Случувања во Македонија (Генерална дискусија)

За кого би го дале вашиот глас на парламентарните избори во април 2020?

• ВМРО-ДПМНЕ

Гласови: 64 19,0%
  • СДСМ

Гласови: 41 12,2%
  • ЛЕВИЦА

Гласови: 58 17,2%
  • БЕСА

Гласови: 1 0,3%
  • ДУИ

Гласови: 8 2,4%
  • АЛИЈАНСА ЗА АЛБАНЦИТЕ

Гласови: 1 0,3%
  • ДПА

Гласови: 0 0,0%
  • МАКЕДОНСКИ КОНЦЕПТ

Гласови: 5 1,5%
  • ИНТЕГРА

Гласови: 8 2,4%
  • ЕДИНСТВЕНА МАКЕДОНИЈА

Гласови: 3 0,9%
  • Некоја друга

Гласови: 9 2,7%
  • Нема да гласам или ќе го поништам ливчето

Гласови: 139 41,2%

• Вкупно гласачи
    337
Статус
Затворена за нови мислења.
Член од
20 јули 2014
Мислења
3.381
Поени од реакции
8.990
Баш ме интересира која ќе биде следната тема што ќе им служи на вмровците за стварање параноја. Ова со бегалците нема шанси до локални да трае, ептен глупо е.

Ilumious

Патник, педер, поет, администратор, масон
Член од
29 јануари 2007
Мислења
84.962
Поени од реакции
195.500
Баш ме интересира која ќе биде следната тема што ќе им служи на вмровците за стварање параноја. Ова со бегалците нема шанси до локални да трае, ептен глупо е.
Изборите се октомври, значи ќе е веќе подзаладено така да мој тип се маглите и загадувањето.
Шо е муабетот со агресивната пропаганда на Дпмне во Аеродром?..што му е толку битна таа општина што сакаат да ја задржат?
Црквите, Џевахир, салата, еден куп згради, тендери, мислам дека таму ни семафор не е легално кренат.

Сталкерот

Резидентен космонаут
Член од
5 јуни 2012
Мислења
5.762
Поени од реакции
7.594
Гардијан: Земјите од ЕУ ќе ги враќаат бегалците таму каде прв пат се регистрирале

Нема бегалци!
Оваа вест ја цитираш? Пошто малку насловот не се поклопува, а и содржината е некако поразлична.:pos:[DOUBLEPOST=1503676531][/DOUBLEPOST]
Изборите се октомври, значи ќе е веќе подзаладено така да мој тип се маглите и загадувањето.
Лош тип. Уште нивни луѓе ќе се на чело на општините каде што ќе има магли.

Член од
19 март 2011
Мислења
18.984
Поени од реакции
40.199
Оваа вест ја цитираш? Пошто малку насловот не се поклопува, а и содржината е некако поразлична.
Која мизерија се човече, не знаат ни спин да направат. И овие земаат пари за пропагнда по форуми и социјални мрежи. Не е чудно што ДПМНЕ изеде ќотек на парламентарните избори, и ќе изеде уште повеќе ќотек на локалните.

Со вакви идиотизми и ефтини спинови само ги иритираат луѓето и им ја навредуваат интелигенцијата.

V

viktora

Гостин
За Грција се зборува во статијата што ја пастирал, никаде не е спомната Македонија ама не му е во интерес да ја пастира цела, само насловот :)
Нема потреба да ја спомнат Македонија.
Се спомнува враќање на бегалците во оние земји каде што за прв пат се регистрирани.Имаш идеа колку бегалци за прв пат се регистрирани во Македонија?

Член од
19 март 2011
Мислења
18.984
Поени од реакции
40.199
Се спомнува враќање на бегалците во оние земји каде што за прв пат се регистрирани.Имаш идеа колку бегалци за прв пат се регистрирани во Македонија?
Оди бе удај се некаде, не се бламирај греву еден. Не знам што се мачиш тука, гледаш дека ниту еден спин не ти помина. Оди најде група 80 годишни пензинери и нив плаши ги со мигранти.

Труп глуп.

V

viktora

Гостин
Оваа вест ја цитираш? Пошто малку насловот не се поклопува, а и содржината е некако поразлична.:pos:[DOUBLEPOST=1503676531][/DOUBLEPOST]
Лош тип. Уште нивни луѓе ќе се на чело на општините каде што ќе има магли.
А ти што бараше?Дека ќе ги вратат во Мк и ќе ги вдомат во социјални станови?:pos:[DOUBLEPOST=1503677269][/DOUBLEPOST]
Оди бе удај се некаде, не се бламирај греву еден. Не знам што се мачиш тука, гледаш дека ниту еден спин не ти помина. Оди најде група 80 годишни пензинери и нив плаши ги со мигранти.

Труп глуп.
Дегену еден.Не ни очекував од личност што во главати има лајна наместо мозок да резбере што пишува Гардиан.
Изгледа како мал само те ебеле а не те тепале.Затоа вака се понашаш лигуш еден.

Друг пат немој ни да ме цитираш а не па да ме вреѓаш лигуш еден.

Let 3

The Nipple Erector
Член од
13 јули 2008
Мислења
30.896
Поени од реакции
31.279
ич

Ilumious

Патник, педер, поет, администратор, масон
Член од
29 јануари 2007
Мислења
84.962
Поени од реакции
195.500
Не знам што имаат потреба или немаат потреба, јас статијата ја читам. Затоа не ја постираше ти целата туку само насловот. А ако се задлабочиш во неа, ќе видиш дека и содржината па е уште побледа од насловот.
Можете да се спинува од Гардијан ама не може да се забрани медиумот за да се прочита оригиналот.

Член од
19 март 2011
Мислења
18.984
Поени од реакции
40.199
Друг пат немој ни да ме цитираш а не па да ме вреѓаш лигуш еден.
Инаку што? Ќе органзирираш неколкумина да ми врзат неколку шамари, ќе ме фрлите во ендек, или ќе ми ја турнеш куќата?

Ебате тапоглавиот, ебате. Секој дебил има пристап до интернет. Спинови прави, дебил. Едвај да чита знае, спинови ќе правел. Мочко. Па Гардијан го цитира. Не е за тебе Гардијан тапоглав, за тебе Инфомакс е премија.

B

Bafra

Гостин

:tapp::tapp::tapp::tapp:

Алооо на мајка ви тииит ... па човекот вработува 377 луѓе, за нив обезбедува плата и придонеси, плус транспортери заработуваат. Девизи носи во државава, создава нешто, плаќа даноци за да можат 180.000 паразити да не ебат.
Што создаваш ти Бранимире... татко ти колку фабрики преебал... човек што носи гардероба од 1.000 евра и има возен парк од ц.ц. 100.000 еур а нема сопствен приватен бизнис збори како приватниците се богателе. Тебе од кај ти се парите....
Место да намалат администрација тие нови даноци, и тоа за да ги осиромашат богатите :tapp: а што не гледате како да ги збогатите и сиромашните :cautious:

Ме интересира КАКО со ПРОГРЕСИВЕН данок тие 366 вработени ќе им се зголемат приходите.
На газдата ќе му се намалат дефинитивно, а може и да си отвори оф шор сметка па ни денар да не остане во Македонија.
Единствено корист ќе има АДМИНИСТРАЦИЈА и ПОЛИТИЧАРИТЕ.

2017 и уште ли бе социјализам и наводна еднаквост на граѓаните :facepalm:
Сигурно Анѓушев, Б.Ц, Љубче Ѓ, дон Хари, Мијалков, и остали тука ги чуваат парите и нивните ќе ги оданочите, а средна, средно ниска и остали нема да ги чепнете сигурно :cautious: еве јас ви поверувавме :kuracc:

Член од
8 мај 2013
Мислења
11.901
Поени од реакции
36.957
Во Македонија се регистрирани помалку од 100 мигранти тапчо најчесто од што ги снашло здравствена мака дури транзитирале тука.

Најмногу бегалци се регистрирани во Грција, Италија, Унгарија и Австрија. А тие што отидоа во Британија најчесто се веќе негде регистрирани ако не барем во Франција.

Веста што ја постираше ама ни 0,00001% не не засега.

S

silmarillion

Гостин
Фирмите надвор со време. Живееме у држава у која незнаеш кој е поголем левичар односно "загрижен" за сиромашните и социјалната политика.

Сталкерот

Резидентен космонаут
Член од
5 јуни 2012
Мислења
5.762
Поени од реакции
7.594
А ти што бараше?Дека ќе ги вратат во Мк и ќе ги вдомат во социјални станови?:pos:
Барав да ми кажеш каде ја прочита веста. Пошто пишаниот збор на Гардијан и она што ти го напиша се различни и по содржина и по форма.
Штом си можел онолкави букви да бапнеш во пост, можеш барем и линк да ставиш. Едноставна работа е.[DOUBLEPOST=1503681002][/DOUBLEPOST]

:tapp::tapp::tapp::tapp:

Алооо на мајка ви тииит ... па човекот вработува 377 луѓе, за нив обезбедува плата и придонеси, плус транспортери заработуваат. Девизи носи во државава, создава нешто, плаќа даноци за да можат 180.000 паразити да не ебат.
Што создаваш ти Бранимире... татко ти колку фабрики преебал... човек што носи гардероба од 1.000 евра и има возен парк од ц.ц. 100.000 еур а нема сопствен приватен бизнис збори како приватниците се богателе. Тебе од кај ти се парите....
Место да намалат администрација тие нови даноци, и тоа за да ги осиромашат богатите :tapp: а што не гледате како да ги збогатите и сиромашните :cautious:

Ме интересира КАКО со ПРОГРЕСИВЕН данок тие 366 вработени ќе им се зголемат приходите.
На газдата ќе му се намалат дефинитивно, а може и да си отвори оф шор сметка па ни денар да не остане во Македонија.
Единствено корист ќе има АДМИНИСТРАЦИЈА и ПОЛИТИЧАРИТЕ.

2017 и уште ли бе социјализам и наводна еднаквост на граѓаните :facepalm:
Сигурно Анѓушев, Б.Ц, Љубче Ѓ, дон Хари, Мијалков, и остали тука ги чуваат парите и нивните ќе ги оданочите, а средна, средно ниска и остали нема да ги чепнете сигурно :cautious: еве јас ви поверувавме :kuracc:
И како работеа фирмите пред 2008-ма? Колку ни помогна рамниот данок во последните 10 години.....

V

viktora

Гостин
Инаку што? Ќе органзирираш неколкумина да ми врзат неколку шамари, ќе ме фрлите во ендек, или ќе ми ја турнеш куќата?

Ебате тапоглавиот, ебате. Секој дебил има пристап до интернет. Спинови прави, дебил. Едвај да чита знае, спинови ќе правел. Мочко. Па Гардијан го цитира. Не е за тебе Гардијан тапоглав, за тебе Инфомакс е премија.
Домаќински совет,оди пробарај стручна помош.Ептен си отиден до даска.Не знам што ти се случувало како мал но работава е сериозна.
До тогаш одјеби.

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

На врв Bottom