Случувања во Македонија (Генерална дискусија)

За кого би го дале вашиот глас на парламентарните избори во април 2020?

• ВМРО-ДПМНЕ

Гласови: 64 19,0%
  • СДСМ

Гласови: 41 12,2%
  • ЛЕВИЦА

Гласови: 58 17,2%
  • БЕСА

Гласови: 1 0,3%
  • ДУИ

Гласови: 8 2,4%
  • АЛИЈАНСА ЗА АЛБАНЦИТЕ

Гласови: 1 0,3%
  • ДПА

Гласови: 0 0,0%
  • МАКЕДОНСКИ КОНЦЕПТ

Гласови: 5 1,5%
  • ИНТЕГРА

Гласови: 8 2,4%
  • ЕДИНСТВЕНА МАКЕДОНИЈА

Гласови: 3 0,9%
  • Некоја друга

Гласови: 9 2,7%
  • Нема да гласам или ќе го поништам ливчето

Гласови: 139 41,2%

• Вкупно гласачи
    337
Статус
Затворена за нови мислења.
V

viktora

Гостин
Не мислев за тие снимки де.. и зошто да се вечна дискусија?
Последно ко проверив, лицата Г.Г и Н.Б се на "службен пат"... а не жолтите комбиња. Но ајде да не губиме време со тоа.

Обично е прашањево де. На темава има 1000 зошто и 1000 затоа.
Си дискутираме си реплицираме си аргументираме.

Ако фактите се на ваша страна, зошто не го охрабрите лидерот да излезе на (негова) телевизија, и да му ги извајт на маса картите на предавникот Заев?

Зошто? :( Зошто уствари ви е лидер? Нели лидерот треба да е фронт лајн бла бла бла?

Сериозно, зошто не оди на тв дуел? :(
Доколку оди на тв дуел,може колку толку да извади некои факти и да освои некои поен кај народот.Но дали мислиш дека не постои шанса дека некој од страна му се заканува да седи мирен?Со самото одбегнување на дуел Заев на големо профитира.Што мислиш?

Bitcoin

Член од
24 мај 2005
Мислења
5.530
Поени од реакции
13.903
Имале шанса, немале тоа е вистината. Жал ми е ако не ти е по ќеф ама то е.
Туку друго ме интересира. Уште имаш притисоци да ја затвориш најпосетуваната тема на форумот или дојде живот. Да не дувнаја други ветришта, слободарски.
Џабе беа притисоците и тогаш, камоли сега кога сме на власт ХЕХЕ.

Сега притисоците се насочија кон оваа тема, не била добро модерирана :(

Све само мој теми им сметаат бре шо џубриња ќе беа...[DOUBLEPOST=1503957589][/DOUBLEPOST]
Доколку оди на тв дуел,може колку толку да извади некои факти и да освои некои поен кај народот.Но дали мислиш дека не постои шанса дека некој од страна му се заканува да седи мирен?Со самото одбегнување на дуел Заев на големо профитира.Што мислиш?
Шанса постои за се, па дури и за ова што го кажуваш. Но реално, таа шанса е квантно мала.
Според мене галактично поголема е шансата некој да го советувал да не оди на дуел од причина што може да биде мета на страшно непожелни прашања проследени со снимки и докази.

Последно уредено:
Член од
16 јануари 2014
Мислења
2.342
Поени од реакции
1.619

Све само мој теми им сметаат бре шо џубриња ќе беа...[DOUBLEPOST=1503957589][/DOUBLEPOST]
Шанса постои за се, па дури и за ова што го кажуваш. Но реално, таа шанса е квантно мала.
Според мене галактично поголема е шансата некој да го советувал да не оди на дуел од причина што може да биде мета на страшно непожелни прашања проследени со снимки и докази.
Некои овде и мајки почнаа да мешат а на типов @Vanlok сум му бил јас проблемот дека си ја изразувам слободно волјата и вреѓам политичари и политички одлуки. :pos:

Bitcoin

Член од
24 мај 2005
Мислења
5.530
Поени од реакции
13.903
Некои овде и мајки почнаа да мешат а на типов @Vanlok сум му бил јас проблемот дека си ја изразувам слободно волјата и вреѓам политичари и политички одлуки. :pos:
Видов на темата за администратори... што уствари е еден вид притисок врз судството :D
Ќе влези Параноја, ќе види си пцуел и чао тути леташ на бан.
Ако прашаш зошто, ќе ти речат па тоа екстремно несоодветен речник имаш, срамота!

Нешто слично ко Американцине ко ќе се ваѓет во името на националната безбедност :)

Vanlok

deus ex machina
Член од
30 мај 2009
Мислења
26.608
Поени од реакции
35.449
Oooo, е така бе вау - гледаш ли дека си можел да напишеш пост без да спомнеш полови органи, сексуални активности, описи на ладни предјадења, и без сомненија за непосредниот предок од машка страна на соговорникот. ;)

Само ти продолжи вака, и можеби ќе биде од тебе дискутант.
А политичари плукај колку сакаш. Но не и соговорниците на форумов, и нормално без вулгарности. Ова е сепак јавен форум, одредено ниво на комуникација е задолжително, не само според етички норми туку и според форумските правила.

П.С. Тој што си го цитирал никаде не спомнува ни мајки, ни шајки. :)

мкд владе

arch-enemy
Член од
21 ноември 2009
Мислења
19.490
Поени од реакции
24.253
И мајки и сестри веќе кога сме кај тоа. Туку не прави и ти како жабата кога видела дека коњот го потковуваат па и таа ги кренала нозете. Седи си мирен, користи примерен речник и ако имаш среќа можи и ке куртулиш. Ако не знаеш што те чека.[DOUBLEPOST=1503959158][/DOUBLEPOST]
Видов на темата за администратори... што уствари е еден вид притисок врз судството :D
Ќе влези Параноја, ќе види си пцуел и чао тути леташ на бан.
Ако прашаш зошто, ќе ти речат па тоа екстремно несоодветен речник имаш, срамота!

Нешто слично ко Американцине ко ќе се ваѓет во името на националната безбедност :)
Дај објасни му дека тоа нема правда нема мир не врви тука на форумот. Дека има членови и членови ;)[DOUBLEPOST=1503959298][/DOUBLEPOST]

Све само мој теми им сметаат бре шо џубриња ќе беа...
Сега имаш притисоци од опозицијата ?
Како во комунизмот бе, мора да се најди непријтел. Ако треба и ќе се измисли.
Јас само можам да ти речам храбро да издржиш. Враќање назад нема. Само храбро (y)[DOUBLEPOST=1503959423][/DOUBLEPOST]
"Спија" Владе "спија"...
Мислев дека си над 14-15 години ама не си.
Има друга опција уште комунистите да те лажат. Читајќи те има логика.
Имаш некој daddy issues.
Над 15 под 15 колку што забележав на сестрати не и пречи. Бугарска работа :toe:

Последно уредено:

jamajka

mode: Calm
Член од
28 април 2007
Мислења
19.577
Поени од реакции
27.423
Што се дешава? Како животот? Администрација ќе се брка или? Пензиите ќе се качуваат или не? Платите кога 500е?

Со Смилковци до кај сме? Грујо, Мијалков и фамилија ќе лежат ли?

V

viktora

Гостин

На Заев му требаше тв дуел за да ги објави бомбите?Или пак да го обвинува на пресконференции?

Зарем мислиш дека истата тактика што се применуваше за рушење на влада во Србија,Украина и др вклучувајќи ја Македонија нема никаква поврзаност?Сериозен си?Шарените идиоти малце ли шетаа по Белград па подоцна и во Скопје?На колку протести низ светов си сретнал транспарент НЕМА ПРАВДА НЕМА МИР?Дали веруваш дека оној идиот од Муртино поседува толкав капацитет на интелегенција за да би можел да сруши систем каков што го создаде Груевски за 11год?Под чив притисок Груевски потклекна да прифати СЈО?На Заев и шарените или под притисок на меѓународниот фактор?
Кај нас се потпишуваат некои битни договори или кога под присила се мењава влада или кога ќе се изврши нечив атентат.
Дали мислиш дека нема никаква поврзаност со признавањето на уставното име од страна на УСА и тоа ден пред референдум против територијалната поделба со кој Струга и Кичево стануваат доминантно албански општини?
На 3 окт 95 извршен атентат врз Глигоров,на 5 окт 95 следува промена на државното знаме.

И да,верувам дека има поврзаност помеѓу странски служби или амбасади кои донеле огромен придонес за да го срушат ВМРО.
Или на Грујо му е сеедно па затоа не испаѓа на тв дуел или го имаат стегнато за јајца да не мрда и со самото ќутење Заев да лапа поени кај народот,поточно кај македонците.Исто како што тврдеше дека Диво Насеље и Смилковско езеро биле наместени само да профитира кај албанците.

Последно уредено од модератор:
  • Ми се допаѓа
Reactions: sap
Член од
2 септември 2010
Мислења
7.148
Поени од реакции
7.516
Што се дешава? Како животот? Администрација ќе се брка или? Пензиите ќе се качуваат или не? Платите кога 500е?

Ништо не се дешава, оние 3000 на граница уште лежат по ровови и чекаат наредба.
Тие 20.000 под оружје сеуште се спремни да ја бранат татковината ама сега одмори се, после одморите изгледа.
Плата 500 евра нема, рано е уште. Освен ако си магионичар па да направиш да исчезнат долговите тогаш повели.
Ти добар? Уште си веруваш на Курир и слични на него?

мкд владе

arch-enemy
Член од
21 ноември 2009
Мислења
19.490
Поени од реакции
24.253
Мааака ти испод 27цм не сака ни да го погледне, да не праам муабет за сестрите ти.
Затоа вака нарвозен, не те ни погледнуваат.
Јас ти сум крив што сестрите мои не се ко твојата. Видиш твојата гајле си нема, долг, кус, дебел , тенок, сечен , тасма не пребира. Само да се работи.

V

viktora

Гостин
Ништо не се дешава, оние 3000 на граница уште лежат по ровови и чекаат наредба.
Тие 20.000 под оружје сеуште се спремни да ја бранат татковината ама сега одмори се, после одморите изгледа.
Плата 500 евра нема, рано е уште. Освен ако си магионичар па да направиш да исчезнат долговите тогаш повели.
Ти добар? Уште си веруваш на Курир и слични на него?
Помнам дека и онаа искубенана кокошка Шеќеринска нешто збореше дека за три месеци ќе сме влегле во НАТО.Сега не ми текнува од кога ги рачуна тие месеци дали од 2017,2020,2030...[DOUBLEPOST=1503960471][/DOUBLEPOST]

Полека малце,еве денес ги поставија тројазичните табли во државна болница.Ти за три месеци власт што сакаш?

Член од
20 јули 2014
Мислења
3.381
Поени од реакции
8.990
Што е ова со Грујо и ТВ дуел? Излегол на ТВ дуел или се правдал на Сител зошто не излегува на ТВ дуел?

Let 3

The Nipple Erector
Член од
13 јули 2008
Мислења
30.896
Поени од реакции
31.279
Со СДС и во Азија и Африка ќе бидеме.
До сега највисоките стемежи на ВМРО беа да имаме барем 50% плата и БДП на Косово и Босна
Сега во новата слободна Македонија, целите се стандардите на ЕУ земји

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

На врв Bottom