Случувања во Македонија (Генерална дискусија)

За кого би го дале вашиот глас на парламентарните избори во април 2020?

• ВМРО-ДПМНЕ

Гласови: 64 19,0%
  • СДСМ

Гласови: 41 12,2%
  • ЛЕВИЦА

Гласови: 58 17,2%
  • БЕСА

Гласови: 1 0,3%
  • ДУИ

Гласови: 8 2,4%
  • АЛИЈАНСА ЗА АЛБАНЦИТЕ

Гласови: 1 0,3%
  • ДПА

Гласови: 0 0,0%
  • МАКЕДОНСКИ КОНЦЕПТ

Гласови: 5 1,5%
  • ИНТЕГРА

Гласови: 8 2,4%
  • ЕДИНСТВЕНА МАКЕДОНИЈА

Гласови: 3 0,9%
  • Некоја друга

Гласови: 9 2,7%
  • Нема да гласам или ќе го поништам ливчето

Гласови: 139 41,2%

• Вкупно гласачи
    337
Статус
Затворена за нови мислења.

Диле Јоргачев

Одделение за заштита на народот
Член од
3 април 2017
Мислења
8.693
Поени од реакции
28.205
Можда требало прво добротворите од Хера да ги седнат домородците од шутка со еден дигитрон и лист хартија и фино лепо да им објаснат дека со повеќе котење само се зголемува мизеријата , па после да им ја објаснат таа нивната мека стерилизација што може ќе помогне ако се котат во разумни бројки од 1 до 2 деца како секоја нормална фамилија.
Што може еден гинеколог кога циганине не вадат и цигнакине раѓаат деца од уши.
Не се сaмo oни имa и oд друг етникум штo се кoтaт кo зaјци.Зa бегaлскaтa кризa 99тa гинекoлoг и сестрa јa имaaт нaпуштенo прoстoријaтa зa преглед кoгa нa бегaлкa и имaaт нaјденo црви вo вaгинaтa.Не билa цигaнкa бaј д веј и пoштo не ми се верувaше прaшaв нa другaркa дедo и гинекoлoг вo пензијa ми пoтврди декa е вoзмoжнo.

Klin

Колце
Член од
6 јануари 2014
Мислења
4.411
Поени од реакции
7.871
Шутка цела декада нема гинеколог, доктори кои положиле заклетва дека сите пациенти ќе ги третираат како еднакви одбиваа да работат со ромите, државата наместо да ги стимулира (пример, три пати поголема плата од онаа што би ја зимале доколку би работеле во некоја друга поликлиника) они одбиваа да се замараат и да не беа ХЕРА немаше ни да се знае проблемот и сеа доаѓаме до тоа дека било срамота што вработиле албанка гинеколог. Мрш бе говна.
Да е приватна здравствена установа нека одбијат, во државна не е проблем хигиената, проблем е обемот на работа и тоа шо нема да има рушвет соодветно на сработеното, да не се лажиме.
Има дисциплински мерки, тоа може и јавно да се оди, зошто некој одбива работна задача?
Ако е веќе толку проблематична средина нека ги ротираат на одредено време, како и да е, ова сега не е соодветно решение.

Член од
22 јули 2010
Мислења
32.528
Поени од реакции
81.967
Да е приватна здравствена установа нека одбијат, во државна не е проблем хигиената, проблем е обемот на работа и тоа шо нема да има рушвет соодветно на сработеното, да не се лажиме.
Има дисциплински мерки, тоа може и јавно да се оди, зошто некој одбива работна задача?
Ако е веќе толку проблематична средина нека ги ротираат на одредено време, како и да е, ова сега не е соодветно решение.
Ти ми даваш мене солуции, солуции кои што се понудени во Министерство за Здравство и одбиени.
Поголема плата, ротација, повеќе вработени. Секакви стимуланци и повторно, не наидуваа на никаква помош. Ти кажувам проверени информации, не зборам на памет (колку и да звучи ова лаички и кооперациски муабет).

Klin

Колце
Член од
6 јануари 2014
Мислења
4.411
Поени од реакции
7.871
Ти ми даваш мене солуции, солуции кои што се понудени во Министерство за Здравство и одбиени.
Поголема плата, ротација, повеќе вработени. Секакви стимуланци и повторно, не наидуваа на никаква помош. Ти кажувам проверени информации, не зборам на памет (колку и да звучи ова лаички и кооперациски муабет).
Ај мене објасни ми како може да одбиеш нешто шо ти е вклучено во обврски на одредена работна позиција?

Загрозена им е личната безбедност? Веројатно не, тогаш зошто одбиваат?

Член од
22 јули 2010
Мислења
32.528
Поени од реакции
81.967
Ај мене објасни ми како може да одбиеш нешто шо ти е вклучено во обврски на одредена работна позиција?

Загрозена им е личната безбедност? Веројатно не, тогаш зошто одбиваат?
Не одбива доктор, одбива министерство да помогне со тие солуции.

Klin

Колце
Член од
6 јануари 2014
Мислења
4.411
Поени од реакции
7.871
Не одбива доктор, одбива министерство да помогне со тие солуции.
Е сега не ми е јасно, не одбиваат гинеколозите да работат во таа амбуланта, одбива што конкретно министерството?

Let 3

The Nipple Erector
Член од
13 јули 2008
Мислења
30.896
Поени од реакции
31.279
Можда требало прво добротворите од Хера да ги седнат домородците од шутка со еден дигитрон и лист хартија и фино лепо да им објаснат дека со повеќе котење само се зголемува мизеријата , па после да им ја објаснат таа нивната мека стерилизација што може ќе помогне ако се котат во разумни бројки од 1 до 2 деца како секоја нормална фамилија.
Што може еден гинеколог кога циганине не вадат и цигнакине раѓаат деца од уши.
Вие каурите не одите на гинеколог за само 1-2 деца?
Гинеколог е за од 4-5 деца па нагоре?
Гинеколог не е само за бременост туку и за други болести.

sap

Член од
15 август 2017
Мислења
128
Поени од реакции
20
Занимливо и овде се потврдува , дека секогаш кога ќе помислиш дека е максимум се појавува лик со поголемо бројче на идиотизам.

Член од
22 јули 2010
Мислења
32.528
Поени од реакции
81.967
А овој сега кој го плаќа? Како функционира сево ова?
Не знам. Кога ќе дознаам ќе ти пишам.
Гледам дека не разбираш, па ќе пробам да ти објаснам вака.

Роми, ранлива категорија најчесто без образование кои се раководени од робовладетелот Амди Бајрам. На државата не и се трошат никакви средства, нит време за да им помогне на истите затоа што знае дека тоа е работа на мистер Амди и неговиот син Елвис. До толку ја имаат „наредено“ работата што „робовладетелство“ е нешто блиску до она што се случува.

Let 3

The Nipple Erector
Член од
13 јули 2008
Мислења
30.896
Поени од реакции
31.279
А овој сега кој го плаќа? Како функционира сево ова?
важно функционира. Имало начин, имало метод да општина добие лекар специјалист после години, години, години немање.

Klin

Колце
Член од
6 јануари 2014
Мислења
4.411
Поени од реакции
7.871
Не знам. Кога ќе дознаам ќе ти пишам.
Гледам дека не разбираш, па ќе пробам да ти објаснам вака.

Роми, ранлива категорија најчесто без образование кои се раководени од робовладетелот Амди Бајрам. На државата не и се трошат никакви средства, нит време за да им помогне на истите затоа што знае дека тоа е работа на мистер Амди и неговиот син Елвис. До толку ја имаат „наредено“ работата што „робовладетелство“ е нешто блиску до она што се случува.
Тоа врска нема шо си пишал, ако се државјани на оваа вукојебина ги уживаат истите права и како ариевецот @Ставрогин да речеме, така да нема алиби, само треба малку медиумски притисок.

Не може да се дозволи вработен во јавно здравство да одбие работна задача само дека така му се сака, нека образложат на писмено и тоа може комотно да „протече“ во јавноста, исто важи и Министерството за здравство ако одбива да соработува.

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

На врв Bottom