Снимките не како доказ али како насока кон истрага, ако имаш сецната снимка дека Заев барал поткуп а нигде нема пари од поткупот тогаш е невин и ти прв треба допоследен здив да го браниш во тој случај
ако имаш снимки за местени тендери, незакнско трошење пари, лажирање на изборни резултати, нудење и примање поткуп... па после по сметки фактиури анекси документи се најдат докази за такви дела ти треба до крај пожртвовано да бараш сите тие криминалци да завршат на долгогодишни робии[DOUBLEPOST=1505915458][/DOUBLEPOST]
Забрането е пушење во канцеларија?
Заев јасно и гласно бара мито. И да е сецнато, и маринирано... јасно се гледа дека бара поткуп. Секако за поткуп дека нема документ.
Јас не велам дека нема(ло) криминал во врска нелегалните снимки. И без снимки сигурно има(ло). Секоја власт, функција прави криминал. И сегашнава прави колку има(ла) до сега можност. И ќе прави. Прави и незаконски назначувања, разрешувања.
Го бранам јас Заев. Имам посредни блиски пријатели. Така, знам кој калибар и кој „капацитет“ е Зоки. Јас ти ја знам „шанкурестата“ тактика на форумов, ама ако не ти пречи еден криминал, а друг ти пречи, не е добро за сите. Ако не ти пречи незаконие од една страна, а ти пречи од друга... пак не е добро за сите.
Впрочем, јас веќе револуционерно изјавив, а ти го прифати дека Македонија докажа и докажува дека не ја бива за држава. Така.. „див Тексас“.
Па, цигари е забрането да се пушат. За друго ако пушел негова работа. Ама за цигарата мислам дека треба да се осуди на неколку годишна казна затвор. Која дрскост. Свесно кршење на закони. А се претставува како спасител од незаконие. Може да веруваат само оние кои веруваат по секоја цена.[DOUBLEPOST=1505976886][/DOUBLEPOST]
Не смееше ни да писниш за случајот за Љубе Бошковски судењето, затоа што и тебе и семејството ти се заканбија “ќе ве нема“
Во случајот со Љубе Бошкоски тој што ги дава парите не сведочи, туку сведочи некој што бил пријател на Јордан Мијалков. Значи тој не бил ни присутен на настанот. Судијата тоа го знае, но го овозможил тоа
Иако ова го знаеше ти ја нурна главата и ќутеше вво страв од одмазда и со надеж дека ќе те вработат негде на државна сметка, дури и бараше максимална казна за Љубе иако си знаел дека е жртва на монторан случај без докази.
Јас не знам за факти и докази. Ниту го осудив, ниту го бранев Љубета. Не навлегувам во работи за кои не сум вклучен и немам сознанија. А ти имаш докази? Шанкурести? Или кабадајски? Сеирџиски. Лично, мислам дека Љубета го наместија, ама дека сам си прифатил. А што има докази, судот што има, странките што имаат, тоа им го оставам нив.
Кој го знаел ова и имал надеж дека ќе го вработат? Јас или за некој друг мислиш? Бооо.. шо маџарење. Треба да почнеш да пишуваш литературни дела. Ама не е ферски да правиш свесни мангал муабети. Знаеш дека не знам, знаеш дека сум одамна вработен, дека немам потреба од вработување, итн...
Туку, ти нешто баеги ги туркаш гаќите по промената на власта. „Сумљиво“ ми е... Не те личи на стари години.[DOUBLEPOST=1505977127][/DOUBLEPOST]
Единствено шо се ннуди како “доказ“ е снимка каде се разговара за откуп на градежно земјиште и која снимка е сецната на неколку места. Таква снимка не би ја употребил ни Сталин во некој монторан процес. Али ти пошто си слеп за правда и правдина ја прифаќаш и бараш казна врз основ на снимка која не е ни комплетна а нема ни трага од некои пари дадени за поткуп.
За разлика од тебе, новата власт во сега слободна Македонија, тие процеси ги гради преку обвинителство со прибирање и презентирање на цврсти докази со кои несомнено целата Македонска и светска јавност ќе се уверат без сомнеж дека минатата власт беше најголемиот пљачкаш и злотвор на Македонскиот народ.[DOUBLEPOST=1505915794][/DOUBLEPOST]
немаш појма колку ми олесна со тоа шо нема да ме цитираш.
А имаш сознанија која е улогата на Виц’то, зошто тој треба да ги прими паар’те од чоеко. Зошто не го упатил да плати на легални банкарски сметки? Изгледа не сакал да има трага од паар’те, а? Ма неее... Не е законски да се плаќа в банка. Хе хе хе..
Многу ме интересира од каде знаеш дека е снимката е сецната? Ха ха ха. Не е сецната.[DOUBLEPOST=1505977301][/DOUBLEPOST]
Власта ќе ги крати непродуктивните трошоци, трошоците за пропаганда која не минува како оваа на форумов со нареден ребаланс ќе ги насочи на твитер каде дава подобри резултати.
И кај Виц’то ќе насочи. Најдобар бил ефектот таму!
![Насмевка :) :)](/styles/default/xenforo/smilies/smile.png)
(Извини Лет.. ништо лично).[DOUBLEPOST=1505977471][/DOUBLEPOST]
инаку преку антени повеќе не се емитуваат програми
Преку антени се прифаќаат ТВ сигналите. Не знам зошто тераш инаети?[DOUBLEPOST=1505977710][/DOUBLEPOST]
1.Сите одлуки околу приватизација ги донел и потпишал Груевски.
А шо има ова врска со муабето? Или, колку да се пише нешто. Се самодевалвираш.[DOUBLEPOST=1505978229][/DOUBLEPOST]
затоа и толку го бранеа 5 месеци зврлевски овие од вмро
Спасител нивен.
Па Исус толку не го бранеа негојте ученици и следбеници
Го бранеа како стручњак од партиска смена. Плус, се кршат предизборните закони.