Дали би војувале за нашата земја ?

Би отишле ли во војна за нашата земја ?

• Да

Гласови: 57 19,4%
  • Не

Гласови: 172 58,5%
  • Само во одредени услови

Гласови: 65 22,1%

• Вкупно гласачи
    294
Не. Неблагодарен народ не се спасува.
имаат пари, не им се жртвува душа за држава, проблем е кога нема пари како тука и околијава, на такви народи можеш да им продаваш прикаски за национализам и војни.
Хмм... тоа да ги прашаш луѓето во Израел што се полни ко брод а секој момент би загинале за својата земја.

Да ако после војната (ако ја победиме) ќе дојдат луѓе способни да водат држава и кои што ќе изменат некои работи за доброто на државата.

Хмм... тоа да ги прашаш луѓето во Израел што се полни ко брод а секој момент би загинале за својата земја.

Израелците си го ценат својот народ, ете на пример за да го ослободат и вратат во Израел овој пуштија преку илјада Палестински затвореници

Сличен народ во поглед на почит кон своите луѓе/војници ако не е и уште подобри се Иранците

Не. Неблагодарен народ не се спасува.

ke gi prasam hehehe, a ti da razmislese malce u koja okolina e izrael a u koja se germanija holandija, razlikata od niv e sto izrael ima neprijateli i mora da se brani, sekoj izraelec sluzi 2 godini vojska i toj e samo eden isklucok

Зошто некој воопшто би војувал кога ги имаме ГДОМ и СОС? Тоа се сФе handpicked warriors, нестручната багра нека не се меша.

Видов зошто загинаа нашите војници од 2001. За да нивните убијци седат у собрание. Гледам и тие што ги пратија да загинат шо прават после нивната смрт. Ако дојде војна, дефинитивно не би војувал, макар Македонија не постоела повеќе на мапата на светот.

Па 2001та ги искасапија, еве убијците се во собрание, и 45-49 јадевме ќотек зашто си ја сакавме државата. Ги сотираа луѓето како Ченто. Еве и да се деси војна, не дај боже, и да победиме, пак ќе најдат начин како да ги утепаат идните Чентовци.

Башка нашиве политичари, сите ги љубат америте, и само изиграваат дека нешто не знам што прават за Македонија.

Значи некако џабе делува да се гине. Шо знам?

Нешто у менталитетот сме утнати. Држава со поезија и молитви кажување не се брани.
Ќе си остане ваква ко што е, тиња, имало војна или немало.

Ако не е викенд тогаш може ќе размислам, ама ако е викенд тогаш не, утакмици има мора да се уплати каква војна какви глупости.

Pa koga imas prodadeni dusi so glasaat za smrdlivi gadovi so otvoreno ja prodavaat drzavata i tuka i nadvor, mislam deka nema smisla. Pravata vojna trebase da bide vo 2001, a ne pickite na vlast da ja svitkaat kicmata pred americka cizma. Ljockite so se sega vo parlament trebase da gi snema od liceto na zemjata 2001 vo aracinovo zaedno so nivnite americki pajdasi.

Нема шанси да ги бранам амебиве, корумпираниве гниди и од сдсм и од вмро. Во здравството корупција на секој шалтер корупција нека иде све у пм. Некој да живее на висока нога некој нека умира по ходници.

Ако мислиш да војувам за моменталната влада (која и да е моментална влада во едно такво хипотетичко сценарио) не би војувал.
Ако мислиш да си го бранам домот и фамилијата, тогаш да!

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom