Ете и мојата матура стаса, но одлучив да се замарам со фустанот и деталите по Нова година. Немам никаква оформена идеја што точно би сакала да носам, но за моден креатор повторно и верно би си ја избрала Сека Радончиќ. Жената е прекрасна, има уникатни идеи и мислам дека ќе ме разбере што ми треба. Сакам нешто оригинално, но да не го креира врз основа на веќе познат модел.
Што е до мене, би отишла во вообичаен шопинг на најубавите кул хип хоп парчиња облека и патики и би отишла на матура, но со оглед на тоа дека сите ќе бидат дотерани..не доаѓа во предвид да се издвојувам.
Не за друго, ама многу сум stiff во елегантна облека.
Задоволна сум од работата на Сека Радончиќ уште оној пат кога ми креираше прекасно фустанче за на свадба. Беше во едноставен стил со зебрест принт, црвени прерамки и црвена трака подолу од струкот. Фустанчето ми остана да го носам и за понатаму и дури братучетка ми го носеше по мене на својата матура.
Затоа планирам пак да ја консултирам. Знае точно како да ги склопи работите и што одговара на твојата личност.
А за шминката, во принцип, професионалните фотографи секогаш имале талент и чувство за естетика во врска со тоа. Имам една другарка која се занимава со фотографирање и за мојата фотосесија ме нашминка одлично, но сепак би одбрала некој со повеќе искуство, како Дадар. Исто така и за фризурата.
Но..сепак има доста време.