Косово само во првите години после војната изградило повеќе патишта отколку 100 години српско владеење. Само еден показател за економските репресии. За другите да не навлегувам.
Можда со европски пари, не викам не.
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Забелешка: This feature may not be available in some browsers.
Косово само во првите години после војната изградило повеќе патишта отколку 100 години српско владеење. Само еден показател за економските репресии. За другите да не навлегувам.
Јас сигурно не, но сигурен сум дека Косоварите пак таа цена би ја платиле ако би се вратило времето.Да, се збогати со осиромашен ураниум, што директно доведе до збогатување на Орце Камчев и Жан Митрев.
И југославија добила разна помош.Можда со европски пари, не викам не.
Sigurno ne bilo pricinata deka tecelo med i mleko...
ЕУ си даде автогол со ова , Каталонците беа највеќе про ЕУ .
Гледајте ги коментарите под ова соопштение на твитер , многумина допрва ќе ја увидат лицемерноста и двојните стандарди на ЕУ .
Јас не разбирам што ти е чудно. Ако го кршиш Уставот и законите на некоја земја, државата има обврска и апарат да те принуди да го почитуваш. Доколку тоа не постои тогаш имаме анархија.
Така функционира секоја нормална западна демократија. Rule of law е неприкосновено.
Јас знам дека малцинство од Каталонците се осеќаат како полу-богови и сметаат дека за нив шпанскиот устав и закони не важат и дека може да прават како што им е желба, ама на жалост не е така.
ЕУ си даде автогол со ова , Каталонците беа највеќе про ЕУ .
Гледајте ги коментарите под ова соопштение на твитер , многумина допрва ќе ја увидат лицемерноста и двојните стандарди на ЕУ .
Многу ми се интересни повеќето овде као засекирани за Македонија што ќе било ако Каталонија се отцепела .![]()
Ако ова не го увиде до сега ја не знам кај живееш, цело време не дупат нас како сакаат.
Rule of law е неприкосновено викаш ? И за Косово е неприкосновено ?
Го постирав ова на друга тема , еве и овде .
Многу ми се интересни повеќето овде као засекирани за Македонија што ќе било ако Каталонија се отцепела .
По таа логика и Македонците биле сепаратисти во Отоманска империја , Кралство СХС и под бугарска окупација , како можеле независна држава да формираат за срамота , има да седат под окупација и да почитуваат територијален интегритет на окупаторите .
Јас не разбирам што ти е чудно. Ако го кршиш Уставот и законите на некоја земја, државата има обврска и апарат да те принуди да го почитуваш. Доколку тоа не постои тогаш имаме анархија.
Така функционира секоја нормална западна демократија. Rule of law е неприкосновено.
Јас знам дека малцинство од Каталонците се осеќаат како полу-богови и сметаат дека за нив шпанскиот устав и закони не важат и дека може да прават како што им е желба, ама на жалост не е така.

Мене уште поинтересни ми се тврдокорни фанови на Барса кои се осеќаат должни да ја бранат независноста на Каталонија и потајно се осеќаат како Каталонци.
Јас Косово како опасен преседан никогаш не сум го оправдал, напротив. Во Косово имаше граѓанска војна и еден куп срања.
Денешното модерно уредување на либерална демократија го познаваме од 20ти век после Втора Светска Војна. Пред тоа ретко каде имало избори и владееле кралеви и султани врз основа на верски книги. Тоа тогаш било друг свет и друго време, не може да се прави споредба со денес. Не ни постоеле многу од принципите што денес ги имаме како столбови на општественото уредување.
Само за споредба, Шпанскиот устав од 1978 е прифатен на референдум и во Каталонија со 2,7 милиони гласови ЗА од 4 и пол милиони гласачи. Со поголем број гласови и поголем одзив од овој сега на референдумот.
Не само што нема легалност, нема ниту легитимитет во бројки оваа Каталонска влада за глупостите што ги прави.