3 МФЛ-Региони и Општински Лиги

Трета лига исток, како и секоја предходна година го одложи првото коло поради „објективни“ причини. Едни немаат платено котизација, други немаат соодветен стадион, трети не сакаат да играт па ги молат...

Во меѓувреме, ако некого го интересира, затоа што ова е страна и за општинските лиги, еве го распоредот за есенскиот дел во општинската А, или квалитетна лига во Прилеп (или 4-та по ранг):
https://www.facebook.com/photo.php?...656.1073741950.100010628657643&type=3&theater

Трета Лига Центар прво коло
ФК БАБУНА - ФК ПАРТИЗАН 4:2
ФК БРАТСТВО 07 - ФК ГОЛЕМО КОЊАРИ 2:1
ФК РОСОМАН-83 - ФК ПРЕВАЛЕЦ 2:0
ГФК ВАРДАР Неготино - ФК НАПРЕДОК с.Крушеани 5:1
ФК ИЛИНДЕН БС - ФК ГАБЕР 4:1
ФК СЛОГА 1976 - ФК МАРЕНА 0:1
ФК МЛАДОСТ 1930 - ФК ПИТУ ГУЛИ се игра на 06.09
https://www.facebook.com/tretaligacentar/

Трета лига исток, како и секоја предходна година го одложи првото коло поради „објективни“ причини. Едни немаат платено котизација, други немаат соодветен стадион, трети не сакаат да играт па ги молат...
Кежовица играше ли со вас пријателска?

Кежовица играше ли со вас пријателска?
1:1[DOUBLEPOST=1504484739][/DOUBLEPOST]Nivniot trener pravese hokearski izmeni. Na sekoi 10 minuti vadese igraci i na nivno mesto stavase drugi, pa tie igraci pak gi menuvase se taka do kraj na mecot. :tapp::zver:

Согле е мешана екипа колку што ги имам видено играчите. За ФК Богомила шансите да се реактивирани се никакви, играчи нема, финансии исто, воља за реактивирање исто. Инаку годинава Согле ќе игра на тернот на Богомила.
Да, знам дека е мешана екипа, бидејќи и самото село е со мешана националност.
Тоа ме интересираше, на чив терен ќе играат, затоа што гледам дека тренираат на некое импровизирано игралиште.
На теренот во Богомила (пред влезот на селото) му треба огромно средување, бидејќи тревата е дојдена до висина која е на половина од стативите.
Освен, ако нема некој друг терен што јас не го знам :D

Тоа ме интересираше, на чив терен ќе играат, затоа што гледам дека тренираат на некое импровизирано игралиште.
На теренот во Богомила (пред влезот на селото) му треба огромно средување, бидејќи тревата е дојдена до висина која е на половина од стативите.
пријавено е во Богомила

Работник Џумајлија сепак нема да игра во трета лига, така да Исток останува со 8 екипи и почнува викендов.

90% од играчите се Македонци, има 4 со презиме Џини, ваљда роднини Албанци, и уште 3-4 со торбешки презимиња.

Работник Џумајлија сепак нема да игра во трета лига, така да Исток останува со 8 екипи и почнува викендов.

Објавен распоред во комет, но, со датуми само за првите 3 кола. Несериозност на ниво, иначе на пола од екипите кои ќе играт не им се натпреварува бидејќи уште сега се знае дека Кит-Го ќе го освои првото место. Сезонава ќе биде само за џабе фрлање пари на преостанатите екипи, а ништо чудно до крајот да се откаже најмалку една екипа, што значи нерегуларно првенство.

Вардар Неготино почна во трета лига центар со две победи една дома со Напредок 5-1 и денешната 2-3 во гости над Превалец.Составот е скоро целосно сменет како што разбрав скоро цела постава е со млади играчи,од Неготино и блиските градови.Од екипите што настапуваат не гледам друга која би имала амбиции за во втора лига,едино и претходно низ годините се мачевме со Превалец еве сега победа на гостински терен далеку полесна би требало да е работата,бар 90% сигурно би требало се вратиме во втора лига.

Резултати 3-ти лиги:

Трета лига југозапад 3 коло:
Могила-Лирија Грнчари 2-1
Сатеска-Фламуртари Радолишта 2-4
Охрид-Воска 8-4
Баир Кркардаш-Лакочереј Струга 3-4
Преспа-Октиси 2-2
Влазними-Кораби 0-1
За утакмицата Кравари-Велешта нема резултат, може е одложена или сл.
Табела: Кораби и Фламуртари по 9, Лакочереј 7

Трета лига исток 1 коло:
Кежовица-Брегалница Делчево 5-0
Кит Го-Зрновка 9-0
Рудар-Малеш 1-1
Овче Поле-Слога Виница 4-1

Трета лига центар 2 коло:
Покрај погоре споменатиот резултат Превалец-Вардар Неготино 2-3, познати ми се резултатите и за утакмиците Големо Коњари-Росоман 3-1 и Марена-Младост Кривогаштани 2-2, за резултатите од останатите утакмици веројатно утре на фејсбук страната на оваа лига.

Вардар Неготино почна во трета лига центар со две победи една дома со Напредок 5-1 и денешната 2-3 во гости над Превалец.Составот е скоро целосно сменет како што разбрав скоро цела постава е со млади играчи,од Неготино и блиските градови.Од екипите што настапуваат не гледам друга која би имала амбиции за во втора лига,едино и претходно низ годините се мачевме со Превалец еве сега победа на гостински терен далеку полесна би требало да е работата,бар 90% сигурно би требало се вратиме во втора лига.
Бабуна ќе биде прв конкурент. Дечките донесоа квалитетни засилувања

За утакмицата Кравари-Велешта нема резултат, може е одложена или сл.

службена е пошо гостите не се појавиле, а не ни најавиле дејка нема да дојдат.

Покрај погоре споменатиот резултат Превалец-Вардар Неготино 2-3, познати ми се резултатите и за утакмиците Големо Коњари-Росоман 3-1 и Марена-Младост Кривогаштани 2-2, за резултатите од останатите утакмици веројатно утре на фејсбук страната на оваа лига.

сите рез од Центар: http://macedonianfootball.com/index...unc=showresultsrank&p=31&Itemid=40&r=2#jl_top

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom