Што е подобро - одмазда или игнорирање

• Креатор на темата Креатор на темата koletheman
  • Време на започнување Време на започнување
Зависи за која особа станува збор, немаат сите ист третман.
На пр.за Берик би одбрала крвава одмазда:duel:

Сум приметила дека кај машките посебно тинејџери и рана адолесценција, е приметливо такво наметнување од страна на некој член во друштвото, секогаш во машкото друштво некој АЛфа(што се прави) сака да издоминира и да ја превземе главната позиција, воЏа на тоа друштво, е... тука баш го имаме тој случај, @koletheman ти и другар ти и двајцата очигледно сакате да ја заземете челната позиција, во тоа ваше друштво, па сега тебе те нервира другар ти, но можеби и ти него го нервираш. Финтата е кој пофраер ќе излезе на крај и ќе седне на чело,мене така ми изгледа целава ситуација.

Го игнорираш ама потајно му го закачуваш без ни тој самиот д знае дека е твое масло.

Многу зависи од ситуацијата во која се наоѓаш.
Пример доколку некој ти ги повреди децата секако дека одмаздата ќе ти биде многу послатка.
Но, ако зборуваме за во врска со некоја си жена, или кај жената со некој маж што не ценил ништо и само искористувал и се понашал како идиот, дефинитивно игнорирање :)

Odmazda ! Odmazdata e sekogash poslatka,a i opravdana-oko za oko,zab za zab,itn. :duel: :duel: :boksix: :boksix: :boksix: :boksix: :boksix: :jeeee::jeeee::jeeee::jeeee::jeeee::jeeee: :pistoldz::pistoldz::pistoldz::pistoldz::pistoldz::pistoldz::pistoldz::pistoldz::pistoldz::pistoldz: :uzi::uzi::uzi::uzi::uzi::uzi::uzi::uzi::uzi::uzi::uzi::uzi::uzi::uzi::uzi::uzi::uzi::uzi::uzi::uzi::uzi::uzi::uzi::uzi: ;) ;) :pos::pos::pos::pos::pos::pos::pos::pos::pos::pos::pos::pos::pos::pos::pos::pos::pos::pos::pos:

И игнорирањето е некогаш најголема одмазда...ама јас не сум сигурна дека ние луѓето сме способни комплетно да изигнорираме луѓе кои претходно се однесувале лошо со нас. :vrtioci:

380.3a.jpg

кога некој што ти се прави најдобар пријател, те кодоши, лажи и ти работи против тебе зад грб, што ги врти сите против тебе, вклучувајќи и твои пријатели што ги знае покрај тебе, за тие што зборува дека ги неќи и ги избегнува потоа му се лижи како да се браќа и се дружи некое време, после пак зборува лошо, што на сите му се улижува и му ги одобрува туѓите ставови, макар што неговите се спротиставени, од една страна кога е со едни ги подржува нив, со другите исто нив ги подржува, зад грб друго мисли и збора, пред нив да бе да така е, ништо не кажува свој став, не ги слуша другите ни што зборуваат занесен со умот само потврдува да бе да. Еден муабет не знај да кажи и само се фали самиот 3 реченици знај да се пофали и пред сите тоа го повторва, нарцис тежок, а нема никакви сбособности, твоите мајтапи и муабети што ке му ги кажиш денес ги прекажва после на другите и тоа пред тебе, се фали и те напаѓа и потценва пред другите за да си ја зголеми вредноста
Како дува ветрот така и умот негов.
Едно кажува друго прави. Сака по кеиф само да му се оди. За услуга побарај го не можам. Се однесува како драма кралица, од ситница мечка прави, пробува да се одмазди без никаков повод, на разни начини се труди те падни во очај и негативност. Арогантно се понаша малце да не му одиш по кеифот се труди да ти нанеси зло, да ги искара сите со тебе. После време тоа нема со кој да се дружи па иди ти се улижава и се прави како ништо да не било
Неколку(повеќе од неколку) пати му прогледав низ прсти ама сега ја претера. Што е подобро да почнам да му враќам на ист начин во секоја понудена прилика и да се правам на тошо да му глумам дека не знам ништо, дека се е во ред не сум злопамтило, или пак да го отпишам и повеќе рецка да не му мавам, нека крши глава, ни извинвање ни лижење да не му користи, само игнор и да го отарасам за секогаш
Одлуки донесени врз база на одмазда се често извор на грешки.

Игнорирањето на почеток е многу потешко но како што рече времето едноставно се заборава или станува небитно

Back
На врв Bottom