Јaс сум вечити oпoзициoнер,мoже зaтoa тaкa ти се чини.Сaмo јaкa oпoзицијa мoже дa нaпрaви влaдaтa дa рaбoти кaкo требa.
Зошто сега е полош од времето кода сдсм беше во опозиција ???
Затоа што сега НЕМА опозиција, само формално... Русија и Унгарија повремено декларативно ќе ја подржат опозицијата, тоа е НУЛА спрема тоа што го правеа ( и прават ) амбасадите на уса и еу моќниците...
Ова се повеќе наликува ( заедно со целиот Запад кој е под ус чизма) на времето на
Макартизмот во уса, еден вид уса фашизам и тиранија[DOUBLEPOST=1507320393][/DOUBLEPOST]
„Дејан Костиќ не е во роднинска врска со генералниот секретар Драги Рашковски“, велат од Владата.
кум не е роднина ама изошто се крена галама за кумот на пастирот од првиот брак, а кој
од приватно лице купил неуреден плац на Водно и тоа прескапо, поскапо од остров во Егејот ??[DOUBLEPOST=1507320972][/DOUBLEPOST]
требаше на тоа да мисли пред да си фати работа со кримнинални банди и да извршува нелегалности при избори во Македонија.
Ти мислиш дека може некој лопов или крадец да му каже на судот “не може вие да ме затварате морам јас да одам на работа“
Еееее на шо спадна ВМРО ДРПМНЕ да ги брани и правда
ни извршувал ниту можел да извршува нелегални дејанија на избори во Македонија... се работи за
елементарно непознавање на правото....да не владее фашизмот во ЕУ ова би било најостро осудено... Па и од Србија и Босна праќаа лица со хрватски пасоши да гласаат на локални избори во Хрватска, со платени трошоци и дневници, имаше на големо на Фејсбук и медиумите за тоа ама ништо правно нема, особено не против градоначалниците од Србија и Босна, странски државјани...
Смешно и Идиотски ќе беше СЈО да бара од Албанија да го испорача нивниот градоначалник за овааква раабота која не е ниту противзаконска...
Па зошто Блгарија не побара Македонија да испораача градоначалници на граѓани кој со блгарско држаавјанство гласале во Блгарија ??? Едностаавно Блгаарија ги казни по 500 евра , ама само тие македонски блгари кој гласале а не го исполнувале законски минимален годишен престој во Блгарија а што се докажува со влез/излез во пасошот...
А ние немаме никаков закон, албанци од Косово гласаат без проблем, госпоѓата од Призрен дури Спасовски со службено возило ја носеше во Теарце со лага да ги поништи изборите...
Доста со Тиранија[DOUBLEPOST=1507321203][/DOUBLEPOST]
Најголема пара е украдена преку субвенционирање. И тоа во енергетика, со увоз на струја и фејк земјоделци ала камчев. 2014-та исто е огромно парче.
Во вакви ненормални услови би бил среќен (тежок збор е), ама со украдените пари да станеа олигарси и да ги инвестираа парите овде, а тие како прави "патриоти" ги однесоа у три к***а, Белизе и штетата со тоа ја напраија неможна за санирање. Не ми се верува дека СЈО ќе конфискува или врати некој значаен процент.
нели
Ангушев со години е главниот за увоз на струја ??? ... сега се откаажал, било судир на интереси...