Случувања во Македонија (Генерална дискусија)

За кого би го дале вашиот глас на парламентарните избори во април 2020?

• ВМРО-ДПМНЕ

Гласови: 64 19,0%
  • СДСМ

Гласови: 41 12,2%
  • ЛЕВИЦА

Гласови: 58 17,2%
  • БЕСА

Гласови: 1 0,3%
  • ДУИ

Гласови: 8 2,4%
  • АЛИЈАНСА ЗА АЛБАНЦИТЕ

Гласови: 1 0,3%
  • ДПА

Гласови: 0 0,0%
  • МАКЕДОНСКИ КОНЦЕПТ

Гласови: 5 1,5%
  • ИНТЕГРА

Гласови: 8 2,4%
  • ЕДИНСТВЕНА МАКЕДОНИЈА

Гласови: 3 0,9%
  • Некоја друга

Гласови: 9 2,7%
  • Нема да гласам или ќе го поништам ливчето

Гласови: 139 41,2%

• Вкупно гласачи
    337
Статус
Затворена за нови мислења.
W

wicked_1

Гостин
Трето, рамниот данок води до пораст на нееднаквоста, што многу добро се гледа од податоците, кои покажуваат дека учеството на најбогатите 1% во вкупниот доход кај нас нагло порасна по воведувањето на рамниот данок. Нееднаквоста, пак, има штетни економски и општествени последици, па затоа прогресивниот данок е правичен, затоа што води до подобри ефекти за целото општество“, појаснува тој.

А да преземат мерки како сиромашните да ги направите побогати ??? А не само комунистички мерки
А каква мерка е рамниот данок бе Адам Смит? Капиталистичка? :icon_lol:

k3b

Член од
17 декември 2010
Мислења
2.811
Поени од реакции
4.287
паге 404 :lolzz::lolzz:

Тенковските делови и ПАГЕ 404 . Дај бе нека те прибери некој дури има време

Klin

Колце
Член од
6 јануари 2014
Мислења
4.411
Поени од реакции
7.871
твој Зоран нека каже зошто го избриша, ( паге 404) од Буревесник, написот за тоа како од Макпетрол се крадеше и се направи Оилко а правникот на МПТ беше фрлен од воз и прикажано како самоубиство...
Нека каже колку?? го подмачкал газдата на тељма да замолчи
Прво не е мој, не знам тоа од каде ти е, и да напише пак за тоа што сакаш, не ми смета ама ич, се што е во домен на обелоденување на криминал и корупција е добредојдено.
Без исклучок.

Член од
14 ноември 2013
Мислења
7.333
Поени од реакции
23.064
Од две цицки цицам ;).
Фала за инфото ама јас по митинзи неодам, нити пак по разно разно револуции и контрареволуции. Само си гласам кога ќе дојде време за тоа, понатаму е нивно. Уште нити една партија на другиот државотворен народ ми го нема освоено срцето со нивните платформи ама има време.[DOUBLEPOST=1506848091][/DOUBLEPOST]
Мене ништо не ми е чудно во неговото размислување туку ти ме чудиш прво што неговото размислување некако ти е шознам а второ дека СДСМ цело време зборуваа и ти си наседнал на тоа.
Ама ако , така се расти и созрева. Не за џабе на малолетници им е забрането да гласаат. Има добра причина за тоа. Следниот пат сигурно нема баш така лесно да им поверуваш на збор ;)
Lele vozrasniot ti komu treba da mu se crta I pak da ne svati za sto se pravi muabet. Ziti se, ili kazi nesto vredno za diskusija ili ne zamaraj.

Член од
14 август 2006
Мислења
45.263
Поени од реакции
84.361
Гласот за стефан Богоев е глас за геј парада. - тоа пишува на летоците кои се делат низ Тафталиџе.

Останав вчудоневиден од брилијантноста на умот кој работи во прапагандниот оддел на ВМРО ДПМНЕ.

Член од
20 јули 2016
Мислења
7.787
Поени од реакции
5.062
Гласот за стефан Богоев е глас за геј парада. - тоа пишува на летоците кои се делат низ Тафталиџе.

Останав вчудоневиден од брилијантноста на умот кој работи во прапагандниот оддел на ВМРО ДПМНЕ.
Кај мене дојдоа од Вмро и ми дадоа програма на Коце некои листи со пратеници и маица. Сдсм не сум ги видел. Сендвич немаа

мкд владе

arch-enemy
Член од
21 ноември 2009
Мислења
19.237
Поени од реакции
23.801
Lele vozrasniot ti komu treba da mu se crta I pak da ne svati za sto se pravi muabet. Ziti se, ili kazi nesto vredno za diskusija ili ne zamaraj.
Важи бе нема проблем , ете ќе си ќутам и ќе читам за твоите разочарувања и очекувања. Да не речам ќе гледаме како растиш и созреваш.

Ryan Giggs

tearing you apart since 1991
Член од
27 мај 2009
Мислења
11.810
Поени од реакции
21.561
Eте затоа тврдам дека Бранко е на ниво на Груевски, но од денешна перспектива малкумина можат да ја согледаат димензијата на неговите дела направени на штета на Македонија.
http://vecer.mk/makedonija/sdsm-ja-zaboshoti-smrtta-na-svedocite-od-atentatot-vrz-gligorov
http://republika.mk/426325
http://vesti.mk/read/news/5330773/2021496/policajkata-pavlovska-se-samoubila-so-tri-kurshumi
и така натака разлика и нема кога ќе видиш, само што денес сдс и онаа од порано разликата е што го нема Б.Ц. сите други до еден се тука.[DOUBLEPOST=1506865895][/DOUBLEPOST]
Кај мене дојдоа од Вмро и ми дадоа програма на Коце некои листи со пратеници и маица. Сдсм не сум ги видел. Сендвич немаа

Член од
12 март 2009
Мислења
20.401
Поени од реакции
16.594
http://vecer.mk/makedonija/sdsm-ja-zaboshoti-smrtta-na-svedocite-od-atentatot-vrz-gligorov
http://republika.mk/426325
http://vesti.mk/read/news/5330773/2021496/policajkata-pavlovska-se-samoubila-so-tri-kurshumi
и така натака разлика и нема кога ќе видиш, само што денес сдс и онаа од порано разликата е што го нема Б.Ц. сите други до еден се тука.[DOUBLEPOST=1506865895][/DOUBLEPOST]

кафето за 40 дена е ( кога ќе те убие пушењето од бесплатната запалка на петре):icon_mrgr:

Член од
25 јули 2016
Мислења
1.084
Поени од реакции
950
ни дпмне ни сдсм не дојдоа кај мене. а цело маало дпмне е, ни пенкало не донесоа.

(пишете сега во темава кој што ви донесе)

Член од
20 јули 2016
Мислења
7.787
Поени од реакции
5.062
на минатите избори дпмне банани делеа. тоа многу кажува какво гласачко тело имаат.
Јас сум за давање пари за гласање. Според мене гласот треба да може легално да се продава по пазарни принципи. За жал ова не е легално дозволено...не е страмота напротив колку заработуваат и трошат треба повеќе да даваат.

Член од
24 април 2008
Мислења
11.049
Поени од реакции
12.592
Јас сум за давање пари за гласање. Според мене гласот треба да може легално да се продава по пазарни принципи. За жал ова не е легално дозволено...не е страмота напротив колку заработуваат и трошат треба повеќе да даваат.
Рамковнистите го практикуваат тоа со години, цените им се движат помеѓу 50 и 500 евра по глас, ма да можеби оваа година ќе бидат подарежливи, кога ризикуваат да изгубат гласови на важни гласачки места, цените можат да им стигнат и до 1.000 евра по глас.

Кај исончаните во Шуто Оризари и Топаана, цените вообичаено се движат помеѓу 500 денари и 3.000 денари по глас, тие не се шират низ другите населби и градови како што тоа го прават рамковнистите, за да бидат важни и нивните гласови.

Член од
20 јули 2016
Мислења
7.787
Поени од реакции
5.062
Рамковнистите го практикуваат тоа со години, цените им се движат помеѓу 50 и 500 евра по глас, ма да можеби оваа година ќе бидат подарежливи, кога ризикуваат да изгубат гласови на важни гласачки места, цените можат да им стигнат и до 1.000 евра по глас.

Кај исончаните во Шуто Оризари и Топаана, цените вообичаено се движат помеѓу 500 денари и 3.000 денари по глас, тие не се шират низ другите населби и градови како што тоа го прават рамковнистите.
За 500 евра би гласал за ДУИ на локални зошто да не...најсериозно.

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

На врв Bottom