- Член од
- 16 јули 2017
- Мислења
- 2
- Поени од реакции
- 9
Kaj mene moite imaat bg pasosi vise 5-6 godini, a na finalna sum od fevruari pa do pred nekoj den sega posle za ukaz kaj viceprezidenta sto e sledno ve molam koj znae neka mi pisa
Ај да споделам и јас инфо од Софија,
Пред 1 недела мој пријател беше на интевју, плус е во контакт со негови познати пријатели кои биле скоро и со посредници исто.
Неколку души биле буквално избркани од интервју периодов. Ги прашувале за познати бугарски личности, историја, географија овие трупови и службениците кои ги интервјуирале им рекле НАДВОР!!
На интервју некои биле задржани цели 30 мин. испрашување све и тие што интервјуирале биле доста арогантни, со предупредувања као еднаш ќе те прашам не ме препрашувај, точка итн.
И све си е тоа во ред, убаво им направиле. Абе имаш 1 година време до интервју, една страница не сакаат да прочитаат, кој дебилизам.
ме има и мене а преку брат сум-колку за ваша информација. Е сега само изводи имам и потврда ќе ми треба.Поздрав[DOUBLEPOST=1507612659][/DOUBLEPOST]https://mjs.bg/25/2503/
Tука можиш да си провериш по бројчето на молбата(не преписката) дали и за тебе се однесува ова....претпоставувам дека да,пошто сите оние што сме вратени на дополнителна со запирка не има на листата.Само да си знаеш дека немаат направено update и во листата се вклучени сите,односно и оние што веќе однеле дополнителни документи така да ако еднаш си однела нема потреба повторно да ги носиш истите документи.
фала ти многу за линкот-на чисто сум што ми требаме има и мене а преку брат сум-колку за ваша информација. Е сега само изводи имам и потврда ќе ми треба.Поздрав
Нема законот, види ја сега состојбата не чекај фождЛУГЕ кажете нешто попаметно КОГА ЗАКОНОТ знае ли некој нешто има ли инфо НЕКОЈ,и какви ОЛЕСНУВАЊА / ИЗМЕНИ / ДОПОЛНУВАЊА носи?!?!
Sto mislis so toa, daj boze da trgne rabotata iliНема законот, види ја сега состојбата не чекај фожд
Работата е тргната но за оние од првата и втората група и оние од 2014/5Sto mislis so toa, daj boze da trgne rabotata ili
Daliborce, 100% nikoj nemoze da kaze sto e sledno bidejki se ispomesale rabotite. Pod normalni uslovi (kako sto bese do Januari 2017) treba da ti se potpise Ukazot za eden mesec od sea i da zemes pasos.Kaj mene moite imaat bg pasosi vise 5-6 godini, a na finalna sum od fevruari pa do pred nekoj den sega posle za ukaz kaj viceprezidenta sto e sledno ve molam koj znae neka mi pisa
znaes li koj e posledniot Ukaz sto e potpisan? cisto da vidime so kakov intenzitet potpisuvaat.Работата е тргната но за оние од првата и втората група и оние од 2014/5
Чекаш да го потпише указот вицепрезидентот обично за 1 до 3 месеци.Kaj mene moite imaat bg pasosi vise 5-6 godini, a na finalna sum od fevruari pa do pred nekoj den sega posle za ukaz kaj viceprezidenta sto e sledno ve molam koj znae neka mi pisa
Бавно оди работата таму.На 22.09.17 беа стигнати до 15.12.16Имам поднесено во Д'ржавната агенција за б'лгарите в чужбина (ДАБЧ) за происход на 12.01.2017 година, комплетна документација. Одобрено ми е од јуни месец, но сеуште ми пишува Одобрено зајавление. В процес на издаване. Дали некој може да ми каже до кој датум се стигнати со издавање на происходи?
Ќе знам во петокznaes li koj e posledniot Ukaz sto e potpisan? cisto da vidime so kakov intenzitet potpisuvaat.