Случувања во Македонија (Генерална дискусија)

• Креатор на темата Креатор на темата Bitcoin
  • Време на започнување Време на започнување

За кого би го дале вашиот глас на парламентарните избори во април 2020?

• ВМРО-ДПМНЕ

Гласови: 64 19,0%
  • СДСМ

Гласови: 41 12,2%
  • ЛЕВИЦА

Гласови: 58 17,2%
  • БЕСА

Гласови: 1 0,3%
  • ДУИ

Гласови: 8 2,4%
  • АЛИЈАНСА ЗА АЛБАНЦИТЕ

Гласови: 1 0,3%
  • ДПА

Гласови: 0 0,0%
  • МАКЕДОНСКИ КОНЦЕПТ

Гласови: 5 1,5%
  • ИНТЕГРА

Гласови: 8 2,4%
  • ЕДИНСТВЕНА МАКЕДОНИЈА

Гласови: 3 0,9%
  • Некоја друга

Гласови: 9 2,7%
  • Нема да гласам или ќе го поништам ливчето

Гласови: 139 41,2%

• Вкупно гласачи
    337
Статус
Затворена за нови мислења.
На протестите за Талат имаше доста вмровци, ама од оние што сеа имаат кренато раце што е и логично кога видоа со кого си имаат работа, не подразбирам под вмровци рандом УМС малокуревец и вработен во индустрискине зони за 150 евра.

а и логично е опозицијата да иницира протести, во поголемиот дел од светот е така, главна задача на власта е да не дава повод за протести.

Би се чувствувал изигран доколку одев на протест за да дојде зз на власт, затоа не, јас не се борев за зз, се борев против власта на дпмне. Тоа што дојде зз на власт е сплет на околности и затоа истото ќе го правам и за сегашнава власт, се' што не ми е по кејф, ќе критикувам а не да ќутам и наредни 4 години да ги опцујам на лист хартија.

Да бе јас па бааааш со вас па тука ќе се објаснувам, ќе се праам ко овие нубовиве од партија што ги праќаат тука да пополнат саатница.

Кој сака да си дебатираме за политика, само кафана бачко, то важи за оба двоје, та и за ти со окото, та и за Џену.

Ај здраво:misticen:

Дечки, многу идиотски работи пишувате.
Не знам кому му се обраќаш, но изгледате како мали психотични деца кои на сите што не скандираат "Груевски is Ultimate Evil" при секое спомнување на грешките на Зајо, започнуваат да им викаат во лице сендвичи, ќосиња, смрдокорни, гомна..
Тоа всушност ја покажува вашата инфантилна психичка и ментална заостанатост и вулгарно-исполитизиран малограѓански речник. Како да сте биле на часови кај Дебиленко и Саше Колитико.
"Мирковците", на фонот на вашата "сина крв" и начинот на кој дискутирате и ги навредувате сите што ја критикуваат власта, изгледаат како вистински интелектуалци.

Немој да ми се секираш мене. Јас сум си посветен на мојата научна кариера и не зависам од вашите глупости.
Сепак, не мислам дека вреди повеќе од една година да се чека за да се види дека криминалецот Зајко не е ништо поразлично од Грујо (дури и полош олош имајќи во предвид дека ДПМНЕ-овската клика барем создаваше привид на грижа и заштита на националните интереси со цел да истргува подобри услови за работа на мафијата), ниту пак мислам дека главната цел во македонската политика е Грујо да се затвори и да му се изреди цела држава во Идризово.
Не дека Грујо не треба да лежи (заедно со повеќето функционери од фамилијата), но Грујовци има колку сакаш, секогаш спремни да се докажат. Еве сега прв на списокот за нов Грујо е Заев. Еден криминалец тотално одлепен од реалноста и реалните потреби и мислењето на граѓаните.

И онаа мантрата дека "Првин Грујо да го затвориме, па ќе му ја мислиме за потоа" е извонредно глупа. Таа многу наликува на онаа "Љупчо да се тргне оти многу краде" или "Бранко да се тргне оти многу лаже", бидејќи на крајот секогаш се завршува со нов Љубчо и Бранко како сега со Грујо и Заев. Проблемот не е во тргнувањето (ние ги тргаме, а секој нов е ист како претходниот дури и полош), туку како да се изгради систем во којшто нема да ве крадат и лажат. Заев е претерано ментално корумпиран и политички неодговорен за такво нешто. Како му тргна првиве три месеци многу ќе му биде ако наредната година ја истера цела.
Океј, убаво си го напишал сето ова, ама некако си избегнал да одговориш за тоа што те прашав. Каде беше гневот на народот досега? Тек сега им прекипи, БАШ Заев кога дојде на власт?

Тоа "дете" утре ќе ти влезе дома и се што си ЗАРАБОТИЛ во животот ќе ти го украде а бегајќи може успат и нож да ти збрцс, гајле ќе му е што твоите деца ќе немаат за јадење.

Полицаецот треба да се награди, да ви се плукнам у тоа либералите и мајки терези.

Било кој крадец треба или роб или 2метри под земја. Па уште во затвор да го хранат бесплатно со мои пари.
Бедни суштества :sick:
Ретардирано општество сме :вонзем:
Ова да се случеше на претходната власт што гнев ќе беше истурен на Јанкуловска[DOUBLEPOST=1502661282][/DOUBLEPOST]Според информациите кои ги добивме од терен, Оливер Спасовски го ангажирал половина МВР да го обезбедува, затворајќи го туристичкиот комплекс Св.Наум, каде патем туристите плаќаат за влез, за тој да може да плови на сплав со неговата тајфа.[DOUBLEPOST=1502661386][/DOUBLEPOST]Ранети две деца, а Спасовски и Заев го штитат началникот на СВР Струмица Танчо Пројковски чиј син е бодигард на Заев[DOUBLEPOST=1502661492][/DOUBLEPOST]Од она што веќе е познато полицаецот пукал кон две деца на возраст од 16 и 17 години. Едното момче е погодено во градниот кош и се наоѓа на КАРИЛ, а другото во нога и во струмичката болница му бил извршен оперативен зафат.[DOUBLEPOST=1502661703][/DOUBLEPOST]До инцидентот дошло кога екипи од СВР Струмица се обиделе да го сопрат возилото во кое биле двајцата малолетници, а за кои претходно било пријавено дека се обиделе да извршат кражба на чамец во близина на браната Мантово. Малолетниците на два пати ја избегнале полициската патрола и не застанале, а потоа биле пресретнати од друго полициско возило на споредниот пат кај Градската капела.

Последно уредено:
И девојчето од 25 години тргна по стапките на 150.000 учки, 3000 муџахедини, жолти комбиња и 250.000 емигранти.

Сите имаат една заедничка особина - не постојат.
Како и фантомите. Тие заборави да ги спомнеш. Цели 500000 на број.
https://www.youtube.com/watch?v=lTOWs2W3Dww
https://www.youtube.com/watch?v=eFa5WCrgxNQ[DOUBLEPOST=1502662193][/DOUBLEPOST]
Полицаецот ќе одговара за обид за убиство.
Зошто да одговара ?
Згрешил нешто ?

Не знам каде виде завери, се си е црно на бело.

Сега објасни ми ако сакаш како тоа јас сум се изрезилил?
Сум се изрезилил за што?

За министерот што се сликал гол? Јас ли го натерав да се слика гол?
Или Јасна Котевска што рекла дека "имало и помали во таа партија".
Дали јас ја натерав да им ги мери?

Ти благодарам за одговорот однапред.
И што кур ако се сликал гол? Колку невработени останаа од таа слика, колку ендеци се десија, колку пари се испраа ради таа слика? Имаш ли разбирање, како функционира моралната тежина на еден акт? У најлоша мера, за сликава можеш да протнеш некој антихипи десничарски аргумент, како е неморално да го покажува тулето. Луѓе низ цел свет идат по нудистички плажи, фотографираат голи луѓе и никој не се замара, али пеки. Разбирам дека си од браншата на дебили што мислат дека постои хомосексуална пропагaнда за да се разнебити здраворазумното хетеросексуално општество со цел да се уништи светот заради пренаселување, масло на 10-те ционисти зад завесата и сакаш да се тргнат харпот, гмото, вакцините и другите неолиберални алатки за уништување на здравиот хетеросексуален маш. Слики од гол човек у твојата кикиритка, се пострашни од тристо други срања кои одбираш да ги занемариш.

Али не се нервирај, за среќа, никој не го боли курот за курот на Алаѓозовски, а уште помалку за тебе. 100 склека и право на тренинг, да научиш нов начин како да направиш клинч и олабави. Остај ги писмените да пишуваат.

Како и фантомите. Тие заборави да ги спомнеш. Цели 500000 на број.
https://www.youtube.com/watch?v=lTOWs2W3Dww
https://www.youtube.com/watch?v=eFa5WCrgxNQ[DOUBLEPOST=1502662193][/DOUBLEPOST]
Зошто да одговара ?
Згрешил нешто ?
Одеби со овој обид за хумор, значи не кур ме замарај. Не си смешен ич, и обидот за хумор ти е ретардиран.
Да, згрешил и не кур замарај.

toa e toj profesionalizam, i kaj mediumite i kaj momentalnata opozicija, i sakate nestata da imaat progres vo zemjava, dva dena zamaraat za izmislen slucaj

Ime, prezime, familija, pokrenuvanje na postapka ...
Ja mozam ist vakov status utre da napravam, toa e toa poltronsko iskriveno novinarstvo samo za da si ja istera sopstvenata agenda, nacekuvaat fejsbuk status od random plakatolepac, i od toa pravat storija, namesto prethodno da gi proverat rabotite.
Eve den dva pominaa, uste nema nikakov detal od ova osven random status, nitu ime nitu prezime na pocinatata, nisto, samo statusov.

Dnoto go dopira novinarstvoto, koj stasa portal si napravi, vaka bese i so martin neshkovski, da ne bea tviterdziite nemase ni da se znae deka nekoj umrel na plostad, ovie ke imaa 1 ton prostor sve da pokrijat zasto eden novinar ne se drzna ubavo da istrazi u daden moment. I sega, namesto da se proveri faktickata sostojba, da se znae na sto sme, ovie uste spekuliraat, duri i ministerot za zdravstvo im vika ok, dajte ime i prezime, takov slucaj vo niedna bolnica ne e prijaven ... dzabe.
Дали ваков став би имал и за Шекеринска и Заев на пример за ширење на лажни информации. Конкретно за фантомите. Има снимки како се расфрлаат и шпекулираат со бројки за наводните фантомски гласачи. Како нив да ги класифицираме ? Дали старото или новото обвинителство треба да покрене постапка како што предлагаш. Име презиме, фамилија познати. Уште покренување на постапка се чека. Што викаш ти? Каков е твојот став околу ова ?[DOUBLEPOST=1502662738][/DOUBLEPOST]
Одеби со овој обид за хумор, значи не кур ме замарај. Не си смешен ич, и обидот за хумор ти е ретардиран.
Да, згрешил и не кур замарај.
Не бе не замарам.
Напротив баш го оправдувам полицаецот за ова( ако ти беше тоа муабетот).
Тој треба да се награди што чесно и совесно си ја завршил работата. Треба да има повеќе полицајци како овој.

Началникот на државна безбедност во Струмица е приказна за себе. Оливер Спасовски го качува две скалила погоре, а истиот има завршено Педагошки факултет. Инцидентот кој се случи е страшен. Заради бруталното, неодговорно и незаконско однесување на струмичката полиција настрадаа две млади момчиња. Заради кадровската политика што ја води СДС ништо чудно хаосот во струмичката полиција во иднина да предизвика уште пострашни проблеми.

Дали ваков став би имал и за Шекеринска и Заев на пример за ширење на лажни информации. Конкретно за фантомите. Има снимки како се расфрлаат и шпекулираат со бројки за наводните фантомски гласачи. Како нив да ги класифицираме ? Дали старото или новото обвинителство треба да покрене постапка како што предлагаш. Име презиме, фамилија познати. Уште покренување на постапка се чека. Што викаш ти? Каков е твојот став околу ова ?[DOUBLEPOST=1502662738][/DOUBLEPOST]
Не бе не замарам.
Напротив баш го оправдувам полицаецот за ова( ако ти беше тоа муабетот).
Тој треба да се награди што чесно и совесно си ја завршил работата. Треба да има повеќе полицајци како овој.
Треба да, посебно кај тебе во село треба повеќе вакви полицајци.

Дали ваков став би имал и за Шекеринска и Заев на пример за ширење на лажни информации. Конкретно за фантомите. Има снимки како се расфрлаат и шпекулираат со бројки за наводните фантомски гласачи. Како нив да ги класифицираме ? Дали старото или новото обвинителство треба да покрене постапка како што предлагаш. Име презиме, фамилија познати. Уште покренување на постапка се чека. Што викаш ти? Каков е твојот став околу ова ?
na koja osnova da podnesat postapka ne si mi jasen, i kakva vrska ima toa, so mojot post za dnoto od novinarstvo koe so godini i godini egzistira vo zemjava, so mnogu mali isklucoci koi se endemski vid u zemjava.

Za ova sto sega go kaza totalno nebitno, ne se ni zamaram, nit e pa prioritetno u momentov za zemjava, kako i da e, izbirackiot spisok i ponataka treba i mora da se procistuva sve so cel za da se minimizira prostorot za manipulacii, a isto taka vo zemjava MORA da se sprovede i popis, nesto sto idiotite od prethodnata vlast ne bea kadarni da go sprovedat, toj proces go pocnaa i go prekinaa, go doprea sramot, pa da se vidi na sto sme u zemjava, i dali e nekoj so odreden procent zastapen kako sto tvrdat ili ne.

Kako i da e, tret den ke doe, od vmro dpmne ne izlegoa so detali iako prethodno oficijalno partijata izlaga na pres, kade zbori za ovoj slucaj so pocinata devojka poradi pogresna dijagnoza, duri bea prozvani i od ministerot i pak seuste nikakov odgovor nema od niv.
Eve da ostavam prostor deka stvarno postoi vakov slucaj, zatoa i gi prozvav mediumite koi sea za sea jedini izvor im e fejsbuk status ( ko so onoj sto ja vlecese radmila i imal sin branitel, sto zaginal ), ama ako e izmislen, toa ke bide uste edna od 100te potvrdi u posledno vreme deka vmro dpmne ne znae kaj tera, tone i se raspaga.

Jedina polosa rabota od losa vlast, e uste polosa i ocajna opozicija, a ocigledno toa ko pod difolt mora da se podrazbira kaj nas, taka beese i dur bea vmro na vlast, kriminogen tumor koj cela edna dekada i ebavase mater na zemjava, taka i sega, se sozdavaat preduslovi za takvo nesto ...

Началникот на државна безбедност во Струмица е приказна за себе. Оливер Спасовски го качува две скалила погоре, а истиот има завршено Педагошки факултет. Инцидентот кој се случи е страшен. Заради бруталното, неодговорно и незаконско однесување на струмичката полиција настрадаа две млади момчиња. Заради кадровската политика што ја води СДС ништо чудно хаосот во струмичката полиција во иднина да предизвика уште пострашни проблеми.
Дечко. Полицаецот не застрелал две недолжни дечиња кои си играле ка крлешки туку арамии фатени на дело кои сакале да избегаат, се спротивставиле на апсење или што и да направиле ама не се предале мирно на полицијата. Ми е гајле дали се малолетни или полнолетни. Ако се малолетни ке пораснат еден ден и ке направат поголем криминал во кој можеби ке има и недолжни жртви. Подобро да се спречи отколку да се лечи. Воопшто ама воопшто и на крај на памет не ми доаѓа на мисла да го критикувам полицаецот што употребил службено оружје на службена должност во обид да спречи криминал или да ги фати криминалците па макар и краделе мастики за џвакање.

Ме правевте незнам каков кога ви каѓував дека во Кичево прв службен јазик е албанскиот а после тоа евентуално и македонскиот. После тоа започна жолчна расправа..која не заврши славно

Еве денес и на државно ниво се започнува една пракса која ние кичевчани, тетовчаните предходно, гостиварчаните....ја имаме доживеано македонскиот јазик да е на маргините, и да сме задоволни и среќни ако се преведува и на македонски

со среќа....

133814522-e1502656831837-640x325.jpg

Треба да, посебно кај тебе во село треба повеќе вакви полицајци.
Нека ти влези некој дома ,нека ти ја прочешла таа шупата , нека ти ја земи заштедата и се вредно што си спечалил со твоите бедни 9000 плата , а полицаецот што бил во близина нека ги пушти да избегаат оти не смеел бла бла бла па после дојди и ќе правиме муабет.[DOUBLEPOST=1502663591][/DOUBLEPOST]
na koja osnova da podnesat postapka ne si mi jasen, i kakva vrska ima toa, so mojot post za dnoto od novinarstvo koe so godini i godini egzistira vo zemjava, so mnogu mali isklucoci koi se endemski vid u zemjava.

Za ova sto sega go kaza totalno nebitno, ne se ni zamaram, nit e pa prioritetno u momentov za zemjava, kako i da e, izbirackiot spisok i ponataka treba i mora da se procistuva sve so cel za da se minimizira prostorot za manipulacii, a isto taka vo zemjava MORA da se sprovede i popis, nesto sto idiotite od prethodnata vlast ne bea kadarni da go sprovedat, toj proces go pocnaa i go prekinaa, go doprea sramot, pa da se vidi na sto sme u zemjava, i dali e nekoj so odreden procent zastapen kako sto tvrdat ili ne.

Kako i da e, tret den ke doe, od vmro dpmne ne izlegoa so detali iako prethodno oficijalno partijata izlaga na pres, kade zbori za ovoj slucaj so pocinata devojka poradi pogresna dijagnoza, duri bea prozvani i od ministerot i pak seuste nikakov odgovor nema od niv.
Eve da ostavam prostor deka stvarno postoi vakov slucaj, zatoa i gi prozvav mediumite koi sea za sea jedini izvor im e fejsbuk status ( ko so onoj sto ja vlecese radmila i imal sin branitel, sto zaginal ), ama ako e izmislen, toa ke bide uste edna od 100te potvrdi u posledno vreme deka vmro dpmne ne znae kaj tera, tone i se raspaga.

Jedina polosa rabota od losa vlast, e uste polosa i ocajna opozicija, a ocigledno toa ko pod difolt mora da se podrazbira kaj nas, taka beese i dur bea vmro na vlast, kriminogen tumor koj cela edna dekada i ebavase mater na zemjava, taka i sega, se sozdavaat preduslovi za takvo nesto ...
Нормално дека нема врска. Го тупиш како некој ширел лажни информации, па како тоа требало се да се апси и незнам што , ама кога Заев и Шекеринска јадат гомна на државна телевизија, шпекулираат со лажни информации кои подоцна се покажаа како тотална лага , е тогаш нема врска. Имало поприоритетни работи.
Па да ни даваја по 10 денари за секоја лажна вест што тука сте ја постирале од комуњарските портали досега богати ќе бевме. Ама и тоа нема врска. Било поминало а ?

Последно уредено:
Дечко. Полицаецот не застрелал две недолжни дечиња кои си играле ка крлешки туку арамии фатени на дело кои сакале да избегаат, се спротивставиле на апсење или што и да направиле ама не се предале мирно на полицијата. Ми е гајле дали се малолетни или полнолетни. Ако се малолетни ке пораснат еден ден и ке направат поголем криминал во кој можеби ке има и недолжни жртви. Подобро да се спречи отколку да се лечи. Воопшто ама воопшто и на крај на памет не ми доаѓа на мисла да го критикувам полицаецот што употребил службено оружје на службена должност во обид да спречи криминал или да ги фати криминалците па макар и краделе мастики за џвакање.

Огнено оружје дозволено е да се користи во случаи пропишани со правилници и закон:
-да се спречи напад врз животот и телото на себе,
-да се спречи опасност по животот и телото на друг во близина
-да се спречи извршување на кривично дело или да се спречи бекство на сторрители на кривично дело за која е пропишана казна од најмалку 5 години затвор(мислам дека беше вака...дека не згрешив нигде)

Во конкретниот случај не постоеја ни еден од овие услови

Ти ова што го кажуваш беше обрска на МИЛИЦИЈА....а не на ПОЛИЦИЈА

Огнено оружје дозволено е да се користи во случаи пропишани со правилници и закон:
-да се спречи напад врз животот и телото на себе,
-да се спречи опасност по животот и телото на друг во близина
-да се спречи извршување на кривично дело или да се спречи бекство на сторрители на кривично дело за која е пропишана казна од најмалку 5 години затвор(мислам дека беше вака...дека не згрешив нигде)

Во конкретниот случај не постоеја ни еден од овие услови

Ти ова што го кажуваш беше обрска на МИЛИЦИЈА....а не на ПОЛИЦИЈА
И ?
На времето имаше еден реонски полицаец( или милицаец ако толку ти е ќеф) и беше побезбедно од колку сега со толку полиција. Очигледно нешто не е во ред со законите и прописите. Тотално го оправдувам полицаецот и неговите постапки.

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom