Рамна Земја?

Член од
22 јули 2016
Мислења
1.748
Поени од реакции
750
Не знам што ти е смешно во моите постови. Знам дека е тешко да се размислува со своја глава после минимум 12 години поминати во машинеријата и константно перење мозок уште од најмала возраст дека земјата е топка или елипсоид како што го кажувате, ама пробај и размисли и ќе видиш дека не е тешко да согледаш оти земјата е рамна и оти сонцето се врти околу земјата. Пропагандата работи, а вие смејте си се :)
Рамна земја нема објаснување на најпростото прашање, зошто не го гледаме сонцето нон стоп? Што се случува со сонцето навечер?
Онака нај елементарно прашање, базирано на нај елементарно набљудување и размислувае со своја глава.

Bodhidharma

Член од
17 септември 2011
Мислења
10.783
Поени од реакции
15.399
Рамна земја нема објаснување на најпростото прашање, зошто не го гледаме сонцето нон стоп? Што се случува со сонцето навечер?
Онака нај елементарно прашање, базирано на нај елементарно набљудување и размислувае со своја глава.
Те лажат уште американците.

P

psychostasia

Гостин
те лажат овие. мисли со твоја глава кој е одговор на тоа шо го прашав погоре, ај да чуеме :)
Од човек кој што се покорил на наса и нивните машинерии не ни очекувам да размисли со своја глава и да согледа тоа што му е пред очи. Вие лапате тоа што ви се сервира без да соџвакате и да размислите дали воопшто е убаво тоа што го лапате. Продолжете си round-earth beings ;) Покорете си ги вашите испрани мозочиња на оние кои што ве гледаат како статистика.

Член од
22 јули 2016
Мислења
1.748
Поени од реакции
750
Од човек кој што се покорил на наса и нивните машинерии не ни очекувам да размисли со своја глава и да согледа тоа што му е пред очи. Вие лапате тоа што ви се сервира без да соџвакате и да размислите дали воопшто е убаво тоа што го лапате. Продолжете си round-earth beings ;) Покорете си ги вашите испрани мозочиња на оние кои што ве гледаат како статистика.
така де, ете чекам одговор од тебе, со твоја глава еве размисли.
Ова црнава темница што не опкружува секоја вечер, таа мистерија на што ли се должи?

P

psychostasia

Гостин
па ете изгледај го видеото што го постирав и ќе видиш зошто е темницата ;)

B

Bafra

Гостин
Лудилоооооо. Темава е закон, какви ликови во 2017 постојат :vozbud::vozbud::vozbud:

Видеото ти не да не ти е научно, не да не докажува нешто, туку и надвор од законите на физиката си цртал.
Колку ли ти е интересен животот, штом се прашуваш како водата стои на земјата а таа е округла :pos:

Те лажат уште американците.
Ова е веќе загрижувачки Bodhidharma да верува дека земјата е рамна :cautious: .

Знаете нели дека уште во времето на старите Грци знаеле дека земјата е округла/сфера/ елипсоидна . Знаете нели дека Џордано жив го запалиле што тврдел спротивно од црквата. Знаете дека најголемите научници и мистици кои биле против системот потврдиле дека земјата не е рамна.

The Greek philosopher Aristotle (384-322 BC) argued in his writings that the Earth was spherical, because of the circular shadow it cast on the Moon, during a lunar eclipse. Another reason was that some stars visible from Egypt are not seen further north. Aristotle wrote:
How else would eclipses of the moon show segments shaped as we see them? As it is, the shapes which the moon itself each month shows are of every kind — straight, gibbous, and concave — but in eclipses the outline is always curved: and, since it is the interposition of the earth that makes the eclipse, the form of this line will be caused by the form of the earth’s surface, which is therefore spherical.

И зашто уствари Американците и НАСА не лажат дека земјата е округла :vozbud:

Bodhidharma

Член од
17 септември 2011
Мислења
10.783
Поени од реакции
15.399
Лудилоооооо. Темава е закон, какви ликови во 2017 постојат :vozbud::vozbud::vozbud:

Видеото ти не да не ти е научно, не да не докажува нешто, туку и надвор од законите на физиката си цртал.
Колку ли ти е интересен животот, штом се прашуваш како водата стои на земјата а таа е округла :pos:

Ова е веќе загрижувачки Bodhidharma да верува дека земјата е рамна :cautious: .

Знаете нели дека уште во времето на старите Грци знаеле дека земјата е округла/сфера/ елипсоидна . Знаете нели дека Џордано жив го запалиле што тврдел спротивно од црквата. Знаете дека најголемите научници и мистици кои биле против системот потврдиле дека земјата не е рамна.

The Greek philosopher Aristotle (384-322 BC) argued in his writings that the Earth was spherical, because of the circular shadow it cast on the Moon, during a lunar eclipse. Another reason was that some stars visible from Egypt are not seen further north. Aristotle wrote:
How else would eclipses of the moon show segments shaped as we see them? As it is, the shapes which the moon itself each month shows are of every kind — straight, gibbous, and concave — but in eclipses the outline is always curved: and, since it is the interposition of the earth that makes the eclipse, the form of this line will be caused by the form of the earth’s surface, which is therefore spherical.

И зашто уствари Американците и НАСА не лажат дека земјата е округла :vozbud:
Види...овие рамно-земциве веруваат дека над земјава има некоја купола, па можда сенката е од куполата....Аристотел ништо не разбирал.
За се има "објаснување" ако се сака да се најде......луѓето не сакаат да потврдуваат факти туку верувања, а таму е најлесно.

D

dARK_ElementaL

Гостин
Бегаш од одговори.
Навечер одма над хоризонтот се гледаат далечни ѕвезди.
Тврдиш дека и сонцето останува веднаш над хоризонтот.
Како многу подалечни ѕвезди од сличен агол над хоризонтот се видливи, а не е видливо нашето сонце?
Еве размислуваш со твоја глава, не те лаже наса, размисли и одговори.
А чекај брат. Според теоријата за рамна Земја ѕвездите не се далечни тие се директно на небото залепени.

Sent from my SM-G318H using Tapatalk

D

dARK_ElementaL

Гостин
Религијата, националноста, бојата на кожа веќе не е единствена поделба на луѓето.
Сега се појави и уште една причина за луѓето да си ги оправдаат војните.
Рамна земја или елипсовидна. Ај сега ќе војуваме на кој му е поголем или поширока (во однос на жените)

П.С. Јас сум сепак неутрален. Се едно ми е каква е, пак ќе си ја сакам.

B

Bafra

Гостин
Религијата, националноста, бојата на кожа веќе не е единствена поделба на луѓето.
Сега се појави и уште една причина за луѓето да си ги оправдаат војните.
Рамна земја или елипсовидна. Ај сега ќе војуваме на кој му е поголем или поширока (во однос на жените)

П.С. Јас сум сепак неутрален. Се едно ми е каква е, пак ќе си ја сакам.

Во случајов неутрален не е позитивна карактеристика, другите барем се трудат да докажат дали е рамна или елипсовидна, бараат информации, знаења, им работи мозокот. Во твојот случај неутрален, значи нешто негативно во еволутивниот циклус :P

Види...овие рамно-земциве веруваат дека над земјава има некоја купола, па можда сенката е од куполата....Аристотел ништо не разбирал.
За се има "објаснување" ако се сака да се најде......луѓето не сакаат да потврдуваат факти туку верувања, а таму е најлесно.
Јасно ми е за нив и не би сакал да губам време со такви пациенти, туку ме замисли твоето видео за 4 димензионалното и рамна земја. Сепак сметам по твоете знаење и читани информации не би требало да си пристапник на тврдењата дека земјата е рамна.
Јасно е дека во се треба да се сомневаш и да ги слушнеш 2те страни, ама во овој случај рамна земја е трагично не е ни смешно.

Зашто црквата би палела луѓе за тврдење дека земјата е топка и дека се врти околу својата оска, зашто НАСА би не лажела за формата на земјата, која причина би ја имала НАСА за тоа тврдење.
Еве за НАСА тврдењето дека температурата на земјата е покачена има докази ДЕКА ЛАЖАТ. Ама причината е што лапаат милиони долари од воведување на данок на CO2.
Овде не гледам причина / корист да лажат.

Член од
22 јули 2016
Мислења
1.748
Поени од реакции
750
А чекај брат. Според теоријата за рамна Земја ѕвездите не се далечни тие се директно на небото залепени.

:pos: со охо или со дрвофикс?[DOUBLEPOST=1505984421][/DOUBLEPOST]
јас многу добро знам зошто, ме интересира вака кое објаснување дава тоеријата рамна земја.
Џабе видеа ако тоа не знаеш со твои зборови да го објасниш, еве во кратки црти..?

Последно уредено:
D

dARK_ElementaL

Гостин
:pos: со охо или со дрвофикс?[DOUBLEPOST=1505984421][/DOUBLEPOST]
јас многу добро знам зошто, ме интересира вака кое објаснување дава тоеријата рамна земја.
Џабе видеа ако тоа не знаеш со твои зборови да го објасниш, еве во кратки црти..?
Прво мислев дека се со супер лепак ама со оглед на тоа дека некои од нив паѓале веројатно е охо дека е послаб.

Kajgana Shop

На врв Bottom