Случувања во Македонија (Генерална дискусија)

За кого би го дале вашиот глас на парламентарните избори во април 2020?

• ВМРО-ДПМНЕ

Гласови: 64 19,0%
  • СДСМ

Гласови: 41 12,2%
  • ЛЕВИЦА

Гласови: 58 17,2%
  • БЕСА

Гласови: 1 0,3%
  • ДУИ

Гласови: 8 2,4%
  • АЛИЈАНСА ЗА АЛБАНЦИТЕ

Гласови: 1 0,3%
  • ДПА

Гласови: 0 0,0%
  • МАКЕДОНСКИ КОНЦЕПТ

Гласови: 5 1,5%
  • ИНТЕГРА

Гласови: 8 2,4%
  • ЕДИНСТВЕНА МАКЕДОНИЈА

Гласови: 3 0,9%
  • Некоја друга

Гласови: 9 2,7%
  • Нема да гласам или ќе го поништам ливчето

Гласови: 139 41,2%

• Вкупно гласачи
    337
Статус
Затворена за нови мислења.
Член од
23 март 2015
Мислења
7.011
Поени од реакции
1.983
Се посравте и се помочавте врз сите ебани закони, правила и прописи, а сега: - Законот, законот, законот...
Му ебавте матер на народов, го убивте у појам, го претворивте во алатка во рацете на двајца, а сега: - Народот, народот, народот...
Исто и со Албанците.

Вие сте толку утепани, што си мислите дека овде никој ништо не памти повеќе од месец дена.
Пишувај за себе. Јас не сум бил на никоја, ни најмала функција, никаде. Ниту блиски и подалечни роднини и пријатели. Ако си ти утепан, гледај си ја својата мака, не пишувај произволно колку да се најдеш во муабет и да добиваш некаква предност.
Јас се залагам за правна држава. Ниту некогаш сум работел против тоа, ниту сум имал прилика да кршам закони. Ако некој не почитувал закон, тоа не значи дека не треба да се залагаме и да бараме да се почитуваат законите. Со своиве „невротични испади“ на форумов даваш до знаење дека не сакаш да се почитуваат закони.

Let 3

The Nipple Erector
Член од
13 јули 2008
Мислења
30.896
Поени од реакции
31.278
Да тераме за локалните слободно овде или ќе има тема?
Сега е слобода во Македонија, не треба да се плашиш за искажан збор или став дека ќе бидеш избркан од работа, измачуван, уапсен или ти се случи фатална “несреќа“

Член од
11 јули 2008
Мислења
4.773
Поени од реакции
3.849
Сега е слобода во Македонија, не треба да се плашиш за искажан збор или став дека ќе бидеш избркан од работа, измачуван, уапсен или ти се случи фатална “несреќа“

Член од
23 март 2015
Мислења
7.011
Поени од реакции
1.983
Уставно толкување со екстензивна употреба на наводници...
Па ти си бил интелектуалец. Штом го користиш зборот „екстензивна“. Или пак обратно е? Штом не знаеш соодветен збор на македонски јазик. Или пак сакаш да се покажеш многу важен пред другите. А имево Shepard Fairey те прави ептен јак, демек и латиница знаеш.. па уште „англо-амерички“. Од наводници сакаш фраер да се направиш. Прво почни себе да се почитуваш екстензивецу... со „америчко“ форумско име.
Ова екстензијава ќе почнам да ја користам... да се чудат колку сум начитан, паметен...[DOUBLEPOST=1505723084][/DOUBLEPOST]
Ако веруваш во ова... не си во тек. Има видеа на интернет, некој најавува јадење на живи луѓе, бркање... Старееш земо... билобилче...[DOUBLEPOST=1505723215][/DOUBLEPOST]
Беа педерчина сега се курвичина.И бугариве почнаа да ги шупчар дека би го примиле за евро плус
Грешка си.. за една червена.[DOUBLEPOST=1505723270][/DOUBLEPOST]
И по вмро, сдс .. народот гласаше за да се смени ситуацијата а не партијата која ќе краде.
2002 ?

LordDragonII

Dr.Strangelove
Член од
15 август 2008
Мислења
10.995
Поени од реакции
5.726
Па ти си бил интелектуалец. Штом го користиш зборот „екстензивна“. Или пак обратно е? Штом не знаеш соодветен збор на македонски јазик. Или пак сакаш да се покажеш многу важен пред другите. А имево Shepard Fairey те прави ептен јак, демек и латиница знаеш.. па уште „англо-амерички“. Од наводници сакаш фраер да се направиш. Прво почни себе да се почитуваш екстензивецу... со „америчко“ форумско име.
Ова екстензијава ќе почнам да ја користам... да се чудат колку сум начитан, паметен...[DOUBLEPOST=1505723084][/DOUBLEPOST]
Ако веруваш во ова... не си во тек. Има видеа на интернет, некој најавува јадење на живи луѓе, бркање... Старееш земо... билобилче...[DOUBLEPOST=1505723215][/DOUBLEPOST]
Грешка си.. за една червена.[DOUBLEPOST=1505723270][/DOUBLEPOST]
2002 ?
Абе Хорхе, ти имаш пробано суши?

Член од
19 март 2011
Мислења
18.984
Поени од реакции
40.199
Абе Хорхе, ти имаш пробано суши?
Нема, ама прашај го дали е СЈО уствано. Кога ќе се распука со наводници, нема да знаеш каде ти е главата.

Не му поставувај такви неважни прашања, суши, муши, не се замара Уставникот со такви ситни работи.

Let 3

The Nipple Erector
Член од
13 јули 2008
Мислења
30.896
Поени од реакции
31.278
Ако веруваш во ова... не си во тек. Има видеа на интернет, некој најавува јадење на живи луѓе, бркање... Старееш земо... билобилче...
Имаш на интернет и за милијарди евра народни пари изедени липицанери, панди, кенгури, китови...... Имаш на интернет и за милијарди евра народни пари потрошени по бутици, шопинг молови, златари, самопослуги... имаш на интернет и за стотици милиони евра кои фалат во здравство, во пензиско... имаш на интернет и дека 70% од сите вработени земале плата во просек од 16.000 денари а 1% вработени во просек од 280.000 денари, имаш на интернет и дека до 2006 должеше секог граѓанин на Македонија по 750 евра а сега должи 2400 евра, имаш на интернет и промашени траси и градежни зафати на автопати за милијарди евра, имаш на интернет и за 80 советници на премиер кои земале хонорари од 4 милиони евра месечно, имаш на интернет дека секое ново отворено работно во “странските“ инвестиции место државата го плаќала со по 50.000 евра, имаш на интернет и дека за 10 години ВМРО стана една од најбогатите партии во европа а раководните луѓе се стекнале со огромни приватни богатства

Се гледа дека во штабот ти ставија “Парентал контрол“ на интернетот и не смееш слободно да гледаш и бараш низ интернет, туку само она шо партијата ти го дозволува

LordDragonII

Dr.Strangelove
Член од
15 август 2008
Мислења
10.995
Поени од реакции
5.726
Нема, ама прашај го дали е СЈО уствано. Кога ќе се распука со наводници, нема да знаеш каде ти е главата.

Не му поставувај такви неважни прашања, суши, муши, не се замара Уставникот со такви ситни работи.
Па баш за тоа, заслужува барем да гледа како неговите господари јадат суши седејќи на спротивната маса.

Ако објасни и за сметкте за бизони, орли и летечи пикинезери може еден француски сендвич, специјална заслуга има.

Член од
12 март 2009
Мислења
20.247
Поени од реакции
16.393
14 години целата Македонска и светска јавност како и сите еминентни експерти укажуваа дека имало пропусти неправди или грешки во случајот. Али последни 10 години МВР беше партиски штаб, обвинителство и судови приватизирани и никој со прст не мрдна да го преиспита случајот. Од како се смени власта народот во Македонија е сведок на подобрувања во секој сегмент во државата.
ако 14 години Јавноста укажувала за пропустите на истрагата во случајот Сопот, зошто тогаш судот под контрола на сдсм донел пресуда со која невинии луѓе од притвор завршија во затвор ?? Пресудата е за време на владеење на сдсм.
По Гебелсовската теорија на сдсм/сјо, застарува вината на нивните мвр/ојо/судови 2008, 5 години по фингираната истрага 2003..
Иди тоа кажи му го на албанците од случајот Сопот што лежеа во затвор без вина..
Па и од случај Смилковско езеро ќе има бргу 5 години, се уште не е окончана правната постапка, а некој бараат одговорност за наводно невино осудени ..
..

Член од
19 март 2011
Мислења
18.984
Поени од реакции
40.199
Ако објасни и за сметкте за бизони, орли и летечи пикинезери може еден француски сендвич, специјална заслуга има.
Да не го разгалиме со француски сендвич?

Член од
23 март 2015
Мислења
7.011
Поени од реакции
1.983
Прибе е возрасен, да не речам стар. Би го предложил за судија или јавен обвинител и ќе видиш како пола твоја партија ќе сади компири у Идризово.
Неговиот извештај, ако го имаш читано, а го немаш, е најреалната слика за државава што било кој може да ја состави.
Што подоследно се корегира по неговите забелешки, толку подобро за државава.

И уште нешто. Тоа "дома да си гледате" и тие арогантни изјави со тинејџерско бунтовнички призвук да си ги зборите у свое име, а не у име на државава. Вода у очи не знаете да си фрлите, а не па да уредите држава да функционира по нормален, а не мафијашки, лоповски начин. Тоа што го кажал за судиите дека треба да им се забрани работа е малку, треба јавен линч и бесење да им се органзира за да ви дојде памет.
И тебе ли да ти повторувам дека сето ова што си ми го изнапишал, требало да го поднесеш на друг шалтер. Не кај мене. Значи, ниту сум бил, ниту ќе бидам некогаш на некаква функција. Немам никаков интерес, ниту намера.
Прибе си е Прибе.. јас сум јас... Прибе ако бара некој да е осуден, тоа е скандал. Уште повеќе што е странски политичар. Ако тоа не можеш да го разбереш, што да ти правам. Презумпцијата на невиност важи додека не се осуди некој правосилно. В кафана, пред бакалница, на клупи, на слави, итн. може да се бистрат политики и да се дискутира како се сака. Ама стар политичар, плус од „демократскиот“ свет за ваква изјава треба да биде земен на одговорност, ако нема доблест сам да си даде оставка. Нели доаѓа од ѓоа демократскиот свет. Повеќе би рекол, дволичен свет.
А Прибе ако е јавен обвинител, нема да е монарх со целосна власт да прави што сака. И ти да си обвинител, и јас, и кој да е, работите мора да се прават согласно закони, правила, итн. Во спротивно, резултатите нема да имаат смисол.

Член од
19 март 2011
Мислења
18.984
Поени од реакции
40.199
Пишувај за себе. Јас не сум бил на никоја, ни најмала функција, никаде.
Знаеме бе Ѓорѓи, не се правдај. За волја на вистината еднаш поднесе апликација во штабот за позицијата заменик на заменикот на референтот за земјоделие во подрачната единица во Долно Дупени, ама заради премногу наводници ти ја одбија апликацијата.

LordDragonII

Dr.Strangelove
Член од
15 август 2008
Мислења
10.995
Поени од реакции
5.726
Да не го разгалиме со француски сендвич?
Ќе му кажеме дека е од Бордо, кога беше министерот на службено патување пред година дена а ќе му дадеме обичен, домачи сендвич.

Член од
23 март 2015
Мислења
7.011
Поени од реакции
1.983
А тoј Сaмoил се бoри зa рефoрмa и прaвдa или зa пoвисoкa пoзицијa?Тaкa кo шaрените дa не јa зaмислувa прaвдaтa и слoбoдaтa?
Нека се бори како сака. Многу ме интересира, дали истиот се вработил на конкурс, па го избрале како најдобар, или еден од најдобрите, најсоодветните кандидати (за што не спорам), или „потегнале“ некои врски? Ме интересира, дали користел незаконски дејства, со цел да добие лична корист, вработување, на државна престижна (колку-толку) устанува. Што мислите? (Слично важи и за Шекеринска, на пример. И за сите останати. На пример, и за синот на народниот правобранител, кој толку ги штити граѓаните).[DOUBLEPOST=1505725051][/DOUBLEPOST]
Знаеме бе Ѓорѓи, не се правдај. За волја на вистината еднаш поднесе апликација во штабот за позицијата заменик на заменикот на референтот за земјоделие во подрачната единица во Долно Дупени, ама заради премногу наводници ти ја одбија апликацијата.
Што филозофии изнакажа. Не за џабе факултет имаш. А „тек“ да беше „инжилер“... чуда ќе правеше. Во Горно Дупени беше, да те поправам.

Диле Јоргачев

Одделение за заштита на народот
Член од
3 април 2017
Мислења
8.693
Поени од реакции
28.204
Нека се бори како сака. Многу ме интересира, дали истиот се вработил на конкурс, па го избрале како најдобар, или еден од најдобрите, најсоодветните кандидати (за што не спорам), или „потегнале“ некои врски? Ме интересира, дали користел незаконски дејства, со цел да добие лична корист, вработување, на државна престижна (колку-толку) устанува. Што мислите? (Слично важи и за Шекеринска, на пример. И за сите останати. На пример, и за синот на народниот правобранител, кој толку ги штити граѓаните).
Кoлку пoрaнo луѓетo ке рaзберaт декa oвaa држaвa немoже пoвеќе дa oпстoи тoлку пoдoбрo зa сите.

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

На врв Bottom