Случувања во Македонија (Генерална дискусија)

• Креатор на темата Креатор на темата Bitcoin
  • Време на започнување Време на започнување

За кого би го дале вашиот глас на парламентарните избори во април 2020?

• ВМРО-ДПМНЕ

Гласови: 64 19,0%
  • СДСМ

Гласови: 41 12,2%
  • ЛЕВИЦА

Гласови: 58 17,2%
  • БЕСА

Гласови: 1 0,3%
  • ДУИ

Гласови: 8 2,4%
  • АЛИЈАНСА ЗА АЛБАНЦИТЕ

Гласови: 1 0,3%
  • ДПА

Гласови: 0 0,0%
  • МАКЕДОНСКИ КОНЦЕПТ

Гласови: 5 1,5%
  • ИНТЕГРА

Гласови: 8 2,4%
  • ЕДИНСТВЕНА МАКЕДОНИЈА

Гласови: 3 0,9%
  • Некоја друга

Гласови: 9 2,7%
  • Нема да гласам или ќе го поништам ливчето

Гласови: 139 41,2%

• Вкупно гласачи
    337
Статус
Затворена за нови мислења.
Нека ти влези некој дома ,нека ти ја прочешла таа шупата , нека ти ја земи заштедата и се вредно што си спечалил со твоите бедни 9000 плата , а полицаецот што бил во близина нека ги пушти да избегаат оти не смеел бла бла бла па после дојди и ќе правиме муабет.[DOUBLEPOST=1502663591][/DOUBLEPOST]
Нормално дека нема врска. Го тупиш како некој ширел лажни информации, па како тоа требало се да се апси и незнам што , ама кога Заев и Шекеринска јадат гомна на државна телевизија, шпекулираат со лажни информации кои подоцна се покажаа како тотална лага , е тогаш нема врска. Имало поприоритетни работи.
Па да ни даваја по 10 денари за секоја лажна вест што тука сте ја постирале од комуњарските портали досега богати ќе бевме. Ама и тоа нема врска. Било поминало а ?
Еј, ти рече дека си ја работел полицаецот работата и треба да е награден. Јас ти реков да, си ја работел, такви треба повеќе да се во местото каде што живееш, и да си ја работат убаво работата ко што викаш. Не ми се нервирај одма.

И ?
На времето имаше еден реонски полицаец( или милицаец ако толку ти е ќеф) и беше побезбедно од колку сега со толку полиција. Очигледно нешто не е во ред со законите и прописите. Тотално го оправдувам полицаецот и неговите постапки.
Смени го уставот и законот и ќе биде така....дотогаш тоа е против законски и немој да го правдаш ``напалениот тип``

Еј, ти рече дека си ја работел полицаецот работата и треба да е награден. Јас ти реков да, си ја работел, такви треба повеќе да се во местото каде што живееш, и да си ја работат убаво работата ко што викаш. Не ми се нервирај одма.
Ти рече дека згрешил и дека треба да одговара.
Јас те прашав зошто? Што згрешил? Бркал некој невини детенца што си седеле мирно на клупи? Бркал малолетни деликвенти фатени на дело кои сакале да избегаат од местото на настанот. Око не ми трепнува ако ги застрела како кучиња чим не застанле мирно да се предадат и да одговараат за делото. Кур ме боли дали краделе мастики или заштедата на некој пензионер или било кој.
Така да уште еднаш те прашувам, што згрешил? Оти не ги пуштил да избегаат па утре пак да крадат. Можи ти ке бидиш следната жртва.[DOUBLEPOST=1502664771][/DOUBLEPOST]
Смени го уставот и законот и ќе биде така....дотогаш тоа е против законски и немој да го правдаш ``напалениот тип``
Да де напален тип. Абе деца се заиграле.
Добро настрана законот и прописите. Тебе во ред ти е тоа? Некој да ти влези дома , да ти направи ршум и полицијата да крева рамена пошто таков бил законот. Ти се има случено тоа. Мене ми се има и затоа крв нека мочаат, ич не ги жалам. Ако не ги боли пак нека крадат.

Нека ти влези некој дома ,нека ти ја прочешла таа шупата , нека ти ја земи заштедата и се вредно што си спечалил со твоите бедни 9000 плата , а полицаецот што бил во близина нека ги пушти да избегаат оти не смеел бла бла бла па после дојди и ќе правиме муабет.[DOUBLEPOST=1502663591][/DOUBLEPOST]
Нормално дека нема врска. Го тупиш како некој ширел лажни информации, па како тоа требало се да се апси и незнам што , ама кога Заев и Шекеринска јадат гомна на државна телевизија, шпекулираат со лажни информации кои подоцна се покажаа како тотална лага , е тогаш нема врска. Имало поприоритетни работи.
Па да ни даваја по 10 денари за секоја лажна вест што тука сте ја постирале од комуњарските портали досега богати ќе бевме. Ама и тоа нема врска. Било поминало а ?
vidi, ko prvo lazes ko cigan, zasto nikade ne rekov deka nekoj treba da se uapsi, kade toa sum go rekol ?
vlagas u diskusija so izmislen moj muabet, vtoro, koga rekov mediumi, mislev na site, a ne samo na mediumi koi zastapuvaat odreden tabor, a kaj nas sekoj medium zastapuva ili eden, ili drug tabor, so toa sto nekoj e apla naklonet i go dopira dnoto, a nekoj ne i probuva nekako (bez golem uspeh ) da balansira, ama toa e vise drug muabet.
E sea sto ti ne si mozel da go procesuiras mojot stav i da go ukapiras, toa ne e moj problem najiskreno, ti izglea si eden od onie sto pagaat na muabetite od infomax i kurir ko onoj za izvestajot od wikileaks, kade se zborese deka zaev sorabotuval so teroristite od kumanovo, klasika falsifikat dokument, probieni odma od start, i seuste gledam niz netov lugevo pagaat na taa fotografija, ili ... za navodni poplavi u strumica so stavena fotografija od slovenija.
Tuka nema spas, ako si del od takvata publika batali diskutiranje, teraj si kako znaes i umees, daleku ke stignes.

vidi, ko prvo lazes ko cigan, zasto nikade ne rekov deka nekoj treba da se uapsi, kade toa sum go rekol ?
vlagas u diskusija so izmislen moj muabet, vtoro, koga rekov mediumi, mislev na site, a ne samo na mediumi koi zastapuvaat odreden tabor, a kaj nas sekoj medium zastapuva ili eden, ili drug tabor, so toa sto nekoj e apla naklonet i go dopira dnoto, a nekoj ne i probuva nekako (bez golem uspeh ) da balansira, ama toa e vise drug muabet.
E sea sto ti ne si mozel da go procesuiras mojot stav i da go ukapiras, toa ne e moj problem najiskreno, ti izglea si eden od onie sto pagaat na muabetite od infomax i kurir ko onoj za izvestajot od wikileaks, kade se zborese deka zaev sorabotuval so teroristite od kumanovo, klasika falsifikat dokument, probieni odma od start, i seuste gledam niz netov lugevo pagaat na taa fotografija, ili ... za navodni poplavi u strumica so stavena fotografija od slovenija.
Tuka nema spas, ako si del od takvata publika batali diskutiranje, teraj si kako znaes i umees, daleku ke stignes.
Грешка моја, неубаво ти го протолкував напишаното
Ime, prezime, familija, pokrenuvanje na postapka ...
.
Било како било што предлагаш ти за ваквите медиуми и за тој што ја пуштил таа информација во јавност, да сме начисто.
Друга работа, јас не спомнав нити викиликс, нити терористи во Куманово, нити поплави во Струмица. Ти посочив на јасен пример каде некој јавно, на национални медиуми шири дезинфомрации, смислено шпекулира и лажи, ништо полоши или подобри од за тие што ти тука се нервираш. Каков е твојот став околу тоа. Дали треба тој некој или некои да сносат одговорност?
Значи батали викиликс, батали лажни слики , поплави курци палци. Имаш на јутуб ( ги постирав претходно) каде човек, настрана тоа лидер на опозиција и сегашен Премиер свесно шпекулира и лажи на национален медиум со цел на манипулација на гласачите, очигледно вклучувајќи те и тебе.
Јас отворено ке ти кажам мојот став е дека одговорното лице на тој медиум кој свесно дозволил да се шират такви информации, личност кој на социјални мрежи или било каков медиум свесно шири лажни информации кривично да одговара дури и со казна затвор во зависност од потенцијалната штета која ја предизвикал со таквата информација.
Кој е твојот став околу оваа проблематика ?[DOUBLEPOST=1502667301][/DOUBLEPOST]@gjoko-mkd уште го чекам твојот став околу ова. Значи настрана закони и прописи. Твое мислење дали тоа е во ред или не е?[DOUBLEPOST=1502668372][/DOUBLEPOST]
Не реков ја да поминат неказнето, но твоето размислување е полицијата да пука по секое бедно циганче кое краде во локалната продавничка. Статистиките впрочем кажуваат дека голем дел од т.н ситен криминал е расветлен и сторителите се казнети и тоа со затворски казни, особено откако е на сила новиот закон за одмерување на казни. Нас конечно ни треба пример на правосилно и извршно казнување на крупен криминал, тоа е она што цела јавност го очекува, а не тривијалности како колку твитерџии се вработиле во влада или курот на министерот за култура.
Неможам да се сложам со овој твој заклучок, дека голем дел се казнети. На своја кожа го имам осетено тоа и тоа неколку пати. Полицијата едноставно не се замара ако не е предизвикана поголема материјална штета, па дури и тогаш. Кражби и обивање на станови и куќи е редовна појава, а арамиите најчесто малолетни деликвенти, наркомани стануваат се подрски и подрски. Луѓето се приморани да поставуваат разноразни алармни уреди, системи за дојава и што ли уште не за да се заштитат. Зошто ако законот функционира. Ти можеби си мал ама јас ги памтам времињата кои рака на срце не беа баш така оддамна кога без страв можев да го оставам точакот во влезот без да го заклучам, кога колата немаше аларам, кога без страв можев да си се движам било каде било кога и низ било кое мало , кога клучот го остававме под черџе и одевме на одмор и се си беше на своето место кога ке се вратев. Кога имавме респект кон полицијата( милицијата). Ајде да те видам сега направи било што од тоа . Зборувам за временска дистанца од преку сила 25 -30 години

Последно уредено:
Утре, скраја да е, ќе украдат цигари.

Дај бе умрете више.
А што треба да украдат ?
Колку треба да биди голема штетата за да ја поминат границата. Ете не мора да украдат. Да ти ги издупат сите гуми од колата и да ти ја скршат шофершајбната од чист кеф. Тоа доволно е или и тоа е малце?
Не бе стварно колкава треба да биди материјалната штета според тебе ?

Па врз ќосето јас би организирал групно мочање прво, па после све друго.
Исто и за споменикот на врховистот во Кисела Вода на чаталот.

Не така... ќе го наљутиш Бате Бојко... а таман договор се потпиша!

(ВИДЕО) Борисов: Тодор Александров може да биде причина за радост и во Скопје и во Софија

„До сега години по ред темата „историја“ се спори,ние треба да видиме кои празници се општи, за да можеме, наместо да се караме, да се радуваме и од едната и од друга страна на границата. Тодор Александров може ли да биде причина за радост и во Скопје и во Софија? Според мене може. Дури и Вапцаров,“ рече Борисов.

https://pogled.mk/видео-борисов-тодор-александров-може/

Неможам да се сложам со овој твој заклучок, дека голем дел се казнети. На своја кожа го имам осетено тоа и тоа неколку пати. Полицијата едноставно не се замара ако не е предизвикана поголема материјална штета, па дури и тогаш. Кражби и обивање на станови и куќи е редовна појава, а арамиите најчесто малолетни деликвенти, наркомани стануваат се подрски и подрски. Луѓето се приморани да поставуваат разноразни алармни уреди, системи за дојава и што ли уште не за да се заштитат. Зошто ако законот функционира. Ти можеби си мал ама јас ги памтам времињата кои рака на срце не беа баш така оддамна кога без страв можев да го оставам точакот во влезот без да го заклучам, кога колата немаше аларам, кога без страв можев да си се движам било каде било кога и низ било кое мало , кога клучот го остававме под черџе и одевме на одмор и се си беше на своето место кога ке се вратев. Кога имавме респект кон полицијата( милицијата). Ајде да те видам сега направи било што од тоа . Зборувам за временска дистанца од преку сила 25 -30 години

Исто е и во мојот град. Во нашето маало, 80% од становите во зградите се барем еднаш обиени или е пробано да се обие. Но исто ти кажувам проверени информации дека голем дел од сторителите ги фаќаат, а тие се како што и ти кажа, најчесто наркомани, роми, млади лица кои постојано ги повторуваат делата. Се работи за исти групи, ќе ги фатат, ќе одлежи некој месец или некоја година, првата недела кога ќе испадне од затвор одма прави ново кривично дело. Полицијата делува најчесто задоценто, превенитвно никој не делува, тука се сложуваме, иако имаме еден куп полиција исповработено, тренд што очигледно и сега ќе продолжи, нема ноќни патроли, нема превентивни контроли во загрозени зони, нема контроли над „дежурните“ локални багабонти, ништо од тоа. Ама затоа има сообраќајци по пет во патрола, еден те застанува, четири си дремат пред локалната трафика и си грицкаат или си пијуцкаат нешто- ефикасност на нивоу. А улавите моторџии и ноќни тркачи пак никој не ги сопира.

И што кур ако се сликал гол? Колку невработени останаа од таа слика, колку ендеци се десија, колку пари се испраа ради таа слика? Имаш ли разбирање, како функционира моралната тежина на еден акт? У најлоша мера, за сликава можеш да протнеш некој антихипи десничарски аргумент, како е неморално да го покажува тулето. Луѓе низ цел свет идат по нудистички плажи, фотографираат голи луѓе и никој не се замара, али пеки. Разбирам дека си од браншата на дебили што мислат дека постои хомосексуална пропагaнда за да се разнебити здраворазумното хетеросексуално општество со цел да се уништи светот заради пренаселување, масло на 10-те ционисти зад завесата и сакаш да се тргнат харпот, гмото, вакцините и другите неолиберални алатки за уништување на здравиот хетеросексуален маш. Слики од гол човек у твојата кикиритка, се пострашни од тристо други срања кои одбираш да ги занемариш.

Али не се нервирај, за среќа, никој не го боли курот за курот на Алаѓозовски, а уште помалку за тебе. 100 склека и право на тренинг, да научиш нов начин како да направиш клинч и олабави. Остај ги писмените да пишуваат.
И што кур ако се сликал гол, велиш...

Еве да те прашам и тебе, а и останатите.
Дали би го пуштил твоето 5 годишно дете во прошетка со таков човек?
Се гледа дека си доста писмен, но може да одговориш со едноставно да/не.
Инсистирам.

Потоа, запрашај се следново:
Дали сега имаш разбирање како функционира моралната тежина на еден акт?

Последно уредено:
Грешка моја, неубаво ти го протолкував напишаното
.
Било како било што предлагаш ти за ваквите медиуми и за тој што ја пуштил таа информација во јавност, да сме начисто.
Друга работа, јас не спомнав нити викиликс, нити терористи во Куманово, нити поплави во Струмица. Ти посочив на јасен пример каде некој јавно, на национални медиуми шири дезинфомрации, смислено шпекулира и лажи, ништо полоши или подобри од за тие што ти тука се нервираш. Каков е твојот став околу тоа. Дали треба тој некој или некои да сносат одговорност?
Значи батали викиликс, батали лажни слики , поплави курци палци. Имаш на јутуб ( ги постирав претходно) каде човек, настрана тоа лидер на опозиција и сегашен Премиер свесно шпекулира и лажи на национален медиум со цел на манипулација на гласачите, очигледно вклучувајќи те и тебе.
Јас отворено ке ти кажам мојот став е дека одговорното лице на тој медиум кој свесно дозволил да се шират такви информации, личност кој на социјални мрежи или било каков медиум свесно шири лажни информации кривично да одговара дури и со казна затвор во зависност од потенцијалната штета која ја предизвикал со таквата информација.
Кој е твојот став околу оваа проблематика ?

Pokrenuvanjeto postapka se odnesuvase za ministerstvoto za zdravstvo, ne za mediumite, tuku za doktorite, ako ovoj slucaj navistina se slucil, znaci ime i prezime na devojkata, koi doktori se vo prasanje, i prakanje na istite na disciplinska ili krivicno odgovaranje, ako navistina pogresile i pritoa toa rezultiralo so smrt na devojkata.
Pak, pogresno si me sfatil, ili mozebi jas ne sum se izrazil dovolno jasno.

Za ostanatoto, wow, political manipuliral so brojki ili shpekuliral, konkretno so fantomski glasaci pri neprocisten izbiracki spisok, koj dopolnitelno treba da se sreduva.
Tuka nema ni osnova da odgovaraat za bilo sto, se dur celosno ne se procisti baska toj spisok, spekulacii ke postojat, kako i manipuliranje so brojki, i koga e vo prasanje istiot so tocnost vo momentov ne e mozno da kazes na sto si ...
Ali eve paralela so slucajov so devojkava, koga nikoj ne izleze so fakti, na povrsina izleguvaat spekulaciite i manipulaciite, taka da ako ova ispadne laga, dpmne ne treba da odgovaraat tuku se dolzni da se izvinat na javnosta, zasto nea ja lazele, i utre ako celosno se procisti izbirackiot spisok, i sdsm se dolzni za istoto, nesto sto nit ednite nit drugite nekogas bi go napravile.

Дечко. Полицаецот не застрелал две недолжни дечиња кои си играле ка крлешки туку арамии фатени на дело кои сакале да избегаат, се спротивставиле на апсење или што и да направиле ама не се предале мирно на полицијата. Ми е гајле дали се малолетни или полнолетни. Ако се малолетни ке пораснат еден ден и ке направат поголем криминал во кој можеби ке има и недолжни жртви. Подобро да се спречи отколку да се лечи. Воопшто ама воопшто и на крај на памет не ми доаѓа на мисла да го критикувам полицаецот што употребил службено оружје на службена должност во обид да спречи криминал или да ги фати криминалците па макар и краделе мастики за џвакање.
Од кај ова правило?

Еве да те прашам и тебе, а и останатите.
Дали би го пуштил твоето 5 годишно дете во прошетка со таков човек?
Види вака, за да свое (5 годишно) дете пуштиш на прошетка со Алаѓозовски треба нешто да ти фали у главата, макар и се сликал со бунда на 50 степени на плоштад.
А тебе изглеа нешто ти фали у таа твоја глава, чим веќе поставуваш вакво ултра глупо нелогично прашање.

И за Таравари поднеле интерпелација :pos::pos: сега што е следно? Ќе убијат некоја 25 годишна за да им држи вода интерпелацијата? Во спротивно го јаделе стапот, здравството какво што го оставиле ќе го видат сите, и тие што досега "не гледале".

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom