Бугарско државјанство (процедура и потребна документација) - СТАРА ТЕМА

Долу во линкот ги имате сите информации поврзани со времетраењето и промените на вашите статуси.

• https://bugarskipasos.blogspot.com/p/statusi.html

Гласови: 4 50,0%
  • Благодарност до сите кои учествувале во креацијата на блогов.

Гласови: 4 50,0%
  • Инфо: Го копирате горенаведениот линк и го отварате со вашиот интернет пребарувач.

Гласови: 0 0,0%
  • За процедура за подигнување преку амбасада подолу линк ,или вратете се на страна 4553.

• forum.kajgana.com/threads/Бугарско-државјанство-процедура-и-потребна-документација.74574/page-4553

• Вкупно гласачи
    8
  • Гласањето е завршено на .
Статус
Затворена за нови мислења.
Член од
28 февруари 2017
Мислења
50
Поени од реакции
36
Na drugar mi od 2013 e ..pred mesec od dopolnitelna mu se promena na "finalna"Denes mu se promenuva deka falat dokumenti...procesot mu go vodi famozniot jone od ohrid.nemoze da go dobie za da znae zosto ne se odnesani dokumenti

Член од
1 јули 2017
Мислења
202
Поени од реакции
177
Na drugar mi od 2013 e ..pred mesec od dopolnitelna mu se promena na "finalna"Denes mu se promenuva deka falat dokumenti...procesot mu go vodi famozniot jone od ohrid.nemoze da go dobie za da znae zosto ne se odnesani dokumenti
Sto dokumenti mu falat neka si prasa toj najdobriot
Pobaraj ja zenata mu sanja. a dokumenti mozat da mu baraat samo za poteklo I nisto drugu.cim od finalana pak go vratile toa e samo zaradi poteklo I nisto drugo.sega bez poteklo od roditel ili dedo tesko vrvat

Член од
17 август 2016
Мислења
506
Поени од реакции
580
ni prv ni podlrfr of ginslns klaen na dopolnitelna. ako nemet dok od baba dedo ili od rofiteli. samo nimi gi pusstet. ne mu trebit jone za to mu da mu go kazzit.... site se taka pa i toj

Член од
10 март 2009
Мислења
1.300
Поени од реакции
1.161

Pobaraj ja zenata mu sanja. a dokumenti mozat da mu baraat samo za poteklo I nisto drugu.cim od finalana pak go vratile toa e samo zaradi poteklo I nisto drugo.sega bez poteklo od roditel ili dedo tesko vrvat
Ne e tocno deka samo za poteklo moze da mu baraat. Toj e od 2013 so mnogu staro lekarsko i so mnogu stari dokumenti od sud. Prvo sto moze da bide e toa a drugo sto moze da bide e da bide loso povrzan so izvodite da fali izvod ili da ne e dostaven zatoa sto sepak odi preku posrednik a posrednikot vo 90% od slucaite te zaebuva :)

Член од
6 јули 2017
Мислења
2.273
Поени од реакции
1.487
Samo roditel, baba ili dedo se drugo se ponistuva. Ne seram ozbilen sum. Bracedi odpagaat. Ke vidite od oktomvri.

Член од
1 јули 2017
Мислења
202
Поени од реакции
177
Ne e tocno deka samo za poteklo moze da mu baraat. Toj e od 2013 so mnogu staro lekarsko i so mnogu stari dokumenti od sud. Prvo sto moze da bide e toa a drugo sto moze da bide e da bide loso povrzan so izvodite da fali izvod ili da ne e dostaven zatoa sto sepak odi preku posrednik a posrednikot vo 90% od slucaite te zaebuva :)
Ti izgleda ne razbiras ama bidi sigurna deka za brzo ke se uveris deka e taka .I mene ne mi odgovara ama jas to ja kazuvam vistinata.edno e toa sto dokumentite preku rodnini I potvrdite vrvat vo dabc,zosto samo e toa dobar biznis a druga e situaciata koga ke stignat na finalna.bidete sigurni bez promena na zakon nema drzavjanstvo[DOUBLEPOST=1503609209][/DOUBLEPOST]
Samo roditel, baba ili dedo se drugo se ponistuva. Ne seram ozbilen sum. Bracedi odpagaat. Ke vidite od oktomvri.
Ne se ponistuva tuku se stava na dopolnitelna so nadez deka ke se promena zakonot.za brzo vreme ke vidite i ke se uverime deka e taka[DOUBLEPOST=1503609262][/DOUBLEPOST]
Ne se ponistuva tuku se stava na dopolnitelna so nadez deka ke se promena zakonot.za brzo vreme ke vidite i ke se uverite deka e taka.intuka
[DOUBLEPOST=1503611116][/DOUBLEPOST]
Ke bides I ti zaebana ko site nas ama barem ti ke se tesis deka sama si se zaebala.;)

Последно уредено:
D

Drexel

Гостин
Логично е ние што сме ставени на дополнителна е поради тоа што чекаат нов закон да се донесе па според него да ги чешлаат преписките а не стариот, Овие што добиваат државјанство преку родител секако ке добијат вака во нов или стар закон нив не ги засега, Еве стар артикал од март оваа година кој сме го заборавиле

http://m.dnevnik.bg/bulgaria/2017/03/06/2929714_ministerstvoto_na_pravosudieto_vuvejda_oshte/

Министерството на правос'дието подготвја промени, с които се затјагат правилата за получаване на б'лгарско гражданство в случаите на натурализација по б'лгарски произход.

Промените предвиждат да се изискват доп'лнителни документи, които доказват наличието на в'зходјашт роднина от б'лгарски произход. Според мотивите на проектопромените сега кандидатите за получаване на гражданство не представјали такива доказателства за в'зходјашт роднина с б'лгарски произход.

Член од
28 јуни 2014
Мислења
721
Поени од реакции
694
[DOUBLEPOST=1503609262][/DOUBLEPOST]
Ne se ponistuva tuku se stava na dopolnitelna so nadez deka ke se promena zakonot.za brzo vreme ke vidite i ke se uverite deka e taka.intuka
Да споделиш од каде ти е ова инфо дека ќе има промени наскоро?Ме интересира пошто неколку форумџии имаат напишано нешто слично тс дека од септември-октомври ќе има промени кон подобрување на сегашната ситуација но не споделуваат кој им кажал така.

Член од
6 јануари 2015
Мислења
1.308
Поени од реакции
1.249
ТООООООО МАЈСТОРЕ,,,греота:чда:мада факар,,,свн печ,,,,њамам коментар[DOUBLEPOST=1503612393][/DOUBLEPOST]

ЗАТОА ПЛАТИ И ПРЕПЛАТИЛ ПОСРЕДНИК ЗА ДА БАРА САМИОТ....која ретердирана стока,,,,ЗЗООШШТТООО БЕ,,,,КАКО!„!?!?!??

Член од
24 август 2017
Мислења
6
Поени од реакции
2
ЗАТОА ПЛАТИ И ПРЕПЛАТИЛ ПОСРЕДНИК ЗА ДА БАРА САМИОТ....која ретердирана стока,,,,ЗЗООШШТТООО БЕ,,,,КАКО!„!?!?!??
Одговорот е даден уште од Гоце Делчев -"Като си сме Б'лгари" :)

Член од
24 август 2017
Мислења
6
Поени од реакции
2
Па кревајте востание, правете втора бугарска држава кај вас, потоа ке направиме федерација и тогаш сите преку нок ке добиете државјанство. Мислам дека ке стане доста по брзо одколку да чекате со години:)

Член од
6 март 2017
Мислења
47
Поени од реакции
7
Abe decki od denes ova mi izleguva koga go vnesuvam kodot vo DABC sto znaci ova znae nekoj podobro da mi objasni?

Sent from my iPhone using Tapatalk

Диле Јоргачев

Одделение за заштита на народот
Член од
3 април 2017
Мислења
8.693
Поени од реакции
28.204
Abe decki od denes ova mi izleguva koga go vnesuvam kodot vo DABC sto znaci ova znae nekoj podobro da mi objasni?

Sent from my iPhone using Tapatalk
Те oдбиле.Нештo си јa ебaл рaбoтaтa.Кaкви дoкументи пoддaде у дaбч?

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

На врв Bottom