Случувања во Македонија (Генерална дискусија)

За кого би го дале вашиот глас на парламентарните избори во април 2020?

• ВМРО-ДПМНЕ

Гласови: 64 19,0%
  • СДСМ

Гласови: 41 12,2%
  • ЛЕВИЦА

Гласови: 58 17,2%
  • БЕСА

Гласови: 1 0,3%
  • ДУИ

Гласови: 8 2,4%
  • АЛИЈАНСА ЗА АЛБАНЦИТЕ

Гласови: 1 0,3%
  • ДПА

Гласови: 0 0,0%
  • МАКЕДОНСКИ КОНЦЕПТ

Гласови: 5 1,5%
  • ИНТЕГРА

Гласови: 8 2,4%
  • ЕДИНСТВЕНА МАКЕДОНИЈА

Гласови: 3 0,9%
  • Некоја друга

Гласови: 9 2,7%
  • Нема да гласам или ќе го поништам ливчето

Гласови: 139 41,2%

• Вкупно гласачи
    337
Статус
Затворена за нови мислења.
V

viktora

Гостин
Те излажале пријателите, во Париз те претресуваат кога сакаш да влезеш на Шамз Елизе во некоја продавница поради терористичките напади кои ги имаа пред 2 години и ако сакаш да влезеш во сите други европски поголеми метрополи во некоја градба или дворец со огромно историско/културно значење. Никој никаде барем мене ме нема застано од никаде да ме претресува или па некој што го знам. Со спортот прошетав сегде по 100 пати поготово во Европа и во некои држави дури не знам ни како им изгледа униформата на полицијата па сега види.

Јас никаде не не споредив нас со Холанѓани или Германци, боже сачувај тоа ама нема поента да има полиција секаде и да наликуваме на Багдад кога сите едни исти џибери што прават вакви работи се со некој човек во МВР како што спомна @silmarillion и џабе е 20 џандари на човек да наредиш на ул. Македонија, настрана што грдо и несигурно изгледа полиции да гледаш и како граѓанин и како турист. За такви глупости си има CCTV камери кои работат 24/7 (сем Мартин кога го изеде) и ако нешто се случи имаш доказ и снимена фаца црно на бело, па нема, не бев јас, во подрум бев, спиев и така натака. Исти курац е и со овие што креваат луѓе на хауби. Обичниот граѓанин ќе си плати казна за расипан штоп, ден два закаснета регистрација, погрешно престројување, скршена шофершајбна ама сите знаеме кој крева 200 на Партизанска и вози мотори на едно тркало кај што не треба (види погоре).
Мило ми е што за време на диктатура и изолација имаш прошетано дури стотина држави.
Зошто мора да бидат во униформи?До сега на тие места каде што ги имам прошетано повеќето ги имам сретнато во цивилки.Во Виган,Манчестер обичен Опел со трепкачи не има стопирано за брзо возење.Ако ни си ги видела не значи дека не биле присутни.Толуку ли е тешко да се постават неколку џандари во цивилка што би контролирале поготово плоштад и ул Македонија?

Let 3

The Nipple Erector
Член од
13 јули 2008
Мислења
30.896
Поени од реакции
31.279
До сега на тие места каде што ги имам прошетано повеќето ги имам сретнато во цивилки.Во Виган,Манчестер обичен Опел со трепкачи не има стопирано за брзо возење.
Ве зафркнале и ви зеле пари кои после ги испиле во некој паб, начекват странци и со обични коли по бермуди и влечки им се преставуваат како полицајци, ако налетаат на некои затуцани и ќе ги заебат

Диле Јоргачев

Одделение за заштита на народот
Член од
3 април 2017
Мислења
8.693
Поени од реакции
28.204
Мило ми е што за време на диктатура и изолација имаш прошетано дури стотина држави.
Зошто мора да бидат во униформи?До сега на тие места каде што ги имам прошетано повеќето ги имам сретнато во цивилки.Во Виган,Манчестер обичен Опел со трепкачи не има стопирано за брзо возење.Ако ни си ги видела не значи дека не биле присутни.Толуку ли е тешко да се постават неколку џандари во цивилка што би контролирале поготово плоштад и ул Македонија?
20161112_163749.jpg
Вaкa изгледaше Рим у нoември 2016

Ilumious

Патник, педер, поет, администратор, масон
Член од
29 јануари 2007
Мислења
84.962
Поени од реакции
195.500
Нели другари ти кажувале дека треселе, како сега ти си прошетал и од одма знаеш како запирале и дека цивилки биле? И нели Опел во Англија се продава како Воксал, како ли и да се чита :D

освен каде што потенцирав, обична полиција да тресе народ и да дреми да посматра за да начека да тресе некого немам видено, сега за Опели, стопирања, друга работа е тоа.[DOUBLEPOST=1505921185][/DOUBLEPOST]@Mikja ова е или пред Ватикан или пред Судот. Значи не мешајте бе со плоштади и обични улици. А и пак ќе напоменам дека прајме муабет за главни туристички дестинации кои се цел на терористички напади. За рандом моторџии со 5 цм полов орган да има полиции на плоштад како трета светска војна да почнува е лудост.

Диле Јоргачев

Член од
3 април 2017
Мислења
8.693
Поени од реакции
28.204
Пред кaтедрaлa нa плoштaдoт, гoлеми се сликите немoжaм дa ги прaтaм нa секoј 2 чекoрa беше вaкa вo тoa време.Немoжaм oд Минхен и Рим oд пред влезoвите вo метрoaтa знaчи имaше бoрбени вoзилa верувaле или не

Ilumious

Член од
29 јануари 2007
Мислења
84.962
Поени од реакции
195.500
Пред кaтедрaлa нa плoштaдoт
Значи обезбедуван е културен/историски објект. Што има да се разнесе кај нас жити се, куќата на Мајка Тереза ли ќе ја минира некој со 5 души внатре? :pos:

Диле Јоргачев

Член од
3 април 2017
Мислења
8.693
Поени од реакции
28.204
Значи обезбедуван е културен/историски објект. Што има да се разнесе кај нас жити се, куќата на Мајка Тереза ли ќе ја минира некој со 5 души внатре? :pos:
Кaј нaс мoже мoтoр дa те рaзнесе недaј бoже тoa збoриме двa сaaти унaзaд декa ТРЕБА ДА ИМА ПOЛИЦИЈА зa дa не се случувaaт тaкви нештa пoштo сме стoкa.А тaму имa рaди терoристички нaпaди пoлицијa a кaј нaс требa дa имa зa дa не те убие мoтoр

Ilumious

Член од
29 јануари 2007
Мислења
84.962
Поени од реакции
195.500
Кaј нaс мoже мoтoр дa те рaзнесе недaј бoже тoa збoриме двa сaaти унaзaд декa ТРЕБА ДА ИМА ПOЛИЦИЈА зa дa не се случувaaт тaкви нештa пoштo сме стoкa.А тaму имa рaди терoристички нaпaди пoлицијa a кaј нaс требa дa имa зa дa не те убие мoтoр
Не, грешка сте, кај нас не треба да има „абе имам чоек у МВР ќе средиме“, туку сите да си ги плаќаат казните а не да има Ален Зекиров левел случаи и до ден денес да се тегават убијците на детето кај Католичка или за девојката на Партизанска. Е кога ќе легнат в затвор како кучиња, кога ќе види народов дека судството и извршната власт функционираат, полека ќе се искорени сељачкото, тогаш ќе може да правиме муабет и ќе видиш како сите ќе пазат.

Ама идеиве као да има полиции по плоштади и ул. Македонија за некој џибер што му текнало да се спрдава со Баотијан веспата се смешни. Доволно се CCTV за такви работи. Памтите, оние што се расипаа кога беше претепан Мартин.

V

viktora

Гостин
Нели другари ти кажувале дека треселе, како сега ти си прошетал и од одма знаеш како запирале и дека цивилки биле? И нели Опел во Англија се продава како Воксал, како ли и да се чита :D

освен каде што потенцирав, обична полиција да тресе народ и да дреми да посматра за да начека да тресе некого немам видено, сега за Опели, стопирања, друга работа е тоа.[DOUBLEPOST=1505921185][/DOUBLEPOST]@Mikja ова е или пред Ватикан или пред Судот. Значи не мешајте бе со плоштади и обични улици. А и пак ќе напоменам дека прајме муабет за главни туристички дестинации кои се цел на терористички напади. За рандом моторџии со 5 цм полов орган да има полиции на плоштад како трета светска војна да почнува е лудост.
Ете ме заеба, алал да ти е.Нели ти кажав дека одамна немам прошетано а не дека никогаш немам испаднато надвор.Додуша не сум шетал како тебе па да посетам стотина земји јеби га диктатура,знаеш.Уствари не знаеш.Не си била тука си шетала.
За Опелот другарот кој возеше,кој е англичанец,ми кажа.Ај сега опни пак како ги викале во Англија Опелите.

Мило ми е за тебе што толку земји си прошетала со спортот.Сигурно многу пари си фрлила.

И ќе повторам.Има решение.Зошто да не полиција во цивилка да регулира низ пешачки зони.Кој е должен да го спроведе тоа јас или тој ебен министер кој толку многу го браните.
Море малце ви е за све.Џабе сте шетале џабе пари се вложувало на вас.

Let 3

The Nipple Erector
Член од
13 јули 2008
Мислења
30.896
Поени од реакции
31.279
Добро бе кога пред месец дена иизлезе дека МВР ќе вработува полицајци, се кренавте на востание зошто ќе се толку полицајци, сега пак штрајкувате со глад оти немало доволно полицајци.
Ептен личите како кокошки со скинати глави кои трчаат наоколу низ двор несвесни каде и зошто.
Груевски колнеше секој кој ќе се осмели да укини радиодифузна такса, после една недела се закануваше дека ќе се самозапали пред влада ако не се укини РДТ, на митинзи се скандираше анти албански слогани и пароли, вчера на Алсат тврдеше дека е тој најголем алабанец во Македонија, за земјиштето на Анѓушев помодреа во лице викајќи а во 2016 за тој тендер позитивно мислење даде министерството во влада на ВМРО и антикорупциска, во 2008 изгласаа закон за јазици, во 2017 прогласуваат закон за јазици како пропаст за Македонија.

Замарате бе со вакви глупости, дајте реформирајте се конечно, нека дојдат разбрани поштени искрени луѓе со став и принцип на чело на ВМРО отфрлете тие пљачкаши кои ве држат во заложништво и поради која ви се смее и ве сожалува целокупната Македонска и светска јавност како и сите еминентни експерти

V

viktora

Гостин
Не е војник.Маскирното е во мода низ ЕУ.Гарант туриста.

S

silmarillion

Гостин
53.000 Македонци чекаат да се побугарчат плус којзнае колку врќе се, али не, проблем е двојазичноста! Патриоти, МПЗа ќе кажете нешто по ова прашање? Ќе ја питате ли нешто баба? Ќе излезе ли Ѓурѓа?

Диле Јоргачев

Член од
3 април 2017
Мислења
8.693
Поени од реакции
28.204
53.000 Македонци чекаат да се побугарчат плус којзнае колку врќе се, али не, проблем е двојазичноста! Патриоти, МПЗа ќе кажете нешто по ова прашање? Ќе ја питате ли нешто баба? Ќе излезе ли Ѓурѓа?
Мoжеби бегaaт oд двoјaзичнoстa?Oд кaј знaеш

Let 3

The Nipple Erector
Член од
13 јули 2008
Мислења
30.896
Поени од реакции
31.279
Мoжеби бегaaт oд двoјaзичнoстa?Oд кaј знaеш
Се пишат дека се бугари со бугаски јазик за да не бидат двојазични??

а бе на времето во СФРЈ барем редовни систематски прегледи имаше по школи и фирми и на зачеток се откриваа некои работи.

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

На врв Bottom