Случувања во Македонија (Генерална дискусија)

За кого би го дале вашиот глас на парламентарните избори во април 2020?

• ВМРО-ДПМНЕ

Гласови: 64 19,0%
  • СДСМ

Гласови: 41 12,2%
  • ЛЕВИЦА

Гласови: 58 17,2%
  • БЕСА

Гласови: 1 0,3%
  • ДУИ

Гласови: 8 2,4%
  • АЛИЈАНСА ЗА АЛБАНЦИТЕ

Гласови: 1 0,3%
  • ДПА

Гласови: 0 0,0%
  • МАКЕДОНСКИ КОНЦЕПТ

Гласови: 5 1,5%
  • ИНТЕГРА

Гласови: 8 2,4%
  • ЕДИНСТВЕНА МАКЕДОНИЈА

Гласови: 3 0,9%
  • Некоја друга

Гласови: 9 2,7%
  • Нема да гласам или ќе го поништам ливчето

Гласови: 139 41,2%

• Вкупно гласачи
    337
Статус
Затворена за нови мислења.

Almeida

поет, мрачна сила, гад
Член од
15 февруари 2015
Мислења
7.563
Поени од реакции
19.993
Бујрум aкo си зa зелник сo спaнaќ ке прaви бaбa ми,мaлку недoпечен ке биде кaкo минaтиoт пaт aмa декa нa евтинa струјa пa немa време :D
Фала, ќе го згреам гравот од ноќеска што го варев, таман станав и машина за перење да пуштам.

Let 3

The Nipple Erector
Член од
13 јули 2008
Мислења
30.896
Поени од реакции
31.278
Советот за утврдување на факти до надлежен јавен обвинител поднесе кривична пријава против Претседателот на Врховниот суд Јово Вангеловски за сторено кривично дело кое според Кривичниот Законик се гони по службена должност.

Како што соопштуваат од Советот, одлуката за поднесување на кривична пријава била донесена на денешната седница на Советот.

Кривичната пријава е поднесена бидејќи на 13 септември Вангеловски не и дозволи на Комисијата при Советот за утврдување на факти да влезе во судот заради остварување на увид во списите на предметите познати во јавноста како „Таргет - Тврдина“.

Член од
6 април 2005
Мислења
2.959
Поени од реакции
3.099
Ланс до кај си со револуцијата?
Пушки и бомби по дхл да не праќаш од Австралија? Или скриени во јужно овошје?
zalno, od napreden progresivec stana betmenco za sdsm. aj let bar raboti vo ministerstvoto za vistina pa vergla kako rasipana ploca. nego za lazniot izbiracki spisok sto kje kazes?
ili poso sea sdsm se na vlast,okej e da ima lazen izbiracki spisok?
ili pak spomni za mojot pasos,taka kje se procisti izbirackiot spisok[DOUBLEPOST=1506610613][/DOUBLEPOST]
Се вратија сите само ти си замина, врати се и ти. Море што патриот си бил, си извадил бугарски пасош и си му ја дувнал, и од далеку вака јак бре бре. Дојди живеј си тука па решавај проблеми, не ми ја глуми Јоци лудачата.
betmen br.2
za lazniot izbiracki spisok kje kazes ili kako betmen i zhmoronite kje verglas istata ploca?

Член од
2 септември 2010
Мислења
7.148
Поени од реакции
7.516
zalno, od napreden progresivec stana betmenco za sdsm. aj let bar raboti vo ministerstvoto za vistina pa vergla kako rasipana ploca. nego za lazniot izbiracki spisok sto kje kazes?
ili pak spomni za mojot pasos,taka kje se procisti izbirackiot spisok[DOUBLEPOST=1506610613][/DOUBLEPOST]
betmen br.2
za lazniot izbiracki spisok kje kazes ili kako betmen i zhmoronite kje verglas istata ploca?
Избирачкиот список не е прочистен и Сдсм ќе го користи на ист начин како вмро. Изборите што следуваат нема да се демократски.
Задоволен?

Almeida

поет, мрачна сила, гад
Член од
15 февруари 2015
Мислења
7.563
Поени од реакции
19.993
betmen br.2
Јас за сдс имам многу полошо мислење од тебе, иако ти си симпатизер на дпне.

S

silmarillion

Гостин
Као Миленко разочаран од Грујо и ДПМНЕ и као разочарани сите патриоти што коментираат кај него. Као као као оп 400.000 гласови на избори :) После се чудите како продесно ориентирани гласачи гласаат за партија со убедливо највише геј политичари во раководството :) За тоа како една десничарска конзервативна партија се понашаше 11 години ко најлевичарска нема шо да праиме муабет кога да ги собереш тие 400.000 две книги немаат прочитано не па да знаат што е лево што е десно. Ајде со господ напред може и Заев конечно ќе ја дотера државата до банкрот со небркање на 150.000 вишок административци меѓу кои керки и синови на пар лузери што тресат глупости на темава.

Член од
6 април 2005
Мислења
2.959
Поени од реакции
3.099
Избирачкиот список не е прочистен и Сдсм ќе го користи на ист начин како вмро. Изборите што следуваат нема да се демократски.
Задоволен?
prezadovolen sto vekje ne se ni trudite da izgledate fini kako pred parlamentarnite.gomce do gomce,raka pod raka so zhmoronite.

Almeida

поет, мрачна сила, гад
Член од
15 февруари 2015
Мислења
7.563
Поени од реакции
19.993
Као Миленко разочаран од Грујо и ДПМНЕ и као разочарани сите патриоти што коментираат кај него. Као као као оп 400.000 гласови на избори :) После се чудите како продесно ориентирани гласачи гласаат за партија со убедливо највише геј политичари во раководството :) За тоа како една десничарска конзервативна партија се понашаше 11 години ко најлевичарска нема шо да праиме муабет кога да ги собереш тие 400.000 две книги немаат прочитано не па да знаат што е лево што е десно. Ајде со господ напред може и Заев конечно ќе ја дотера државата до банкрот со небркање на 150.000 вишок административци меѓу кои керки и синови на пар лузери што тресат глупости на темава.
Немој те молам клиентелизмот на дпне да го нарекуваш левичарство. Говнарите водеа социјала само за лепачи на плакати, а све друго беше фрлено да умре. Фамозната мајка тереза по која све ебано крстивме у државава така функционирала - баци крст или умри за јадење.

S

silmarillion

Гостин
Немој те молам клиентелизмот на дпне да го нарекуваш левичарство. Говнарите водеа социјала само за лепачи на плакати, а све друго беше фрлено да умре. Фамозната мајка тереза по која све ебано крстивме у државава така функционирала - баци крст или умри за јадење.
.

Cashflow wise беа левичари.[/QUOTE]

Член од
7 септември 2016
Мислења
21.639
Поени од реакции
37.601
Не е тоа законско седење на две столови. Две функции би имале ако бидат избрани за градоначалник, а останат и пратеници. Тоа е како да си вработен во една фирма, а се јавиш на конкурс во друга. Ако не те примат, остануваш во старата, ако те примат, ја напушташ старата и одиш во новата.
...види го, јас не реков дека не е законски, реков законот не е добар штом се доволува таква работа (т.н дупки во законот), како велат нема шизик без ризик, ако имаш капацитет за градоначалник треба да бидеш сигурен во себе, ако не остапи место на други, а не вака јал не јал исто му се фаќа, менуваа фотељи како сака без да изгуби ништо... капиш?:)

Klin

Колце
Член од
6 јануари 2014
Мислења
4.411
Поени од реакции
7.871
prezadovolen sto vekje ne se ni trudite da izgledate fini kako pred parlamentarnite.gomce do gomce,raka pod raka so zhmoronite.
Уште се воздржани, тек после локалните доаѓа живот, демократија...све комплет.

Let 3

The Nipple Erector
Член од
13 јули 2008
Мислења
30.896
Поени од реакции
31.278
Ајде со господ напред може и Заев конечно ќе ја дотера државата до банкрот со небркање на 150.000 вишок административци меѓу кои керки и синови на пар лузери што тресат глупости на темава.
He треба многу ум за да така решаваш проблеми.
150.000 луѓе бркаш од работа, за 2 недели имаш 300.000 пред влада, предвремени избори и партија која ќе им вети дека ќе ги врати на работа ќе победи.

Треба да се реконструира цела држава и цел државен систем, а тоа не оди преку ноќ и нема да оди без проблеми и отпори.

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

На врв Bottom