Каде да наjдам? [Food Edition]

• Креатор на темата Креатор на темата davidov
  • Време на започнување Време на започнување
Може ли некој да препорача добар, квалитетен и остар готвачки нож на нашиот пазар, кој би ме служел долго време?

Од Трамонтина квалитетни ли се?

Може ли некој да препорача добар, квалитетен и остар готвачки нож на нашиот пазар, кој би ме служел долго време?

Од Трамонтина квалитетни ли се?
Во Рамстор има некоја марка Kitchen knife со плава дршка се. .Не се лоши, нешто се поефтини од Трамонтина.
А имаш и во Карес, квалитетни ножеви ама ти се над 100 евра.
https://issuu.com/ramstoremallvesnik/docs/ramstorama_195

Во Рамстор има некоја марка Kitchen knife со плава дршка се. .Не се лоши, нешто се поефтини од Трамонтина.
А имаш и во Карес, квалитетни ножеви ама ти се над 100 евра.
https://issuu.com/ramstoremallvesnik/docs/ramstorama_195

Во Карес не се толку квалитетни како што изгледаат, а се изгор скапи.

Каде да најдам capers - и како се викаат кај нас?

Mи требаат НЕ солени, фала.

Capers се капари, несолени не знам ама солени скорово секој голем маркет, веро скоро 100%
А ножевите од карес, ако се тие шти ги видов во сити мол (zwilling) кај нас нема да најдеш поквалитетни, ама шеф ножот беше околу 8 до 10,000 ден, не памтам точно, и вреди секоја пара, ова само ако се zwilling!!

Edit:во хубо видов victorinox, a и tramontina има еден шеф нож со бела рачка, добар е за буџет класа.

Topkuss-Choco.jpg

Овие порано ги имаше само у Кам одамна не ги носат више :mad:...да не ги има на други места Веро-меро?...у Тинекс/Стокомак/Жито/Рептил/СП ги нема...

Topkuss-Choco.jpg

Овие порано ги имаше само у Кам одамна не ги носат више :mad:...да не ги има на други места Веро-меро?...у Тинекс/Стокомак/Жито/Рептил/СП ги нема...

Многу се вкусни, али ова ти е најлоша можна работа за IBS, you have been warned :D

Многу се вкусни, али ова ти е најлоша можна работа за IBS, you have been warned :D
Не ми правеа проблем порано :toe::)...спремен сум да ризикувам :D...
...иначе, најлоша реакција ми напраи чок. за готвење - 3 дена ме искина стомаков грчеви

Не ми правеа проблем порано :toe::)...спремен сум да ризикувам :D...
...иначе, најлоша реакција ми напраи чок. за готвење - 3 дена ме искина стомаков грчеви

Било какво какао со поголема концентрација ќе ти го направи истото.

Што се случува со млекото во прав од Виталиа, сигурен сум дека порано на кутијата пишуваше GMO free а сега го нема тој натпис?

Sent from my Redmi Note 3 using Tapatalk

Дали некој одгледува кај нас Ацерола, ако да каде можам да најдам?

Има ли некој у државава да одгледува органски лимони, мандарини, портокали - цитруси генерално?

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom