Случувања во Македонија (Генерална дискусија)

За кого би го дале вашиот глас на парламентарните избори во април 2020?

• ВМРО-ДПМНЕ

Гласови: 64 19,0%
  • СДСМ

Гласови: 41 12,2%
  • ЛЕВИЦА

Гласови: 58 17,2%
  • БЕСА

Гласови: 1 0,3%
  • ДУИ

Гласови: 8 2,4%
  • АЛИЈАНСА ЗА АЛБАНЦИТЕ

Гласови: 1 0,3%
  • ДПА

Гласови: 0 0,0%
  • МАКЕДОНСКИ КОНЦЕПТ

Гласови: 5 1,5%
  • ИНТЕГРА

Гласови: 8 2,4%
  • ЕДИНСТВЕНА МАКЕДОНИЈА

Гласови: 3 0,9%
  • Некоја друга

Гласови: 9 2,7%
  • Нема да гласам или ќе го поништам ливчето

Гласови: 139 41,2%

• Вкупно гласачи
    337
Статус
Затворена за нови мислења.
Член од
19 март 2011
Мислења
18.984
Поени од реакции
40.199
Само да ти кажам дека за да фатиш женски ќе мораш понекогаш и од дома да излезеш. Со читање и постирање твитови тешко ќе оди бркањето женски.[DOUBLEPOST=1505216061][/DOUBLEPOST]
Со толку милјончиња у џеб не си свесен каков дочек ќе му приредат.
Чекај, од каде толку милиончиња? Од премиерската плата?

V

viktora

Гостин
Porano uslovi za vlez na MKD vo NATO i EU na vremeto pred poveke od edna decenija bese teritorijalnata podelba da pomine, potoa priznavanjeto na Kosovo, sega na pr. se bara da se vovede dvojazicnost na cela teritorija kako i sekako promena na imeto, novava vlast mislam deka posle dogovorot so Bugarija ke gi ispolni i ovie dve raboti voveduvanje na dvojazicnost kako i promena na imeto, no kako i sekogas Makedonceto ke bide izigrano i pokraj toa sto gi slusame i im veruvame na zapadnjacite i gi ispolnuvame nivnite baranja i zadaci sepak nitu ovaa vlast nema da ja vnese Makedonija nitu vo NATO nitu vo EU ... fakt !!!
Maliot i slabiot sekogas e poslusen i se ispolnuva, sekakvi zadaci i uslovi, no za vozvrat nikogas ne dobiva nisto, da bevme pogolema drzava, da izleguvavme na more i da bevme nesto poblisku do Rusija kako sto se Romanija i Bugarija na pr. ke vlezevme vo NATO i vo EU uste pred 10-15 godini ... fakt ... nemase da ne mavtaat sive ovie godini so nekakvi si smesni "reformi", evropski regulativi i zakoni, Pribe-Mibe, Han-Man, Mogerini ti rekov mi rece !
Никогаш нема да влеземе.Секогаш испаѓаат со нови правила и критериуми што до сега ни една земја членка не ги добила.Има примери каде многу членки имаат нерешени меѓусоседски проблеми но сепак беа примени.Кипар,Хрватска итн.Факт е дека Македонија,Косово,Босна и Србија остануваат држави каде многу земји ќе си ги мерат к..те.

Klin

Колце
Член од
6 јануари 2014
Мислења
4.411
Поени од реакции
7.870
Само да ти кажам дека за да фатиш женски ќе мораш понекогаш и од дома да излезеш. Со читање и постирање твитови тешко ќе оди бркањето женски.
Со лице на Сандокан и ум на Балтазар, се загна форумскиот автосеритет и интелектуална величина уште еднаш и се покака.

Значи едно е формално правно татко, друго е биолошки, ако го најдиш знајш шо да прашаш ;)

Let 3

The Nipple Erector
Член од
13 јули 2008
Мислења
30.896
Поени од реакции
31.278
“Поранешниот државен јавен обвинител Марко Зврлевски поднел барање за апанажа, пренесува судство.мк.
Зврлевски, како функционер избран од Собранието, веднаш по разрешувањето, барањето го поднел до собраниската Комисија за избори и именување, со цел да го искористи правото на една година апанажа по напуштањето на функцијата.“

Член од
19 март 2011
Мислења
18.984
Поени од реакции
40.199
Со лице на Сандокан и ум на Балтазар, се загна форумскиот автосеритет и интелектуална величина уште еднаш и се покака.

Значи едно е формално правно татко, друго е биолошки, ако го најдиш знајш шо да прашаш ;)
Tи си знаеш, јас само сакам да ти помогнам. :toe:

V

viktora

Гостин
Мене ми е најмногу жал за тебе
Не само мене него и другите обични граѓани кои поштено заработуваме за леб.Не се сите како тебе што го начекале комунизмот па каде и де е убава пензиичка ќе дочека.

V

viktora

Гостин
Само да ти кажам дека за да фатиш женски ќе мораш понекогаш и од дома да излезеш. Со читање и постирање твитови тешко ќе оди бркањето женски.[DOUBLEPOST=1505216061][/DOUBLEPOST]

Чекај, од каде толку милиончиња? Од премиерската плата?
Спортска фатил.А кој рече дека немал крадено?

Klin

Колце
Член од
6 јануари 2014
Мислења
4.411
Поени од реакции
7.870
Tи си знаеш, јас само сакам да ти помогнам. :toe:
Прво сам, после на друг.Сполај ти и тебе.

Иначе имаше едма дркотина Демос, на еден друг форум, сега покоен. И форумот и дркотината.

Чекам советничка листа за Битола од Левица, Здравко Савевски за носител.
Прво алдерман, па на предвремени парламентарни пратеник, нешто асално од Битола да изгласаме.

Член од
19 март 2011
Мислења
18.984
Поени од реакции
40.199
Спортска фатил.А кој рече дека немал крадено?
Па што не препиша и ти од него?

Немаше од сендвичот да зависиш.[DOUBLEPOST=1505217120][/DOUBLEPOST]
Иначе имаше едма дркотина Демос, на еден друг форум, сега покоен. И форумот и дркотината.
И зошто би ме интересирало ова?

V

viktora

Гостин
Зашто да не влезете? ако се откажете от иредентизма, национализма и приемете ново име аз лично не виждам какво би могло да ви спре освен С'рбија ако успее да влезе преди вас. с'дја по последните случаи с отзоваването на дипломатите. Заштото даже г'рција никога не отзова всичките си дипломати от Скопие.
Па името го сменивме.Во ОН сме фиром,во НАТО аплициравме исто под фиром.Да смениме и пол?Може ќе упали што викаш?[DOUBLEPOST=1505217325][/DOUBLEPOST]

Бев во подрум си играв со мачиња.

Let 3

The Nipple Erector
Член од
13 јули 2008
Мислења
30.896
Поени од реакции
31.278
Па името го сменивме.Во ОН сме фиром,во НАТО аплициравме исто под фиром.Да смениме и пол?Може ќе упали што викаш?
А шо тогаш го плаши народот грујо со лаги дека ќе сме го сменале името кога е веќе сменато

Klin

Колце
Член од
6 јануари 2014
Мислења
4.411
Поени од реакции
7.870

Никој не рече дека треба да интересира, крцкај си ти пак ;)

Let 3

The Nipple Erector
Член од
13 јули 2008
Мислења
30.896
Поени од реакции
31.278
“Крупни промени се предвидени со „Нацрт-стратегијата за реформа на правосудниот сектор за периодот 2017-2021 година со Акциски план“, која вчера беше презентирана во Охрид од страна на Работната група. Таа предвидува подобрување на условите за работа на судиите и јавните обвинители, распределба на судските предмети без надворешни влијанија, избор и унапредување на судии и на јавни обвинители според повисоки законски критериуми и бројни измени во законската регулатива. Еден од клучните предлози е продолжување на работата на СЈО во рамките на Јавното обвинителство на Република Македонија (ЈОРМ)“.

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

На врв Bottom