлична гледаност, одличен концепт... како сакате наречете го. Јас никаде не навлегов во содржините, во толкувања... Впрочем, лошите водители и емисии нема да имаат гледаност и им пропаѓа работата.
А баш треба да навлезеш во содржината и толкувањата. Толкувањето и содржината се битниот елемент, тоа е рефлекс на мозокот. А за гледаноста...... остај тоа настрана. Знаеш дека Касандра е апсолутен рекордер за век и веков во Македонија? Дали тоа значи дека Касандра не била срање од филм ами била врвно достигнување на светската кинематографија, со врвни уметнички достигнувања, врвно сценарио...? Сега ти е звезде гранда најгледано нешто на телевизија, дали тоа значи дека се работи за врвна емисија? Треба да видиш и структура на гледачи па да донесеш некој заклучок.

Член од
7 април 2015
Мислења
2.816
Поени од реакции
1.718
Па ене го и оној во Гази Баба, тој и осомничен е во еден случај ама пак ќе го гласаат. Да се чудиш каков народ живее во Гази Баба и Кисела Вода. Којзнае дали воопшто е народ тоа.
Карпош и Центар се единствените Скопски општини каде живеат Скопјани, другите општини не се толку битни и немаат никакво значење.

Член од
12 март 2009
Мислења
20.822
Поени од реакции
17.047
Ова се знајните, пријавените, а сигурно има уште многу непријавени, тајни, како дивоградбата во центар. Толку може да уштеди човек со судиска плата, неможе повеке, има и други трошкови, сметки.... здравје, млад е, ке уштеди уште нешто, ке купи уште некое станче. Сендвичовците кркаат сендвичи, лижат прсти, веат знамиња, пишуваат, се борат по разни форуми и фејзбуци, лапаат субвенции за тутунот, лапаат парички во дрекслмајери и џонсони, одат муфте на бања, муфте се возат на возот ..... а тој ете чесно и скромно, пример за секој сендвичовец како треба да се работи чесно, посветено и во интерес на државата, народот и партијата.
овие му се стекнати додека беше со сдс, а ова во центар сега ја доградува... патем зошто е дивоградба кога лепенките од лево и десно се со поголема височина, ако се дозволува некоја катност иста е за сите....
Кога сме кај Дивоградбите, гоа Космос бил селективно рушен , требало да му ги одобрат одстапувањата ( а молчат дека ФОН е пола дивоградба, изграден е за време на сдсм 2004, не му го легализираа тие од сдсм и така остана)

Диле Јоргачев

Одделение за заштита на народот
Член од
3 април 2017
Мислења
8.693
Поени од реакции
28.205
@Waoo Нaздрaвје сендвич.Акo ти е сувo мoжеш дa клекнеш пa и јoгурт дa се нaпиеш дa не ти зaлетне.
Седвич партијата се замени со друга сендвич партија :

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

На врв Bottom