Случувања во Македонија (Генерална дискусија)

За кого би го дале вашиот глас на парламентарните избори во април 2020?

• ВМРО-ДПМНЕ

Гласови: 64 19,0%
  • СДСМ

Гласови: 41 12,2%
  • ЛЕВИЦА

Гласови: 58 17,2%
  • БЕСА

Гласови: 1 0,3%
  • ДУИ

Гласови: 8 2,4%
  • АЛИЈАНСА ЗА АЛБАНЦИТЕ

Гласови: 1 0,3%
  • ДПА

Гласови: 0 0,0%
  • МАКЕДОНСКИ КОНЦЕПТ

Гласови: 5 1,5%
  • ИНТЕГРА

Гласови: 8 2,4%
  • ЕДИНСТВЕНА МАКЕДОНИЈА

Гласови: 3 0,9%
  • Некоја друга

Гласови: 9 2,7%
  • Нема да гласам или ќе го поништам ливчето

Гласови: 139 41,2%

• Вкупно гласачи
    337
Статус
Затворена за нови мислења.
Член од
19 март 2011
Мислења
18.984
Поени од реакции
40.199
Домаќински совет,оди пробарај стручна помош.Ептен си отиден до даска.Не знам што ти се случувало како мал но работава е сериозна.
До тогаш одјеби.
Кој шупак, мајко мила. Го помоча кој стигна со аргументи, тој пак кења. Ебате дебилното створење, исклучи интернет и оди некаде копај компири, може и субвенција од големиот лидер да добиеш.

Спинови прави неписменото копито, оф леле. Нема нешто посмешно од идиот кој мисли дека е итар.

Диле Јоргачев

Одделение за заштита на народот
Член од
3 април 2017
Мислења
8.693
Поени од реакции
28.205
Мoре oдпaдници,нa САМСУНГ сoпственикoт е уaпсен у Јужнa Кoреa милјaрдериште нa светскo нивo a oвде немoжaт уште дa пoкренaт oбвинение зa криминaлци.Секoј ебaн втoр збoр ви е вмoрoни сендвичи и сoрoсoиди шaрени.

V

viktora

Гостин
Барав да ми кажеш каде ја прочита веста. Пошто пишаниот збор на Гардијан и она што ти го напиша се различни и по содржина и по форма.
Штом си можел онолкави букви да бапнеш во пост, можеш барем и линк да ставиш. Едноставна работа е.[DOUBLEPOST=1503681002][/DOUBLEPOST]
И како работеа фирмите пред 2008-ма? Колку ни помогна рамниот данок во последните 10 години.....
Germany, UK and others to send asylum seekers back to where they first sought refuge.[DOUBLEPOST=1503682548][/DOUBLEPOST]
Кој шупак, мајко мила. Го помоча кој стигна со аргументи, тој пак кења. Ебате дебилното створење, исклучи интернет и оди некаде копај компири, може и субвенција од големиот лидер да добиеш.

Спинови прави неписменото копито, оф леле. Нема нешто посмешно од идиот кој мисли дека е итар.
Што не ти е јасно од ОДЈЕБИ!Дркаш на вакви постови каде вереѓаш?Дај бе мајмун исчезни веќе не ме цитирај.Курот ме заболе што ти правеле како мал,не се лечи на мене.

Член од
19 март 2011
Мислења
18.984
Поени од реакции
40.199
Што не ти е јасно од ОДЈЕБИ!Дркаш на вакви постови каде вереѓаш?Дај бе мајмун исчезни веќе не ме цитирај.Курот ме заболе што ти правеле како мал,не се лечи на мене.
Не те навредувам јас, тебе животот те има навредено. Глуп си како шахта. Јас само констатирам факти. Гледај само во овој пост колку си дебилен, човекот ти бара линк, ти ставаш цитат. Ја знаеш разликата помеѓу линк и цитат? Очигледно не. Мојата мачка ја знае, поглуп со и од неа.

Копито глупо.

k3b

Член од
17 декември 2010
Мислења
2.811
Поени од реакции
4.287
Ли Џе Јонг 35ти на листата на најбогати луѓе на светот, заменик директор на Самсунг, и еден од најмоќните луѓе во Јужна Кореја осуден на 5 години затвор за корупција.

Спиеш ли мирно началниче

V

viktora

Гостин
Не те навредувам јас, тебе животот те има навредено. Глуп си како шахта. Јас само констатирам факти. Гледај само во овој пост колку си дебилен, човекот ти бара линк, ти ставаш цитат. Ја знаеш разликата помеѓу линк и цитат? Очигледно не. Мојата мачка ја знае, поглуп со и од неа.

Копито глупо.
Јас му имам извадено цитат од линкот што он го има постирано.
Гледаш ли дека наместо мозок имаш лајна во главата?Обвини ги твојте тоа што ти правеле,јас не сум те тепал ни ебел ко мал.Глуп.

Член од
19 март 2011
Мислења
18.984
Поени од реакции
40.199
Јас му имам извадено цитат од линкот што он го има постирано.
Гледаш ли дека наместо мозок имаш лајна во главата?Обвини ги твојте тоа што ти правеле,јас не сум те тепал ни ебел ко мал што си ваков.Глуп.
Дебил, ти бараат да ставиш линк до веста која помпезно ја напиша, со зголемен фонт. Не е можно да си до толку глуп да не можеш да го сфатиш ова.

Знаеш што ти бараат, ама пак се правиш итар, ако го ставиш линкот ќе се испостави дека нема никаква врска со Македонија. Ебате моронот неписмен, дете од 7 години може да ти ги предвиди итроштините.

Еве уште еднаш, СТАВИ ЛИНК ДО ВЕСТА КОЈА ЈА НАПИША !!!!!!!!

Пак не разбра што се бара од тебе?

Сталкерот

Резидентен космонаут
Член од
5 јуни 2012
Мислења
5.762
Поени од реакции
7.594
Germany, UK and others to send asylum seekers back to where they first sought refuge.
Запирка има после "refuge", не е точка. Имај бар доблест да ја пренесеш целата реченица.
Germany, UK and others to send asylum seekers back to where they first sought refuge, despite the continued economic strife in Greece
Одма под неа, во првиот параграф следува:
European countries are poised to begin the process of returning refugees to Greece, as migrants seeking reunification with their family members – mostly in Germany – step up protests in Athens.
Вториот параграф гласи:
In a move decried by human rights groups, EU states will send back asylum seekers who first sought refuge in Greece, despite the nation being enmeshed in its worst economic crisis in modern times.
Еве ги и четвртиот/петтиот параграф:
Greece’s migration minister told the Guardian the first returns were expected imminently.

“The paperwork has begun and we expect returns to begin over the next month,” said Yannis Mouzalas. “It will start with a symbolic number as an act of friendship [towards other EU nations]. Greece has already accepted so many [refugees], it has come under such pressure, that to accept more would be absurd, a joke if it weren’t such a tragedy.”
Извор

Да ти кажам нешто тет-а-тет. Пробај да не лажеш во животот, пошто глуп си за таа работа. Малку нешта се попатетични од глуп лажго. Барај си друга професија.

V

viktora

Гостин
Дебил, ти бараат да ставиш линк до веста која помпезно ја напиша, со зголемен фонт. Не е можно да си до толку глуп да не можеш да го сфатиш ова.

Знаеш што ти бараат, ама пак се правиш итар, ако го ставиш линкот ќе се испостави дека нема никаква врска со Македонија. Ебате моронот неписмен, дете од 7 години може да ти ги предвиди итроштините.

Еве уште еднаш, СТАВИ ЛИНК ДО ВЕСТА КОЈА ЈА НАПИША !!!!!!!!

Пак не разбра што се бара од тебе?
Добро бе теле ненормално.Човекот ми побара каде сум прочитал дека ќе ги враќале избеглиците затоа и му постирав цитат од каде имам прочитано.Иначе од каде он ќе знаеше дека баш Гардиан го напишал тоа.
Сега таа твоја црпка пуна со лајна дали го сфати ова што го напишав?[DOUBLEPOST=1503684286][/DOUBLEPOST]
Запирка има после "refuge", не е точка. Имај бар доблест да ја пренесеш целата реченица.

Одма под неа, во првиот параграф следува:

Вториот параграф гласи:

Еве ги и четвртиот/петтиот параграф:

Извор

Да ти кажам нешто тет-а-тет. Пробај да не лажеш во животот, пошто глуп си за таа работа. Малку нешта се попатетични од глуп лажго. Барај си друга професија.
Ти што разбра од целиот текст.Ќе ги враќаат или не?

Последно уредено од модератор:
Член од
19 март 2011
Мислења
18.984
Поени од реакции
40.199
:lolzz::lolzz::lolzz:

Не бе, не е нормално ова. Дебил, те помоча човекот од керамиди. Те фатија како лажеш, спинуваш, лажеш.

Оди исклучи го интернетот, не се бламирај.

Кој дебил, страшна работа.

Сталкерот

Резидентен космонаут
Член од
5 јуни 2012
Мислења
5.762
Поени од реакции
7.594
Јас разбрав дека Министерство за Труд и Социјална ќе има некоја нова програма за наоѓање асистенти. Пријави се, ќе ти назначат дефектолог.

Член од
2 септември 2010
Мислења
7.148
Поени од реакции
7.516
Добро бе теле ненормално.Човекот ми побара каде сум прочитал дека ќе ги враќале избеглиците затоа и му постирав цитат од каде имам прочитано.Иначе од каде он ќе знаеше дека баш Гардиан го напишал тоа.
Сега таа твоја црпка пуна со лајна дали го сфати ова што го напишав?[DOUBLEPOST=1503684286][/DOUBLEPOST]
Ќе ги враќаат ама не кај нас.

Let 3

The Nipple Erector
Член од
13 јули 2008
Мислења
30.896
Поени од реакции
31.279
“Просечниот личен доход во Македонија изнесува 302 евра месечно, а просечниот месечен доход на најбогатите кои се само 1 отсто, 4.180 евра. Околу 50 отсто од граѓаните кои остваруваат некаков доход во земјава месечно заработуваат по 212 евра.“

Се враќа римското царство, 250.000 римјани и 5 милиони робови

B

Bafra

Гостин
Барав да ми кажеш каде ја прочита веста. Пошто пишаниот збор на Гардијан и она што ти го напиша се различни и по содржина и по форма.
Штом си можел онолкави букви да бапнеш во пост, можеш барем и линк да ставиш. Едноставна работа е.[DOUBLEPOST=1503681002][/DOUBLEPOST]
И како работеа фирмите пред 2008-ма? Колку ни помогна рамниот данок во последните 10 години.....
Ме интересира КАКО со ПРОГРЕСИВЕН данок тие 366 вработени ќе им се зголемат приходите???

Не паѓај на вакви ниски финти, која е целта да го осиромашиш Минчо, Мијалков, Хари, БЦ реално нема ни да успееш... што ќе постигнеш ...
зашто не се намали администрација ????

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

На врв Bottom