Македонска берза

Член од
5 април 2012
Мислења
8.151
Поени од реакции
8.946
Некако сите имаат преголема доверба дека КМБ ќе се оправи, а тие секогаш разочаруваат. Искрено покрај резултати какви што имаат другите банки мене ми изгледа малку веројатно дека во рок од една година би имале раст од 20 проценти на цената.

Член од
27 јули 2017
Мислења
54
Поени од реакции
37
Некако сите имаат преголема доверба дека КМБ ќе се оправи, а тие секогаш разочаруваат. Искрено покрај резултати какви што имаат другите банки мене ми изгледа малку веројатно дека во рок од една година би имале раст од 20 проценти на цената.
Сите банки играат на таа карта, впишуваат резервации отпишуваат побарувања, си купуваат по ниска цена и опа на крај наплата на отпишани побарувања, наплата од продажба на имот. Еве земи пример ланска година СБТ и ТТК

Член од
10 декември 2008
Мислења
1.311
Поени од реакции
2.373
И јас сум на истото мислење.
После овие два последователни лоши извештаи, во најдобар случај КМБ можат да стигнат до резултатите од лани.
А со тие резултати не гледам како би можело да ја помини границата од 3000.

П.С. Од друга страна, секогаш е добро кога КМБ ќе оди нагоре, тогаш ќе одат сите после тој раст.

Последно уредено:

icerici

No Woman No Cry
Член од
19 април 2012
Мислења
319
Поени од реакции
469
Здраво може аск бид за СТБ.Тутунска и бетон . фала

Член од
4 септември 2013
Мислења
79
Поени од реакции
27
Абе инсајдери, добар ќе биде извештајот на Стопанска - Битола, а?

Член од
10 декември 2008
Мислења
1.311
Поени од реакции
2.373
Како што гледам генерално финансиските извешати од тековната се полоши од извештаите од претходната година, освен кај банките. (или освен кај TNB за сега)

Изгледа политичката криза, си го направи своето.

Повторно лоши квартални извештаи кај KJUBI и MTUR.

Hub

Член од
3 мај 2017
Мислења
672
Поени од реакции
714
За Кјуби сум непријатно изненаден,мтур континуирано дава се послаби резултати веќе неколку години,тука е прашањето до кога ке паѓаат фин резултати од редовно работење и како ке изигра со својот огромен капитал(оданочени спремен за употреба кеш).
Инаку до сега Макпетрол,алкалоид,тетекс,Тиквеш,МЗТ пумпи,Благој ѓорев,мермер Прилеп,Макстил имаат подобри резултати од лани.

Член од
5 април 2012
Мислења
8.151
Поени од реакции
8.946
За Кјуби сум непријатно изненаден
Немав време да погледнам ама со оглед на тоа дека има и 10м помалку бонуси од лани резултатот е катастрофа

Член од
15 мај 2017
Мислења
17
Поени од реакции
3
@dekis
nagradno prasanje okolu mtur e sto e idejata na menadzment so tolku pari na smetka, ako imaat nekakva ideja? Ocigledno e deka nemaat namera da isplatat vonredna div.
Drugo, mtur nema nikakva diverzifikacija od aspekt na smestuvacki kapaciteti vo dr gradovi i sl. Mi se cini deka nemaat nitu ambicija za toa.
Razbiram deka akcionerite koi sega kupuvaat go pravat toa za div, ama treba da prifatat deka rezultatite ke tonat uste dolgo vreme (verojatno se do podignuvanje na nivo na kam stapki, sto mi se cini deka e daleku od sega).

Член од
23 јуни 2017
Мислења
592
Поени од реакции
1.102
@dekis
nagradno prasanje okolu mtur e sto e idejata na menadzment so tolku pari na smetka, ako imaat nekakva ideja? Ocigledno e deka nemaat namera da isplatat vonredna div.
Drugo, mtur nema nikakva diverzifikacija od aspekt na smestuvacki kapaciteti vo dr gradovi i sl. Mi se cini deka nemaat nitu ambicija za toa.
Razbiram deka akcionerite koi sega kupuvaat go pravat toa za div, ama treba da prifatat deka rezultatite ke tonat uste dolgo vreme (verojatno se do podignuvanje na nivo na kam stapki, sto mi se cini deka e daleku od sega).
Jas drugarce 5 godini gi cuvav I mi pukna film, nekni do posledna gi prodadov... dodusha na 2800mi bea kupeni plus 5 dividendi, ne pominav losho, ama pokatastrofalen menadzment mislam deka nema... e sega sto da cekam, done da se penzionira I da dojde nekoj normalen? Ne fala...

Член од
11 јули 2017
Мислења
883
Поени од реакции
623
Dali ramkite na krediti se knizat kako rezervacii za da se namali dobivkata i koj proveruva koi se funkcionalni a koi fiktivni ? Odbramben sistem za prevzemanje a i za rast na akciite ;)

Kajgana Shop

На врв Bottom