Јас бев на интервју на 15.02.2016, во Јануари годинава бев ставен во финална, а од крај на Април на дополнителна. Така направија со сите што имаа оригинал документи, не преку родители.Koj datum bese na intervju, posto jas bev na 17.02.2016 i ne ni stignav do proverka, odma na dopolnitelna.
Pozdrav
Momentalno ne pocekaj dase smiraat rabotite pa podnesiDoznav deka mojata baba( od majka mi ) ima brat koj sto ima buharski dokumenti dali se smeta ova za poteklo budejki razlicni ni se preziminjata i bidejki e od majka mi potekloto ITNO E VE MOLAM za nekakva informacija
Ако успееш да ја докажеш роднинската врска поврзувајќи ги изводите коишто ќе ги извадиш, тогаш секако дека ќе го докажеш потеклото.Doznav deka mojata baba( od majka mi ) ima brat koj sto ima buharski dokumenti dali se smeta ova za poteklo budejki razlicni ni se preziminjata i bidejki e od majka mi potekloto ITNO E VE MOLAM za nekakva informacija
Pa neznam zosto ne bi ni kazale, koga odis vo klub po potvrda brda i dolini vetuvaat i zborat, pa moze i nekoi info relevantno da spodelat bez lazenje. Sepak Karakacanov sigurno poveke znae od nas koja e namerata na Bg. Pa koga tolku se sakame, neka kaze sto ke pravat so nas, ke pustaat, ke stopiraat, ke dozvolat so potvrda, ke se izglasa zakonot, nema da se izglasa.... Toj sigurno znae koga edna od glavite agendi mu e deka sme eden narod.pologiccno e oti cce se najt so Petar K. vo skopje
i se si velam oti sigurno nekoj cce ni kazzit sso praele muabet....
Airlija, a koga podnese dokumenti ? I kade ?Јас конечно земав происход, т.е. посредникот ми го земал,ама јас сум во друга држава,овде работам и одмор од работа ќе имам дури во февруари, дури тогаш ќе можам да одам за да ми дадат датум за интервју. Ќе имам ли некаков проблем, дали е можно да ми ја стопираат постапката, затоа што ќе поминат 5 месеци од подигањето на происходот, до одење за закажување интервју, па да не можам да закажам интервју и да ми ја прекратат цела постапка (може глупости прашувам, ама не сум баш упатена, страв ми е да не го изгубам правото да закажам интервју и да не ме прекратат). Поздрав
Фала Документи поднесов на 09.12.2016, во Софија.Airlija, a koga podnese dokumenti ? I kade ?
Seushte nishto, se e kako shto si beshe2014 novost?!
Mislam deka ova e dosta pozitivna vest, da se nadevame deka za dosta brzo vreme ke se implementiraat ovie planoviДечки после долго време изгледа Јотова ке си легне на брашното...
Работата ни прод'лжава. Искам да благодарја на вицепрезидент'т Илијана јотова, којато заема активна позиција по темата за получаването на б'лгарско гражданство. Целта ни е да намалим срока за получаване на гражданство. Сега това може да отнеме години. Идејата е, при изрјадни документи, б'лгарско гражданство да се получава за 6 месеца. Проблемите с гражданството са много. К'м момента имаме 52 000 зајавленија за получаване на б'лгарско гражданство", разкри Симеонов. "Три са основните направленија за преборване с демографската криза. П'рвото е повишаване на раждаемостта. Второто е вр'штане на б'лгарите, работешти зад граница. Третото е привличане на етнически б'лгари от диаспорите по целија свјат. Работим и по трите направленија.
Прочети повече на: https://www.novini.bg/news/444448-валери-симеонов-разкри-какви-мерки-взима-правителството-за-справјане-с-демографската-криза.html
https://www.novini.bg/news/444448-валери-симеонов-разкри-какви-мерки-взима-правителството-за-справјане-с-демографската-криза.html