не си ме разбрал, јас не велам дека си глуп, само дека така изгледапш овде на форуум со твоите глупости шо ги пренесуваш од други глупаци со кои се дружиш и разменуваш информации.
1. Си тврдел дека шаховница во време на СФРЈ беше најстрого забранета
- ти покажав дека шаховницата била на грбот на република Хрватска
2. Си тврдел дека хрвати командувале во ЈНА со усташки команди како на пример ЗБОР
- ти покажав дека команда ЗБОР беше регуларна ЈНА команда која се иупотребуваше секојдневно
Ти не си ги живеел тие времиња, појма немаш за нив освен ако некој нешто ти каже, па така често вака млад и неискусен те искористуваат и злоупотребуваат постарите
Лет....ова ти што го кажуваш јас го осетив во Септември 1990 кога заминав во ЈНА.
Но после тоа работите се сменија....
јас лично го има почуствувано она што сега го чуствуваат ``различните`` шпанци....да почуствуваш кој е ``ваков`` а кој ``онаков`` шпанец.
Имено на почетокот на војниот рок во 1990...за мене и сите останати, босанските војници ги чуствуваме за нормално-босанци...
неколку месеци покасно....веќе ги разликувавме кои босанци се срби, кои се хрвати...а кои се муслимани. До тогаш сите беа ``босанац``
После тоа дојде препирката со хрватите.....и тогаш започнаа овие работи кои ти ги кажував....тогаш сватив дека Врачар од Книн бил Србин.....а Денис Руње од Лика бил хрват и носеше џомбалица направена како шаховница.
тоа тогашно време беше деклалирано како симбол на независна Хрватска, бидејќи тие
официјалното знаме го сменија противуставно со шаховницата(не грбот ти што го прикажуваш...знамето!!!!!!!!!!!!!!!!!!!)...и така шаховницата стана симбол на хрватската самостојност
А за глупоста што ја кажуваше ти и оној мамјмунот искомплексиран што седи само на интернет наместо да брка женски(неможи бидејќи има бубуљици од кои се срами)....доволно е да ти кажам дека во 1989 и 1990 пролетта...
твоето битолско ЕМУЦ мене ме испрати на републичко такмичење каде јас како кичевчанец ја претставував Битола...и после 17 години и освоив 1-во место. Школото на челосо дир. Нино и Благој Трајков ме награди со 10 дена летовање во Лептокарија.
ако не веруваш....прашај ги професорите Јани Сирвини....Пецо по пракса....Илчо по мерење, Благој, Акузот...(сеуште некои ме поздравуваат преку луѓе...).....од другарите Трапанот, Цефката....Дрогришки...Милан со пекарата...
така да не летај, кој и каде и што прожиевал