Абе брат, пред да одговарам некогаш на прашање, прво го читам целосно, па потоа и го одговарам целосно. За возење во МК прашав при подолг престој, не во странство. За најобично прашање треба да ве брка човек по 5 пати да го повторува, а се буните кога од македонската или бугарската администрација ве третираат така.со сменета бугарска возачка кола со бг можиш секаде да возиш, а со положено во бугарија возачка можиш секаде да си ја смениш во земјата кај шо планираш да живејш
Sent from my MI 5 using Tapatalk
па пишано е бе братче првотоАбе брат, пред да одговарам некогаш на прашање, прво го читам целосно, па потоа и го одговарам целосно. За возење во МК прашав при подолг престој, не во странство. За најобично прашање треба да ве брка човек по 5 пати да го повторува, а се буните кога од македонската или бугарската администрација ве третираат така.
Може без никаков проблем да возиш во мк бугарска кола. Но со преведена возачка во германија можеш да возиш само 6 месеца и неможе да се преведе на германска. Ова го кажувам со 100% сигурност бидејќи пред месец дена ми стигна одговор дека мора да полагам.Фала. А за возењето со БГ таблички шо те прашав?
se raboti, jas imam drugar bese na intervju 2014 god, so umrenica od pradedo deka e roden pred 1913 god i so dokument od Lazar Mladenov , mu izleze drzavjanstvoto i sega mu zakazaja za slikajne na 25 septemvri za licna karta i na 26 septemvri za pasosDecki dobiv dobra informacija, na eden prijatel statusot na Internet mu e na finalna, prasal negoviot posrednik vo Sofija veke mu e odobreno drzavjanstvoto i ima zakazano slikanje za 20 septemvri. Inaku so inervju e od fevruari 2014.Znaci se raboti ne e zakocena rabotava
Дaли тoa вaжи oткaкo ке земеш држaвјaнствo или имa oпцијa сo лк зa пoстoјaн престoј дa вoзиш нa бг тaблички вo Мaкедoнијa?Со бугарски таблички слободно може да се вози во македонија и мислам дека треба одвреме навреме да излезеш од државата со авто па пак да влезеш а на колку се прави ова не се сеќавам дали беше 3 месеци или повеќе
Можеш и со лк за постојан престој зошто да не ги имаш сите права со таа карта освен да гласашДaли тoa вaжи oткaкo ке земеш држaвјaнствo или имa oпцијa сo лк зa пoстoјaн престoј дa вoзиш нa бг тaблички вo Мaкедoнијa?
Епa незнaм зaтoa те прaшaв.Имa едни тaблички вo БГ пoчнувaaт сo хх тие се зa луге сo престoј вo Бугaријa.Можеш и со лк за постојан престој зошто да не ги имаш сите права со таа карта освен да гласаш
Можеш и дозвола да замениш и авто да регистрираш со карта за постојан престој само не ги знам процедурите како одатЕпa незнaм зaтoa те прaшaв.Имa едни тaблички вo БГ пoчнувaaт сo хх тие се зa луге сo престoј вo Бугaријa.
Brat jas so takov status vo oktovri ke pravam 2 god.4,5 meseci ovoj status! Dali se ima promeneto kaj nekoj?
So poteklo sum, bev na finalna 7 meseciBrat jas so takov status vo oktovri ke pravam 2 god.