A1 TV кабелска телевизија (Blizoo/Cabletel/Vip TV) - генерална дискусија (новости, прашања, проблеми)

• Креатор на темата Креатор на темата Xak
  • Време на започнување Време на започнување
A кога ќе ja извадиш USB меморијата може ли снименото да се гледа на компјутер ?

А Сител и Телма се кодирани ?

Кој дел од заградите не го прочита ?

Само државната национална телевизија МРТВ е некодирана, додека сите останати телевизии се кодирани.

Дали некој друг се соочува со истиот проблем со кој се соочувам и јас - каналите од HD Max дополнителниот пакет: EuroSport HD, EuroSport 2 HD, Food Network HD и останатите канали од пакетот не ми работат на Gospell кабелскиот рисивер, а работат без никакви проблеми на LCD телевизорот со кабелскиот CA модул ?

Веќе го ресетирав кабелскиот рисивер, но проблемот не се отстрани, и понатаму ми вели дека не сум претплатен на тие канали. Со самото ресетирање на кабелскиот рисивер ми следуваа и 30 минути рачно подесување на распоредот на ТВ каналите бидејќи и листата се ресетира со рисиверот.

Дали станува збор за општ дефект, или само јас го имам, па треба да им се јавувам на Вип ТВ во контакт центар ?

Знам дека првото решение кое ќе ми го предложат е ресетирање на кабелскиот рисивер, но тоа веќе го направив и не ми го реши проблемот.

Дали некој друг се соочува со истиот проблем со кој се соочувам и јас - каналите од HD Max дополнителниот пакет: EuroSport HD, EuroSport 2 HD, Food Network HD и останатите канали од пакетот не ми работат на Gospell кабелскиот рисивер, а работат без никакви проблеми на LCD телевизорот со кабелскиот CA модул ?

Веќе го ресетирав кабелскиот рисивер, но проблемот не се отстрани, и понатаму ми вели дека не сум претплатен на тие канали. Со самото ресетирање на кабелскиот рисивер ми следуваа и 30 минути рачно подесување на распоредот на ТВ каналите бидејќи и листата се ресетира со рисиверот.

Дали станува збор за општ дефект, или само јас го имам, па треба да им се јавувам на Вип ТВ во контакт центар ?

Знам дека првото решение кое ќе ми го предложат е ресетирање на кабелскиот рисивер, но тоа веќе го направив и не ми го реши проблемот.
do tebe e i jas imam powerbox resiveri i nemam takov problem

do tebe e i jas imam powerbox resiveri i nemam takov problem

Точно, проблемот беше кај мене, но после еден телефонски повик до контакт центарот на Вип, проблемот повеќе го нема.

Од контакт центарот на Вип ми потврдија дека после денешната софтверска надградба на Gospell кабелскиот рисивер, HD Max пакетот бил отстранет од претплатата на картичката на кабелскиот рисивер и затоа ТВ каналите не беа достапни.

Ми рекоа дека за отприлика 10 до 20 минути ќе го реактивираат HD Max пакетот на картичката на Gospell кабелскиот рисивер, за отприлика 10 минути ТВ каналите повторно станаа достапни.

Така да, доколку на некој постоечки корисник на Вип ТВ преку Gospell кабелски рисивер после софтверска надградба му станат недостапни каналите од некој од дополнителните ТВ пакети, нека го контактира телефонски контакт центарот на Вип за да му ги реактивираат тие ТВ канали.

Да прашам има ли нешто ново околу Спорт Клуб 4, 5 и 6, некои нови филмски канали и евентуално Арените.

Sent from my SM-G930F using Tapatalk

Да прашам има ли нешто ново околу Спорт Клуб 4, 5 и 6, некои нови филмски канали и евентуално Арените.

За спортски и филмски, не знам. Ама за Арените секако дека не. Џабе да се повторуваме тука, кога Арените се само кај Телеком. Точка, крај на муабетот за нив.

За спортски и филмски, не знам. Ама за Арените секако дека не. Џабе да се повторуваме тука, кога Арените се само кај Телеком. Точка, крај на муабетот за нив.
Па ваљда неаат откупено права за наредниве 100 гогини за Арените.

Па ваљда неаат откупено права за наредниве 100 гогини за Арените.

Ако не ги откупиле, ќе ги откупат.

Какви грдни пари завршуваат во Македонски Телеком за услуга со речиси катастрофален квалитет - со исклучок на корисниците на оптичката телекомуникациска мрежа на Македонски Телеком, се разбира - имаат пари за да ги ги бришат задниците и не само за да си ги потпалуваат камините, туку и за зимница да направат и за цела грејна сезона да ја поминат без дрва за греење. Ма да со такви пари воопшто нема да имаат потреба од правење на зимница.

Вип од друга страна сеуште не ги нуди своите телевизиски услуги низ цела Македонија, што само му дава предност на Македонски Телеком.

Точно, проблемот беше кај мене, но после еден телефонски повик до контакт центарот на Вип, проблемот повеќе го нема.

Од контакт центарот на Вип ми потврдија дека после денешната софтверска надградба на Gospell кабелскиот рисивер, HD Max пакетот бил отстранет од претплатата на картичката на кабелскиот рисивер и затоа ТВ каналите не беа достапни.

Ми рекоа дека за отприлика 10 до 20 минути ќе го реактивираат HD Max пакетот на картичката на Gospell кабелскиот рисивер, за отприлика 10 минути ТВ каналите повторно станаа достапни.

Така да, доколку на некој постоечки корисник на Вип ТВ преку Gospell кабелски рисивер после софтверска надградба му станат недостапни каналите од некој од дополнителните ТВ пакети, нека го контактира телефонски контакт центарот на Вип за да му ги реактивираат тие ТВ канали.
Пак софтверска надградба имале Госпел ресиверите?

А како тоа испраќаат софтверски надградби кога не се врзани со интернет?

А како тоа испраќаат софтверски надградби кога не се врзани со интернет?

Па не мораат софтверските надградби да се превземаат преку Интернет.

Кабелскиот рисивер е дигитален, софтверската надградба пристигнува дигитално преку коаксијалниот кабел и се инсталира, тоа се едни од најосновните карактеристики на дигиталната технологија - автоматско ажурирање и само-одржување.

Последно уредено:

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom