Прашања до Атеистите II

• Креатор на темата Креатор на темата Bitcoin
  • Време на започнување Време на започнување
Да, е глупо прашање, и е намерно пишано за да е глупо за да увидиш дека твоето упатено кон други членови е уште поглупо. Моралот и етиката не се “екслузивно право“ на христијани. Дури и..... ај да не кажам, си знаеш и самиот.

Дека моето прашање не е глупо, за разумните е појќе од видливо (за „другите„ не ме занима...) оти членот @Almeida сам се испофали за „високоморален„ а абер нема од моралноста, оти да имаше, до сега ќе ми одговореше и ќе наведеше барем едно „високоморално„ атеистичко начело. Просто е; моралот, како човекова одлика, се заснова на почетната способност за разликување „добро„ од „зло„.

Така, можеш (ако уопште можеш...) да видиш дека моето прашање е засновано на туѓа самопофалба, а твоето прашање е: глупаво, смешно, погрешно, смотано (и тн....) оти е засновано на....„ништо„!.

Наиме, Црквата не познава овосветовни спортови во своето учење па оттаму доаѓа и погрешноста од твоето прашање.

Ваљда разбра нешто...

Дека моето прашање не е глупо, за разумните е појќе од видливо (за „другите„ не ме занима...) оти членот @Almeida сам се испофали за „високоморален„ а абер нема од моралноста, оти да имаше, до сега ќе ми одговореше и ќе наведеше барем едно „високоморално„ атеистичко начело. Просто е; моралот, како човекова одлика, се заснова на почетната способност за разликување „добро„ од „зло„.

Така, можеш (ако уопште можеш...) да видиш дека моето прашање е засновано на туѓа самопофалба, а твоето прашање е: глупаво, смешно, погрешно, смотано (и тн....) оти е засновано на....„ништо„!.

Наиме, Црквата не познава овосветовни спортови во своето учење па оттаму доаѓа и погрешноста од твоето прашање.

Ваљда разбра нешто...
Глупости изнатрескани од ракав, да не речам со други зборови од каде. Постојатат само човечки начела, не постојат христијански, будистички, исламски.....
Кој не е способен да разликува добро од зло не му помагаат ни христијани ни библии ни курани ни веди ни ништо. Не се удирај толку в гради дека само ти си бил морален и твоите собраќа христијани. Срамота е на возрасен маж некои работи да му ги објаснувам како на 3 годишно дете.

Глупости изнатрескани од ракав, да не речам со други зборови од каде. Постојатат само човечки начела, не постојат христијански, будистички, исламски.....
Кој не е способен да разликува добро од зло не му помагаат ни христијани ни библии ни курани ни веди ни ништо. Не се удирај толку в гради дека само ти си бил морален и твоите собраќа христијани. Срамота е на возрасен маж некои работи да му ги објаснувам како на 3 годишно дете.

Не, не ми објаснуј мене, оти јас веќе ти објаснив тебе и ти одговорив.

Ајде сега, зезни се сам и кажи ЕДНО (не две!) „високоморално„ атеистичко начело па да видиме од каде токму тоа начело им „доаѓа„ само на атестите а не и на теистите...

Напни се...

Не, не ми објаснуј мене, оти јас веќе ти објаснив тебе и ти одговорив.

Ајде сега, зезни се сам и кажи ЕДНО (не две!) „високоморално„ атеистичко начело па да видиме од каде токму тоа начело им „доаѓа„ само на атестите а не и на теистите...

Напни се...

Имаш право, не е глупо твоето прашање него е од глупо поглупо.
Нема што јас да се напнувам, напни се ти и прочитај што напишав, веќе ти е одговорено. Не постојат христијански, будистички, атеистички .....итн начела. Ако не знаеш да читаш или имаш проблем со читањето, не е мој проблем.

Нема што јас да се напнувам, напни се ти и прочитај што напишав, веќе ти е одговорено. Не постојат христијански, будистички, атеистички .....итн начела. Ако не знаеш да читаш или имаш проблем со читањето, не е мој проблем.

Постојат. Не ми бегај од прашањето, оти на твоето веќе одговорив.

Но, за да не ми отиде ноќва во мадмудрување со тебе, еве една аналогија со заклучоци, произлезена од твојата асоцијација за „има/нема„:

1. Во своето учење, Црквата не ги опфаќа овосветовните спортови. Последично, Црквата нема „црковен спорт„.
2. Во своето учење, атеизмот не ги опфаќа „високоморалните„ етички начела. Последично, атеизмот нема (!!!) никакви етичи начела.

Да не се лажеме до сабајле, нели...

2. Во своето учење, атеизмот не ги опфаќа „високоморалните„ етички начела. Последично, атеизмот нема (!!!) никакви етичи начела.

Да не се лажеме до сабајле, нели...
Се лажеш самиот себе си.
Атеизмот нема учење. Спрема тоа нема што да изучува некакви си “високоморални етички начела“. Морални и етички начела не произлегуваат од религиите па ни од твојата. Енд оф стори.
Нема да се надмудрувам со тебе цела ноќ. Кажи ако како на 3 годишно дете објаснување е претешко за тебе да ти објаснам уште попросто.

Се лажеш самиот себе си.
Атеизмот нема учење. Спрема тоа нема што да изучува некакви си “високоморални етички начела“. Морални и етички начела не произлегуваат од религиите па ни од твојата. Енд оф стори.
Нема да се надмудрувам со тебе цела ноќ. Кажи ако како на 3 годишно дете објаснување е претешко за тебе да ти објаснам уште попросто.

Не се инаети, не ти се исплати. Покорисно ќе ти беше ако посочеше едно (не две!) „високоморално„ атеистичко начело, без да „заобиколуваш„ а и без да одговориш.

За возврат, можам да ти набројам куп рисјански етички начела и тие ќе бидат повеќе од „едно„, односно повеќе од „ниедно„.

Не се инаети, не ти се исплати. Покорисно ќе ти беше ако посочеше едно (не две!) „високоморално„ атеистичко начело, без да „заобиколуваш„ а и без да одговориш.

За возврат, можам да ти набројам куп рисјански етички начела и тие ќе бидат повеќе од „едно„, односно повеќе од „ниедно„.
Глуп си или тренираш глупоќа? На такви глупи прашања немам намера да одговарам.

De bas...ama da bidat eks`kluzivno samo risjanski!

Последно уредено:
Од онаа што го гледам а фала му на Бога добро гледам,правите атеисти се бројат на прсти,останатите околу 50% се антихристи,околу 40% се телемаши и пар проценти кои веруваат во Один-програмче за флешување на Самсунг тел.

Од онаа што го гледам а фала му на Бога добро гледам,правите атеисти се бројат на прсти,останатите околу 50% се антихристи,околу 40% се телемаши и пар проценти кои веруваат во Один-програмче за флешување на Самсунг тел.
И заборави да дополниш, околу 0,07 % Христијани.

и

Ваљда разбра нешто...
Што правиме што за огромен број луѓе, зло се работи и особини што за тебе не се? Ете, за муслиманите е зло да тврдиш дека Бог имал син на пример.

Ти не си способен да разбереш основни работи. Не постои апсолутен морал, моралот е само последица на општествените компромиси за прифатливо и неприфатливо, погрешно и исправно и слично. Низ вековите и милениумите поимот за морално драстично се менувал и драстично ќе се менува во вековите и еоните што доаѓаат.

Последно уредено:
Како можам да бидам против нешто што не постои? А против учењата базирани на догми, бајки и измислици - сум. Тоа и значи а-теизам, кратко и јасно.

Не знам за другите религии, но христијанството на неколку наврати во библијата директно или индиректно алудира на сексуални чинови од кои на денешните верници би им се згадило. Содома и Гомора, тој со ќерките што општел (не ми текнуе на името) или очигледниот секс меѓу децата на Адам и Ева, за доброто на човештвото нели? Не ми текнува на други примери, ама добро знам дека библијата не се бави со хомосексуалноста и сидата, а денешната опседнатост на верниците со оваа група луѓе е од понова дата.
Науката вика дека хомосексуалноста е појава вообичаена и кај другите животински видови. Е сеа пошо верниците се у филмот дека се "the chosen billions", нели, ја отфрлаат врската со животните и по овој основ.
https://en.m.wikipedia.org/wiki/Homosexual_behavior_in_animals

Мојот став околу хомосексуалноста е помешан. Не можам да кажам дека ми се блиски тие луѓе, посебно тие што тоа им е преокупација, ама не ги мразам и не би ги бесел (као верниците). Впрочем презирам луѓе што било каква сексуална ориентација им е главен адут и единствена тема за муабет. Најчесто, најголемите маалски ебачишта се со смока у гаќи што не може ни 5 мин. да издржи, ама тоа е друг муабет...и од такви ми се кења.
Познавам и педери и лезбејки. За жал, еден дел од нив се понашаат баш во овој "маалски ебач" фазон и не знаат за друго да напраат муабет. Као атеист, баш ми е гајле шо праат по дома....ама као атеист повеќе поштуем Мерцедес од БМВ, а каква врска има тоа со атеизмот - 0....исто као со гејовите.

Се тоа е океј, ама вистината дека СИДА најлесно се пренесува кај гејовите е неизбежна. Библијата и те како е јасна и гласна против геј секс, нешто кое атеистите им е сосема океј бидејќи за нив законите кои ги задал Господ се небитни. Бидејќи Господ не постои, нели?
Од каде и било која морална социолошка компонента? Суб-рационални инстинкти не се исто со рационален морал.

Се тоа е океј, ама вистината дека СИДА најлесно се пренесува кај гејовите е неизбежна. Библијата и те како е јасна и гласна против геј секс, нешто кое атеистите им е сосема океј бидејќи за нив законите кои ги задал Господ се небитни. Бидејќи Господ не постои, нели?
Од каде и било која морална социолошка компонента? Суб-рационални инстинкти не се исто со рационален морал.
Значи не е нелогично и бесмислено да створиш болест како сида, ама логично е да прогласиш за грев сексуална ориентација, бидејќи преку неа се пренесувала сида....?! На логикава ваша да не има натпис - ,,Made in China"?

Значи не е нелогично и бесмислено да створиш болест како сида, ама логично е да прогласиш за грев сексуална ориентација, бидејќи преку неа се пренесувала сида....?! На логикава ваша да не има натпис - ,,Made in China"?

Исто како што е нелогично да створиш било какви реперкусии за било кое злодело?

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom