Let 3
The Nipple Erector
- Член од
- 13 јули 2008
- Мислења
- 30.896
- Поени од реакции
- 31.279
Просечна потрошувачка кошничка е пресметувана од страна на државен завод за статистика, за храна облека хигиена... колку му треба на едно 4 члено семејство за да го помине месецот. И тоа во почетоци на 2000 изнесуваше нешто под 11.000 денари.Pa ajde vaka da kazheme koga veke frljash brojki i statistiki. Samo nekolku raboti me interesiraat...koga sporeduvash 2000 i 2017. Na primer kolku edno prosechno domakinstvo odvojuvashe za el. energija. gorivo za transport i zagrevanje, kolku chinea lebot. mlekoto i ushte nekolku osnovni prehrambeni proizvodi. Ti kako shto gi frlji brojkite se se pokachilo za 300%, znam deka miluvash da se rasfrlash so brojki{ nekoj proneveril "stotici milijardi evra" vo Makedonija, a da ja prodadesh drzhavata so se gaki pola od toa nema da dobiesh''''
За време на груевизмот на државен завод му беше најстрого забрането да је пресметува повеќе таа кошничка. така да таа пресметка ја направи пред едно 2 години синдикатот, и таа кошничка изнесува над 30.000 денари.
Се прашувам зошто државен завпд за статистика одеднаш престана да објавува потрошувачка кошничка.....
и тоа во време кога власта тврдеше дека сме лидери во светот и пошпироко и во БДП и во раст и во стандард и во инвестиции и дека на народот му е се подобар и подобар животот
Последно уредено: