Прашања до Атеистите II

• Креатор на темата Креатор на темата Bitcoin
  • Време на започнување Време на започнување
Dobro be, da te prasam nesho. Ako Gispid navistina postoi kako sho belish, dali si go videl? Ne. Gospod to covecka kreacija, za da mu dade objasnenija na covekot za rabotite koi me bike naucno utvrdeni. Evolucijata e process koj !oze da se nabljuduva, to moze da se zabelezi i so site tranzicionalni fosili koi se pronajdeni do sega. Mozes na miv mnogu ubavo da gi zabelezis site promeni koi nastanale na toj orgamizam preku evolucija.....

Изменето од модератор ......

За рационалните, одамна е познато дека токму фосилините остатоци не покажуваат постоење на „преодни„ облици на живот, туку напросто, фосилот се појавува одеднаш и го снемува одеднаш...

Толку од твојата рационалност...

Дали атеистите се за ширење на сидата бидејќи одобруваат геј бракови?
Какво е ова глупо прашање? Ти дали си за ширење на маларијата пошо одобруваш живот на тие комарците?

Не секоја реченица со прашалник на крај чини прашање.
И кај тоа стои дека атеисти одобрувале геј бракови? Јас сум атеист, па имам резервиран став по тоа прашање...и прашање е дали воопшто имам став пошо немам длабоко навлезено во таа тема. А као сега секој си дава права за се' "да има став" (а познавање на темата - мање битно).
На вакви "прашања" може само верник "да одговори".

Какво е ова глупо прашање? Ти дали си за ширење на маларијата пошо одобруваш живот на тие комарците?

Не секоја реченица со прашалник на крај чини прашање.
И кај тоа стои дека атеисти одобрувале геј бракови? Јас сум атеист, па имам резервиран став по тоа прашање...и прашање е дали воопшто имам став пошо немам длабоко навлезено во таа тема. А као сега секој си дава права за се' "да има став" (а познавање на темата - мање битно).
На вакви "прашања" може само верник "да одговори".

Јас не одобрувам живот на комарците. Сите треба да бидат испрскани.
Религијата вели дека хомосексуалноста е неприродна. Бидејќи атеистите се против религијата би требало да бидат за геј браковите. Ти не си вистински атеист ако не си за геј браковите.

Јас не одобрувам живот на комарците. Сите треба да бидат испрскани.
Религијата вели дека хомосексуалноста е неприродна. Бидејќи атеистите се против религијата би требало да бидат за геј браковите. Ти не си вистински атеист ако не си за геј браковите.
Кај има калап за атеисти? Атеизам е отфрлање на религиски догми и во ниеден контекст не е поврзан со сексуалноста. Наспроти тоа, религиите се бават со тоа и тоа многу невешто. Ако мислиш на тоа што некои еволуционисти и биолозите наоѓаат аналогии во хомосексуални тенденции кај одредени животни и по тој терк ја оправдуваат хомосексуалноста како нормална биолошка појава, тоа е нешто друго.

Инаку сида може да добие фетусот, ако му е заразена мајката (преку стрејт секс или трансфузија) - претпоставуваш дека атеистите одобруваат и убиства на неродени деца по овој терк? Аналогијата ти е промашена тотално.

Не сум бил вистински атеист :D Ок, не сум.

Кај има калап за атеисти? Атеизам е отфрлање на религиски догми и во ниеден контекст не е поврзан со сексуалноста. Наспроти тоа, религиите се бават со тоа и тоа многу невешто. Ако мислиш на тоа што некои еволуционисти и биолозите наоѓаат аналогии во хомосексуални тенденции кај одредени животни и по тој терк ја оправдуваат хомосексуалноста како нормална биолошка појава, тоа е нешто друго.

Инаку сида може да добие фетусот, ако му е заразена мајката (преку стрејт секс или трансфузија) - претпоставуваш дека атеистите одобруваат и убиства на неродени деца по овој терк? Аналогијата ти е промашена тотално.

Не сум бил вистински атеист :D Ок, не сум.

Не е калап, ама некои работи си се подразбираат. Како би знаеле дека маж со маж не смее да легнува ако не е религијата? Тоа е нели, религиска догма. Што значи дека ако си против Господ, си и против неговите правила.
Па не би ме чудело атеистите секакви чуда да одобруваат.

Религијата вели "Не убивај". Ако си атеист ондак одобруваш убивање?
Во божјата заповед се вели “Не убивај“
не е споменето кого така да се однесува на било кое живо суштество. Така да не си верник ако си убил риба пиле мравка комарец пајак.....

Не е калап, ама некои работи си се подразбираат. Како би знаеле дека маж со маж не смее да легнува ако не е религијата? Тоа е нели, религиска догма. Што значи дека ако си против Господ, си и против неговите правила.
Како можам да бидам против нешто што не постои? А против учењата базирани на догми, бајки и измислици - сум. Тоа и значи а-теизам, кратко и јасно.

Не знам за другите религии, но христијанството на неколку наврати во библијата директно или индиректно алудира на сексуални чинови од кои на денешните верници би им се згадило. Содома и Гомора, тој со ќерките што општел (не ми текнуе на името) или очигледниот секс меѓу децата на Адам и Ева, за доброто на човештвото нели? Не ми текнува на други примери, ама добро знам дека библијата не се бави со хомосексуалноста и сидата, а денешната опседнатост на верниците со оваа група луѓе е од понова дата.
Науката вика дека хомосексуалноста е појава вообичаена и кај другите животински видови. Е сеа пошо верниците се у филмот дека се "the chosen billions", нели, ја отфрлаат врската со животните и по овој основ.
https://en.m.wikipedia.org/wiki/Homosexual_behavior_in_animals

Мојот став околу хомосексуалноста е помешан. Не можам да кажам дека ми се блиски тие луѓе, посебно тие што тоа им е преокупација, ама не ги мразам и не би ги бесел (као верниците). Впрочем презирам луѓе што било каква сексуална ориентација им е главен адут и единствена тема за муабет. Најчесто, најголемите маалски ебачишта се со смока у гаќи што не може ни 5 мин. да издржи, ама тоа е друг муабет...и од такви ми се кења.
Познавам и педери и лезбејки. За жал, еден дел од нив се понашаат баш во овој "маалски ебач" фазон и не знаат за друго да напраат муабет. Као атеист, баш ми е гајле шо праат по дома....ама као атеист повеќе поштуем Мерцедес од БМВ, а каква врска има тоа со атеизмот - 0....исто као со гејовите.

Moralnite nacela\ucenja ne gi izmisli\donese religijta....si postoea i pred toa!

Ова е некоја исклучителна дедукција. Вакви заклучоци ни мики не извлекува.

...за разлика од тебе, кој не може да извлече чак ниту погрешен заклучок, а да не развали некоја глупост...:coffee:[DOUBLEPOST=1504715994][/DOUBLEPOST]
Moralnite nacela\ucenja ne gi izmisli\donese religijta....si postoea i pred toa!

Sub,

дај живти мене, елаборисај троа и посочи што подразбираш под „...си постоеја и пред тоа...„. Кое е тоа време „...пред тоа...„, кои мрално-етички начела постоеле „..пред тоа...„ и наведи барем едно атеистичко морално-етичко начело.

Ај напни се...

дај живти мене, елаборисај троа и посочи што подразбираш под „...си постоеја и пред тоа...„. Кое е тоа време „...пред тоа...„, кои мрално-етички начела постоеле „..пред тоа...„ и наведи барем едно атеистичко морално-етичко начело.

Ај напни се...
Зборот ЕТИКА и ЕТИЧНОСТ е од старите добри пагански филозофи.
Не го измисли тој збор Исус

Sub,

Ај напни се...
Nah miki...poprvo bi ubeduval magare da letne nego so tebe da se dokazuvam! Teraj si go trkaloto ti!

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom