Случувања во Македонија (Генерална дискусија)

За кого би го дале вашиот глас на парламентарните избори во април 2020?

• ВМРО-ДПМНЕ

Гласови: 64 19,0%
  • СДСМ

Гласови: 41 12,2%
  • ЛЕВИЦА

Гласови: 58 17,2%
  • БЕСА

Гласови: 1 0,3%
  • ДУИ

Гласови: 8 2,4%
  • АЛИЈАНСА ЗА АЛБАНЦИТЕ

Гласови: 1 0,3%
  • ДПА

Гласови: 0 0,0%
  • МАКЕДОНСКИ КОНЦЕПТ

Гласови: 5 1,5%
  • ИНТЕГРА

Гласови: 8 2,4%
  • ЕДИНСТВЕНА МАКЕДОНИЈА

Гласови: 3 0,9%
  • Некоја друга

Гласови: 9 2,7%
  • Нема да гласам или ќе го поништам ливчето

Гласови: 139 41,2%

• Вкупно гласачи
    337
Статус
Затворена за нови мислења.
Член од
2 септември 2010
Мислења
7.148
Поени од реакции
7.516
Ќе гледам пренос само пак да го слушанам оној како урла: -Благо-да-рам Подржикоњ!!! Благо-да-рам Витолишта!!! Благо-да-рам Куратица!!!!
Благодарам Сопиште, Македонски Брод, Зрновци, благодарам Вевчани браво Вевчанци!!
Тоа е тоа.

Let 3

The Nipple Erector
Член од
13 јули 2008
Мислења
30.896
Поени од реакции
31.279
Абе лет се измори и ти како владава после четири месеци, те мрзи да пишуваш сопствени постови па отвори тиме мк напрај копи паст. Власта бара работа не е толку лесно.
Јас сано ја ширам вистината

Член од
2 септември 2010
Мислења
7.148
Поени од реакции
7.516
Член од
13 март 2009
Мислења
672
Поени од реакции
284
:pos::pos::pos: Коцката пак ќе победи во Скопје?
Како је лепо бити глуп.
Ако ме прочита претходно кажав дека и Коце си има албански џокер, за жал направивме се да зависи од албанците.[DOUBLEPOST=1506370247][/DOUBLEPOST]
читајте, читајте
Не бе ја не читам гледам канал 5.

Член од
2 септември 2010
Мислења
7.148
Поени од реакции
7.516
Ако ме прочита претходно кажав дека и Коце си има албански џокер, за жал направивме се да зависи од албанците.[DOUBLEPOST=1506370247][/DOUBLEPOST]
Знам дека си има, сигурно мислиш на оние што ги пикаа во гасни комори?

Член од
30 јули 2014
Мислења
5.516
Поени од реакции
18.339
Во овој состав ДПМНЕ не може ни на сон да очекува пазари и џокери од Албанците. Од друга страна, после изјавата на Заев јасно е дека гласачкото тело на ДУИ во Скопје ќе го поддржи Шилегов и тоа ќе биде сосема доволно за да се пензионира Коце.

Е сеа тоа по штабови што ви зборат, вие си знаете.

Член од
14 август 2006
Мислења
45.338
Поени од реакции
84.538
Во овој состав ДПМНЕ не може ни на сон да очекува пазари и џокери од Албанците. Од друга страна, после изјавата на Заев јасно е дека гласачкото тело на ДУИ во Скопје ќе го поддржи Шилегов и тоа ќе биде сосема доволно за да се пензионира Коце.
Мислам дека и без Албанците да гласаат за Шилегов, Коце ќе изгуби во Скопје.

Член од
13 март 2009
Мислења
672
Поени од реакции
284

Е сеа тоа по штабови што ви зборат, вие си знаете.
Да ставеја појак кандидат твоиве ќе имаа сигурна победа, вака како што е ја мислам дека Коце останува, ај тука сме да дискутираме и после избори.

Let 3

The Nipple Erector
Член од
13 јули 2008
Мислења
30.896
Поени од реакции
31.279
Очигледно погрешно ги разбрал нашите пораки, па поита да промовира „либерална партија“. Ова е реакцијата на Петар Богојески од Иницијативата за реформи и демократизација на ВМРО-ДПМНЕ за „новата ера“ на лидерот на партијата, Никола Груевски. Богојески искажува загриженост за состојбата во која е неговата партија, поради, како што вели, инсистирањето на Груевски да ја употребува исклучиво за свои лични интереси.

-Водењето на партијата од крајност во крајност, и тоа преку промена на политиките на дневна основа, отвара една друга димензија на неговата личност, за која ми е непријатно да зборувам. Но, особено непријатно е за нас, членовите на ВМРО да констатираме дека се уште актуелниот лидер, постанал “либерал” само поради тоа што мисли дека така ќе се спаси себеси. Груевски слободно може да ја промени сопствената политичка определба, преку промена на членството во друга партија или да формира нова политичка партија, некоја „квази либерална опција” во приватна сопственост. Секако дека жестоко се спротивставувам на искривувањето на вредностите и целите кои произлегуваат од доктрината на нашата ВМРО ДПМНЕ, која е доминантен претставник на историското ВМРО во овој период. Нашата модерна европска идеолошка платформа е јасно промовирана во статутарните одредби и во доктриналните акти донесени на предходните Конгреси, и нејасна е дрскоста на Груевски да ги отфрли истите, како ВМРО да е ДООЕЛ Груевски, и на своја рака да промовира нешто што нема идентификација ниту во политичката теорија, ниту во модерната политичка практика.

Syn

https://www.youtube.com/watch?v=zBkuNpgACH0
Член од
23 декември 2007
Мислења
30.169
Поени од реакции
46.315
i u novava era begaat od debati ...
kakvo dno od partija. (n)

da si u opozicija, i da begas od debati. :tapp:

Член од
30 јули 2014
Мислења
5.516
Поени од реакции
18.339
Да ставеја појак кандидат твоиве ќе имаа сигурна победа, вака како што е ја мислам дека Коце останува, ај тука сме да дискутираме и после избори.
Моите се тие, било кои, единствено оние кои ќе ја распнат фамилијата за сва времена и ќе ја пикнат да гние по затвори. По ова прашање, јас сум оптимист сеуште.

А иначе нема врска твојот муабет, СДСМ можеа и мињон да стават за кандидат, пак ќе изгубеше Коце.

Во моментов ДПМНЕ се такво дно, што мене лично ми е срам што сум ги гласал двапати во мојот живот.

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

На врв Bottom