Nekoja promena ili novost za 2014 ?
Pozdrav
Nema novosti na odmori se
Sent from my iPhone using Tapatalk
Nekoja promena ili novost za 2014 ?
Pozdrav
Nema novosti na odmori se
Sent from my iPhone using Tapatalk
Kad si bio na intervju i koji si broj ?Јас сум од 2 мај на дополнителна вратен, бев на финална и ме снајде несаканотосе надевам овие недели ќе се смени или бар таму накај септември
Se javiv 1Juni i mi rekoa sloboden termin 31 Jnuari za ProishodotА кога се јави за да закажеш?
И дали од таму ти закажаа за тој датум или ти кажуваат кога има слободни датуму и ти сам си избираш кога да отидеш?
Intervju 17 fevruari 2016Kad si bio na intervju i koji si broj ?
На овој ли број се јави 058058555 и како што разбрав ти си закажал за произход а не за интервју?[DOUBLEPOST=1503231480][/DOUBLEPOST]Se javiv 1Juni i mi rekoa sloboden termin 31 Jnuari za Proishodot
Телефонски се закажува за интервју и поддавање на документите во Конзулатот -Битола или Амбасада-Скопје во зависност од кој дел од Македонија си.Да прашам, јас имам поднесено за происход на 09.12.2016, кај и да е треба да излезе веќе, ама проблемот е што јас веќе не сум во Македонија и нема да можам да го подигнам кога ќе се изготви, најверојатно ќе можам после неколу месеци дури. Прашањето ми е, дали нешто ќе ми се поништи постапката што сум ја започнала затоа што нема одма да го земам и дали може некој друг да го направи тоа во мое име? Посредникот ми рече дека ќе го земе он, ама требало интервју јас да си закажам лично, не можело без мене, а тука читам телефонски се закажувало или грешам?
Јас во Софија носев документи за происход,така да мислам дека таму ќе биде и интервјуто. Таму како се закажува, исто телефонски? Происходот мора лично да се земе или може некој друг да го подигне?На овој ли број се јави 058058555 и како што разбрав ти си закажал за произход а не за интервју?[DOUBLEPOST=1503231480][/DOUBLEPOST]
Телефонски се закажува за интервју и поддавање на документите во Конзулатот -Битола или Амбасада-Скопје во зависност од кој дел од Македонија си.
Ако планираш во софија да ја тераш процедурата во Министерство за Правда, откога ќе го земеш произходот одиш во министерството со сите документи и лично ти мораш да ги предадеш, таму една жена ќе ги види дали се сите ок и ти закажува интервју на лице место и ќе ти даде картонче или лист со датум на интервју, Мислам дека овој чекор на предавање документи во МП неможе посредник да го прави, мојот ме одвезе до софија и јас лично тоа морав да го правам.Јас во Софија носев документи за происход,така да мислам дека таму ќе биде и интервјуто. Таму како се закажува, исто телефонски? Происходот мора лично да се земе или може некој друг да го подигне?
Произходот може да ти го земе и посредникот доколку има полномошно се разбира.Со земен произход имаш две опции или да ги поднесеш документите лично во Министерството кадешто ќе ти закажат за интервју и втората е да си закажеш телефонски термин за интервју во Конзулатот -Битола или Амбасада-Скопје кадешто во истиот ден ги поднесуваш документите и правиш интервју.Јас во Софија носев документи за происход,така да мислам дека таму ќе биде и интервјуто. Таму како се закажува, исто телефонски? Происходот мора лично да се земе или може некој друг да го подигне?
добро што го пишуваш ова без разлика ти или некој друк затоа што мене некој членови от тука ме осудија и нападнаја дека лажам за човекот,добро е што не бев при пари тогаш сега гледам појасно каква фатална грешка ке сум направел,незнам што да ти кажам друго,ГОСПОД напомош..поз..сречно[DOUBLEPOST=1503280480][/DOUBLEPOST]Tebe to barase ..mene I na drugar mi dodeka ne mu doplativme ne barase po tri pati na den ..so vetuvanje za 8 meseci go image uste 2013….Sega gnasata ja nema ne kreva tel vece pola godina ...Ali samite SME krivi .dodeka ne go pustat nekoj posrednik na klinicki vaka CE ni pravat
како и да е СЕ ГЛЕДА гинеш за (роднината твој ТВОЕ ПРАВО) нема да се натегам со тебе но мене ми бараше 600евра плус превоз за се на се 900евра за цела процедура(патем и сега толку ме кошта но овој барем е АСАЛЕН што го најдов) и плус 100евра за да ме пуштеле преку ред и плус би ти го кажал и ова от милион луге што ги прашав за него никој некажа ДОБАР ЗБОР...........ЛОШ ГЛАС ГО БИЕ.........ЈЈООННЕЕ ООТ ООХХРРИИДДДД..................Tebe ti baral ama mene licno me kostase 350e ,zatoa ne tresete gluposti sekoj na nekoj nacin e nezadovolen od nekoj posrednik
Хехехех...најдоброто нешто што излегло на форумов како информација во последно.андроид апликација која ќе ни ги намали маките на патот до бугарско државјанство
BG Passport
Kako prvo jas bev so spostven prevoz,znaci bevme 5 dusi I troskovite za pat si gi podelivme inace ke trebase da platime uste 150 evra.nemie nikakakov rodnina I nema sto da go branam.i tocno e deka so se negov prevoz so se vagjane na drzavjastvo I zemane na pasos po brza postapka ke te fati okolu 700e.samo da to kazam deka na nas ne ni pobara pari odnapret tuku toa bese postepeno.i na kraj kraeva sekoj na nekoj nacin ne e zadovolen od nekoj posrednikot zosto site ocekuva da ni bide zavrseno rabota za dve godini.vo ovoj moment toa e nevozmozno i treba site da bidime strplivi.добро што го пишуваш ова без разлика ти или некој друк затоа што мене некој членови от тука ме осудија и нападнаја дека лажам за човекот,добро е што не бев при пари тогаш сега гледам појасно каква фатална грешка ке сум направел,незнам што да ти кажам друго,ГОСПОД напомош..поз..сречно[DOUBLEPOST=1503280480][/DOUBLEPOST]
како и да е СЕ ГЛЕДА гинеш за (роднината твој ТВОЕ ПРАВО) нема да се натегам со тебе но мене ми бараше 600евра плус превоз за се на се 900евра за цела процедура(патем и сега толку ме кошта но овој барем е АСАЛЕН што го најдов) и плус 100евра за да ме пуштеле преку ред и плус би ти го кажал и ова от милион луге што ги прашав за него никој некажа ДОБАР ЗБОР...........ЛОШ ГЛАС ГО БИЕ.........ЈЈООННЕЕ ООТ ООХХРРИИДДДД..................
objasni mu fino na toj sto mi replecirase mene sto sum imal protiv jone I kade e ako znaesJone e najbaran kako najgolem kriminalec haha..pogotovo vo struga zaeba dosta ljuge