Случувања во Македонија (Генерална дискусија)

За кого би го дале вашиот глас на парламентарните избори во април 2020?

• ВМРО-ДПМНЕ

Гласови: 64 19,0%
  • СДСМ

Гласови: 41 12,2%
  • ЛЕВИЦА

Гласови: 58 17,2%
  • БЕСА

Гласови: 1 0,3%
  • ДУИ

Гласови: 8 2,4%
  • АЛИЈАНСА ЗА АЛБАНЦИТЕ

Гласови: 1 0,3%
  • ДПА

Гласови: 0 0,0%
  • МАКЕДОНСКИ КОНЦЕПТ

Гласови: 5 1,5%
  • ИНТЕГРА

Гласови: 8 2,4%
  • ЕДИНСТВЕНА МАКЕДОНИЈА

Гласови: 3 0,9%
  • Некоја друга

Гласови: 9 2,7%
  • Нема да гласам или ќе го поништам ливчето

Гласови: 139 41,2%

• Вкупно гласачи
    337
Статус
Затворена за нови мислења.

Let 3

The Nipple Erector
Член од
13 јули 2008
Мислења
30.896
Поени од реакции
31.278
Дали плавите жолтици ја прават рајава будала во здрав мозок исто како што тоа го прават и пвеводбениците ?
не, не ја прават, сега е дојдено време на слобода. Сите лаги и криминали направени од предходниот режим се отвараат пред очите на домашната и светска јавност, на виделина излегуваат стотиците иљади невистини, незаконитости, неетичности направени во мрачниот период на Македонија.

Let 3

The Nipple Erector
Член од
13 јули 2008
Мислења
30.896
Поени од реакции
31.278
Ако ме прашуваш мене, мојот одговор е да.
Према тебе си сакал и со лажење на луѓе да станеш градоначалник. Значи твојот карактер му припаѓа на друг тип на луѓе кои последни 10 години ја експлоатитраа Македонија и Македонскиот народ и од кои конечно се ослободивме

Член од
14 август 2006
Мислења
45.267
Поени од реакции
84.374
Ако ме прашуваш мене, мојот одговор е да.
Тоа е само затоа што немаш доволно читано книги у животот и зборот градација ти е непознат. Затоа веројатно за тебе Тодор Живков ти е исто воен злосторник колку и Хитлер, а брејнвашингот у Северна Кореа е ист со брејнвашингот во Словачка.
Здравје, еден ден ќе сфатиш можеби, дека исто криминалец не е и тој што украл 100 ќебапи со оној кој украл пола држава.

Секоја власт, од почетокот до денес, му ги мачка очите на народот, ја искористува на најдолен начин неговата духовна аберираност и сл. Груевски тоа го направи на едно повисоко ниво, со интензитет и систематичност, невидена за Хари Костов, Бранко Црвенсковски, Кљусев, Заев или Љубчо Георгиевски.
Така да, не, не е исто.

Ilumious

Патник, педер, поет, администратор, масон
Член од
29 јануари 2007
Мислења
84.962
Поени од реакции
195.500
Член од
23 март 2015
Мислења
7.011
Поени од реакции
1.983
Према тебе си сакал и со лажење на луѓе да станеш градоначалник. Значи твојот карактер му припаѓа на друг тип на луѓе кои последни 10 години ја експлоатитраа Македонија и Македонскиот народ и од кои конечно се ослободивме
Изгледа дека секоја промена на власт во МК е ослободување. Од 90-та наваму.

Член од
23 март 2015
Мислења
7.011
Поени од реакции
1.983
Тоа е само затоа што немаш доволно читано книги у животот и зборот градација ти е непознат. Затоа веројатно за тебе Тодор Живков ти е исто воен злосторник колку и Хитлер, а брејнвашингот у Северна Кореа е ист со брејнвашингот во Словачка.
Здравје, еден ден ќе сфатиш можеби, дека исто криминалец не е и тој што украл 100 ќебапи со оној кој украл пола држава.

Секоја власт, од почетокот до денес, му ги мачка очите на народот, ја искористува на најдолен начин неговата духовна аберираност и сл. Груевски тоа го направи на едно повисоко ниво, со интензитет и систематичност, невидена за Хари Костов, Бранко Црвенсковски, Кљусев или Љубчо Георгиевски.
Така да, не, не е исто.
Да ти биде јасно, оти ти не можеш да разбереш, Сака да каже „слушај ме ти мене“... Односно, сака да каже дека си глупав, а и сите други кои не мислиме како него (а и повеќе можеме да мислиме).

Член од
24 април 2008
Мислења
11.055
Поени од реакции
12.597
Ама ништо не си спомнал за Левица, Сојуз на ромите, и Партијата на пензионерите и нивните криминали, ич не си објективен.
Нема проблем, еве ти ги сите нив сведени во една реченица:

Сите политички партии кои некогаш биле на власт или опозиција, а не превзеле ништо за подобрување на животниот стандард и на условите за живеење во Македонија, а истовремено се збогатиле врз грбот на граѓаните, се докажани измамници и треба да им се воведе забрана за учество на избори во наредните 12 години, односно за цели 3 (ТРИ) изборни циклуси.

За Левица знам дека никогаш не биле ниту власт, ниту опозиција, па затоа не можам да дадам мислење за нив, но за Сојуз на Ромите или пвеводбеничката пензионерска партија слободно можам да кажам дека треба да им се забрани учество на избори за 12 години, исто како и за плавите жолтици и нивните сегашни и поранешни коалициони партнери.

не, не ја прават, сега е дојдено време на слобода. Сите лаги и криминали направени од предходниот режим се отвараат пред очите на домашната и светска јавност, на виделина излегуваат стотиците иљади невистини, незаконитости, неетичности направени во мрачниот период на Македонија.
Кои криминали ?

Нели се согласивме дека сите се невини додека не се докаже спротивното ?

Каде се судските пресуди ?

Јас досега не сум видел чесен или искрен политичар кој се држел до дадените зборови, па гледајќи како политичарите ја прават рајава будала во здрав мозок, само потенцирав дека и мене би ме бивало за тоа, бидејќи лажењето секогаш е најлесно, тешко е да се говори вистината и да се држиш до дадените ветувања.

Кутриот ти, Бог знае какви фрустрации си претрпел откако си ја поминал пуленската школа на пвеводбениците, а си останал само со прстот во уста.

Член од
14 август 2006
Мислења
45.267
Поени од реакции
84.374
Кутриот ти, Бог знае какви фрустрации си претрпел откако си ја поминал пуленската школа на пвеводбениците, а си останал само со прстот во уста.
Батали ад хоминем, кажи дали сфати што е градација?

Член од
24 април 2008
Мислења
11.055
Поени од реакции
12.597
Батали ад хоминем, кажи дали сфати што е градација?
Батали ад хоминем ?

Па зошто тогаш ги ставаш Тодор Живков и Адолф Хитлер во дискусија ?

Или уште поважно, зошто секогаш кога остануваш без аргументи, ја вадиш сендвич армијата како единствено прибежиште ?

Сигурен си дека ти знаеш што е тоа градација ?

V

viktora

Гостин
Снимено видео со личност кој ќе покаже лична карта и одговорно ќе тврди за тоа.

Јас Стојко Стојковски одворно тврдам дека тоа тоа тоа и тоа.
Која будала би го изјавил тоа?Тогаш треба да испари или никад да не се појави во Македонија или пред било кој албанец.Види на ФБ некој ќе искоментира некоја критика за некој албански политичар ќе му се залепат 5-6 со коментари дека бил ваков таков па човекот одма брише коментар да не го запамтат.

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

На врв Bottom