Фан Клуб : Баерн Минхен

• Креатор на темата 'Никола'
  • Време на започнување

spaso

Search Pretty Girls from your city for night
Член од
5 септември 2008
Мислења
2.746
Поени од реакции
779
Ja ovaa godina si slavam jubilej dechko i toa 20 godini fan na Bayern , za tebe neznam , a i ne me interesira . Ochigledno si glup pa ne mi ja razbra poentata . Neznam dali se sekavash na generacjata na Lell , pa posle na Bravhajd i tn i tn , nesakam da gledam takov Bayern , sakam da gledam silen i mokjen Bayern . Eve za pochetok neka gi zemat Sane , Goretzka i Draxler , toa kje bide Top , no se dodeka imame strani treneri toa kje ni se deshava . Tato Carlo shto napravi , ni go donese toplo-ladno kolachot narechen Hames koj e daleku od vele klasa , so negovata igra go upropasti na Miler , Lewa letovo sekoja izjava mu beshe na mesto . Esinatvena svetla tochka vo momentot ni e Kimmich . A za snemuvanje od temava i forumot malo sutra , ova e " forum " , ako ne go znaesh znachenjeto na terminot proguglaj i obrazovaj se , ako e ova zatvorena grupa klajte se na fb closed grp i rado ne bi vi se pridruzil na i taka i taka mrtov fan klub pun egoisti i debili

Uli Hoeneß

Präsident
Член од
6 август 2010
Мислења
14.391
Поени од реакции
26.385
xabi.jpg
Чаби Алонсо им отишол на гости :love:

Ancelotti on the starting XI: "Apart from Neuer and Bernat, all players are available. It will not be easy to decide"
Алаба и Тиаго тренирале деновиве па ќе видиме дали ќе стартуваат. Анчелоти не изјави ништо за нив на денешната пресконференција. Хамес и Робен ми изгледаат за сигурни стартери за утре. Мислам дека и Коман ќе почне али ќе видиме.

spaso

Член од
5 септември 2008
Мислења
2.746
Поени од реакции
779
Abe germanec ima na slikava ?[DOUBLEPOST=1506462293][/DOUBLEPOST]Uli tokmu ovie transferi ne unishtija , Martinez beshe sasvim dovolen , na mestoto na Thiago trebashe da si go zememe Ozil i da ne dozvolevme da si odi Kross , na mestoto na Schweini kje si go zemevme Goretzka , na mestoto na Ribery , Draxler / Sane , a kako najadekvatna zamena za Robben go gledam samo Hazaard i nikoj drug , Lewa si e super samo treba ushte edno 4 miliona da mu dodadat na platata oti ochigledno e preterano mala za takov igrach , Ibrata vo Man utd zima povekje , a teren nema videno kako izgleda ! Menagmentot na klubot treba malku da izleze od toj niven matriks i da se soochi so realnosta . A pak problemot so trener kako kje go reshime pojma nemam

Член од
17 август 2014
Мислења
3.751
Поени од реакции
6.156
Abe germanec ima na slikava ?[DOUBLEPOST=1506462293][/DOUBLEPOST]Uli tokmu ovie transferi ne unishtija , Martinez beshe sasvim dovolen , na mestoto na Thiago trebashe da si go zememe Ozil i da ne dozvolevme da si odi Kross , na mestoto na Schweini kje si go zemevme Goretzka , na mestoto na Ribery , Draxler / Sane , a kako najadekvatna zamena za Robben go gledam samo Hazaard i nikoj drug , Lewa si e super samo treba ushte edno 4 miliona da mu dodadat na platata oti ochigledno e preterano mala za takov igrach , Ibrata vo Man utd zima povekje , a teren nema videno kako izgleda ! Menagmentot na klubot treba malku da izleze od toj niven matriks i da se soochi so realnosta . A pak problemot so trener kako kje go reshime pojma nemam
Svajni zamina na najmozen pederski nachin, takov igrach ko nego da zamini bez proshtalen natprevar i bez da se pozdravi so navivachite znaci nepocituvajne kon klubot i pred se navivachite, imashe ushte mnogu fudbal vo nego, ebigo Toni Kross so negovite izjavi deka od mal sonuval da igra za Real, i deka Real e pogolem klub od Baern.. dodeka Goretzka imashe samo 19 godini, taka da nemozeshe da e direktna zamena za Svajni, sho se odnesuva do Thiago i Ozil, jas slobono mozham da kazam deka Thiago e vo top 3 vezni igrachi vo svetov, ako ne i broj 1, taka da nemame potreba od Ozil, za platata na Lewandovski(So seta pocit sprema nego) ako ne mu e dovolna ajt od klubov, Ribery i Robben vo nivnite najdobri godini zemaa dupla pomala plata, treba da se zemi Werner od Lepizig da mu go razmrda malce mestoto na Lewa.

spaso

Член од
5 септември 2008
Мислења
2.746
Поени од реакции
779
Немаат тренер, веќе втора сезона.
Da be nemaat trener , ako Anceloti ne e trener togash podobro ne gledaj fudbal , podobro kazi slakirame na krilnite pozicii i na box to box pozicijata nemame klasa igrachi ! Ako gi gledashe vchera Real mnogu jasno kje ti bide shto sakam da kazam.

Uli Hoeneß

Präsident
Член од
6 август 2010
Мислења
14.391
Поени од реакции
26.385
Ulreich
Kimmich, Süle, Martinez, Alaba -
Tolisso, Vidal -
Müller, Thiago, James -
Lewandowski

Робен, Рибери и Хумелс на клупа. Добро ај, Рибери и требаше на клупа ама Робен и Хумелс...
Нека изиграат јако па не е битно кој стартува.

STEALTH

God is a DJ
Член од
25 ноември 2011
Мислења
10.676
Поени од реакции
14.559
Пеп ќе беше горд со ваква ротација и состав хахах

spaso

Член од
5 септември 2008
Мислења
2.746
Поени од реакции
779
Stealth dobar li si ?[DOUBLEPOST=1506539985][/DOUBLEPOST]Stealth ??[DOUBLEPOST=1506540022][/DOUBLEPOST]Ja osekjash li mokjta na evroto ?[DOUBLEPOST=1506540976][/DOUBLEPOST]Ni ja ebaa majkata , ja pa navivachki vikam ajde imame karakter kje gi machkame , ama kak be so Hames i so Miler be choek kaj ???? Pogrozen Baern nemam gledano do sega osven onoj na Borowski i Lell ama ideme nataka ne sme daleku ...

Последно уредено:
Член од
14 март 2013
Мислења
2.875
Поени од реакции
8.678
@ЧЕНТО друже, си ги знам ко дланкава, знам колку им е силата моментално. Се нервирам и јас ама ги гледам реално и со ладна глава сезонава.

Uli Hoeneß

Präsident
Член од
6 август 2010
Мислења
14.391
Поени од реакции
26.385

In case of dismissal of MrAncelotti: Willy Sagnol could take over @SPORTBILD

A 'crisis meeting' of Bayern bosses is scheduled for this afternoon. Decisions will be announced afterwards

Rummenigge speaks to the team at the hotel after the game: "This was a very bitter defeat. What we saw tonight was not FC Bayern"

Rummenigge: "This is a defeat that we should talk about and analyse and there will be consequences"

Rummenigge: "Everyone should assume their responsibility now to present ourselves
as the Bayern that plays a big role in Germany and Europe"

Kicker | Several Bayern players are already assuming now that Carlo Ancelotti is part of history
Отказ нека му лупнат, колку досаден човек, досадна игра. Ги помина сите гранци сезонава. Вчера па и со замените се изглупира. Хамес не беше лош прво полувреме, го извади од игра баш него за Коман да го пушти. Робен го пушта откако ни поведоа 3:0. Кога ми текне за Пеп играта како викавте дека сме играле досадна игра :pos: Вчера додека го гледав натпреварот како да ме врати низ годините кога игравме ЛШ со Лел, Брафхајд, Боровски.
Најдобро решение е Тухел до крајот на сезоната да ги води па ако оди добро на тимот не гледам зошто и понатаму да не би бил тренер иако фаворит ми е Нагелсман, но сепак можеби е прерано за него.

Staufer

Драган Богдановски
Член од
17 јануари 2008
Мислења
16.591
Поени од реакции
22.312
Затоа Сањол беше земен, за опција Б. Тухел може да ви помогне ама нема да биде мирен како Анџелоти и да трпи вакви безвезни трансфер периоди. А не е тој човек за пола сезона. Или за подолго или не иде. Најдобро би било Нагелсман ама тој од другата година е можен. И не е само до Анџелоти и управата има удел во кризава затоа што не направи ништо да го совлада потребниот ремонт. Епа сега поболно ќе биде.

Ilumious

Патник, педер, поет, администратор, масон
Член од
29 јануари 2007
Мислења
84.962
Поени од реакции
195.500
Нели имаше шпекулации дека Нагелсман се издал дека ќе е нареден менаџер на Баерн или гол. Ком муабети?

Uli Hoeneß

Präsident
Член од
6 август 2010
Мислења
14.391
Поени од реакции
26.385
Затоа Сањол беше земен, за опција Б. Тухел може да ви помогне ама нема да биде мирен како Анџелоти и да трпи вакви безвезни трансфер периоди. А не е тој човек за пола сезона. Или за подолго или не иде. Најдобро би било Нагелсман ама тој од другата година е можен. И не е само до Анџелоти и управата има удел во кризава затоа што не направи ништо да го совлада потребниот ремонт. Епа сега поболно ќе биде.
Ако се согласи за договор до крајот на сезоната со можност за продолжување зошто да не. Барем јак мотиватор е, ќе внесе живост во играта, повеќе слобода и сум сигурен дека барем ќе прикажуваат добри игри под Тухел сезонава. Од Анчелоти имам впечаток дека не знае ни говор да држи на играчите, сигурно пред утакмица и на полувреме по една - две реченици тивко им каже со што ги облива туѓ срам играчите. Па и додека да ја сврзе реченицата отидоа неколку минути. Го гледам и на пресконференциите. Тој впеачток го добив уште првата негова сезона дека комуникацијата сигурно не му оди башка мотивацијата, креативноста за различни тактики и сл. Но, ајде си викав освојувал титули со Милан и Реал сигурно знае како треба и што треба.
Па под Пеп и Хајнкес се немаше случено некој играч да се налути зошто бил изменет во 60-та мин или 80-та мин и да фрла дрес, и да беснее како што тоа го правеа Рибери, Милер и Робен под Анчелоти. Значи сепак до Анчелоти е вината.

Не може со такви класа играчи да не можеш добри игри да прикажуваш. Па Видал и Тиаго вчера не можев да ги препознаам. Милер под Анчелоти веќе се изгуби, не знае кај тера, трча насекаде низ теренот ама без корист.

Се надевам ќе донесат паметна одлука вечер на собирот и дискусијата па ќе му дадат отказ на Анчелоти додека е време, да не биде сезоната како најлоша последните неколку години.[DOUBLEPOST=1506601167][/DOUBLEPOST]
Нели имаше шпекулации дека Нагелсман се издал дека ќе е нареден менаџер на Баерн или гол. Ком муабети?

Не беа шпекулации, тука го имав објавено видеото каде што кажува дека сака еден ден да биде тренер на Баерн. Али сега на почеток на сезоната е невозможно да го назначат за тренер. Затоа и сум за Тухел моментално бидејќи е и слободен, а и голем мотиватор, креативен со различни тактики и сум сигурен дека ќе ја спаси сезонава колку толку и барем јаки игри ќе прикажуваат под него ако ништо друго.

Член од
22 август 2009
Мислења
2.387
Поени од реакции
1.036
Ова што го игра баерн е тешка мизерија. Трчаат ко муви без глави во одбрана по 2,3ца трчаат по играчот на топка вчера оставаат простор по 2играчи сами.

Бордот е крив за ова опаѓање на квалитетот на екипата, какви играчи се пропуштија мислејќи дека Рибери и Робен ќе играат исто и на 34,35 години. Смена на генерации се прави полека година во година додека има добри играчи на пазарот и додека тимот е јак и самите играчи сакаат да дојдат во Баерн. Сеа со среќа наоѓање замени за Рибери и Робен за 50-60 мил едвај просеци идат на пазаров а англискиве тимови и тимови и реал барса нудат огромни плати за кои баерн може да сонува. Левандовски е најплатен зима 15 мил а Крос у Реал зима 20 мил а е 5,6 на список. За трошење големи пари за играчи ко Санчес и Толисо па не ми се прај муабет па Јунајтед нема направено такви глупи трансфери.

И на крај тимов не е толку слаб колку што тоа го игра моментално. Мора да се донесе друг тренер али мора и да се бара кривица во бордот зашто вака како што идат работите за 4,5 години ЕПЛ тимовиве година за година ќе фрлаат огромни суми а баерн нема да може да се носи.

У право беше КХР коа збореше дека 50+1 правилото мора да се укине до сеа добро се носеше БЛ и Баерн до сеа со трошењево на другиве лиги, да не заборавиме најскап играч на баерн е 40мил па у јунајтед и сити нема играч што е земен под 40 мил али едноставно дојдовме до точка каде што веќе БЛ(а многу скоро и Баерн) неможе да се носи со другите екипи сите таленти од БЛ идат во други екипи а нема адекватни замени за нив. Шалке,Леверкузен,Волфсбург веќе се лига европа тимови. Дортмунд има добар тим али година за година ги губи играчите.

Kajgana Shop

На врв Bottom