Мигрантите низ Македонија

Vanlok

deus ex machina
Член од
30 мај 2009
Мислења
26.552
Поени од реакции
35.339
Треба да си патриот, вмровец, да си ја сакаш својата земја и народ за да ја сфатиш магнитудата на предавството на Груевски... :(
Не сум патриот, јас сум родољуб. На жалост од трите твои услови, јас само последниот го исполнувам. :(

Не дека е тешко да се разбере магнитудата на слепилото, кога некој ги жртвува националните интереси и државата - со некакви изговори за „казнување на политичар“. Тоа е како следен пат кога ќе отидеш на доктор да ти извади крлеж, да му кажеш дека е во ред веднаш те убие (пошто така најлесно ќе го убие крлежот).

Треба човек да е прилично глуп и лековерен, за нечија пропаганда да го убеди дека е добра работа, за „казнување“ на еден политичар, да се продаде државата преку дефакто почнување на федерализација. Дозволување на различни униформи во одредени делови на државата, и уведување на двојазичност на целата територија на државата.

Let 3

The Nipple Erector
Член од
13 јули 2008
Мислења
30.896
Поени од реакции
31.279
Дозволување на различни униформи во одредени делови на државата, и уведување на двојазичност на целата територија на државата.
Дозволата за униформите е вградена во закон за употреба на јазиците од 2008, а двојазичност на цела територија не може да има бидејќи ни устав ни закон та не го предвидуваат.
На Македонија и треба економиј и подобрување на животен стандард, изгубена е цела деценија и милијарди евра фрлени на бескорисни работи. Со шо ние можеме да се пофалиме, увезуваме струја млеко пченка грав сирење месо нафта бела техника возила машини компјутери трактори... Во кој сектор направивме напредок за последни 10 години ? (освен шо станавме експерти за стиропор и ламарина вградување) Македонија економски ослабна за време на минатата власт, се дозадолжи и доосиромаши а слаби држави не можат да преговараат исто како силни. Со 100 милиони евра можат да не фрлат на колена. Бил Гејтс може да не купи и се прогласи за цар на Македонија. Мафтаме со александар, кирил и методи и мислиме дека на сентименталност и историја се гради подобар живот. Не научивме ништо од светот наоколу ни од Норвешка ни од Германија ни од Полска па дури ни од Србија. Не престигнаа земји кои беа гревови пред 30-40 па и 10 години. Од некој фактор во деевесетите, станавме проблем во регионот со блокирана власт, корумпирано судство, презаборчено здравство и пензиско кое позајмува пари да исплати пензии. Ако сега не успееме да се вратиме на вистински пат не ме чуди да за некоја година ни воведат принудна упшрава од неко странски комесар кој ќе не држи колку толку во ред и дисциплина.

Vanlok

deus ex machina
Член од
30 мај 2009
Мислења
26.552
Поени од реакции
35.339
...не ме чуди да за некоја година ни воведат принудна упшрава од неко странски комесар кој ќе не држи колку толку во ред и дисциплина.
Дап, јасно е што сакаат таквите како тебе.

Let 3

The Nipple Erector
Член од
13 јули 2008
Мислења
30.896
Поени од реакции
31.279
Дап, јасно е што сакаат таквите како тебе.
На тоа дереџе не донесоа тие шо не заборчија а ништо не направија[DOUBLEPOST=1502489269][/DOUBLEPOST]
Ова е фраза што ја верглаат 25 години, ти само ја повторуваш.
велиш не ни треба стандард и подобар живот?

Член од
25 јули 2016
Мислења
1.084
Поени од реакции
950
Каква врска има "подобар живот и стандард на граѓаните" со мигрантите и промена на името?
какви мигранти, каква промена на името? ни мигранти тропаат пред порти, ни пак името се менува.

B

Bafra

Гостин
Не сум патриот, јас сум родољуб. На жалост од трите твои услови, јас само последниот го исполнувам. :(

Не дека е тешко да се разбере магнитудата на слепилото, кога некој ги жртвува националните интереси и државата - со некакви изговори за „казнување на политичар“. Тоа е како следен пат кога ќе отидеш на доктор да ти извади крлеж, да му кажеш дека е во ред веднаш те убие (пошто така најлесно ќе го убие крлежот).

Треба човек да е прилично глуп и лековерен, за нечија пропаганда да го убеди дека е добра работа, за „казнување“ на еден политичар, да се продаде државата преку дефакто почнување на федерализација. Дозволување на различни униформи во одредени делови на државата, и уведување на двојазичност на целата територија на државата.
Србите се курчеа, го изедоа немиен.
Либија се курчеше го изедоа и сеуште го јадат немиен.
Нели ти е досега јасно кога си мал, слаб а и непознат во светски рамки НЕ се курчи на посилниот.
Ем ќе те истепа, ем ќе ти убие најдобрите гени, и пак ќе прифатиш тоа што бара дури и ќе го молиш.
Зашто се тоа, кога може се што бара прифати а во позадина негувај го своето и чекај момент кога ќе дојде циклусот на промени во светски рамки.
Ти и Волкот ако ве начекаат 2ца посилни, технолошки опремени и ви побараат пари ќе се тепате знаејќи ем ќотек ем ќе ти земат пари или одма ќе дадеш што бараат да немаш друга штета.

И та преку таквото со јазикот, дај им што бараат шќиптарите, а од страна прашај ги дали во Тетово вода им дојде или јазикот им е битен. Образовај ги, да не подлегнат на радикални религиозни глупости.
Натерај ги да плаќаат даноци и почитуваат закон, се друго е небитно.
Натерај ги полицијата да си врши работата за која е платена а на униформите и кинески нека пишува.

Да не зборам за белата чума и кој е во подобра позиција за во иднина.

Vanlok

deus ex machina
Член од
30 мај 2009
Мислења
26.552
Поени од реакции
35.339
лажат сдсм. тоа сите вмро-овци го знаат.
Пошто Македонија била само транзитна земја, ништо не ги кошта да го сменат текстот. Нека ја сменат Стратегијата за мигранти, и сите ќе знаат дека не лажат.

Дотогаш ДА, СДСШ ЛАЖАТ.
Секако дека лажат штом ја оставаат Стратегијата каква што е, и релативизираат со некакви статистики кои нема да вредат ни за бришење задник ако утре треба да се справиме со мигрантска ситуација со каква (на пример) сега се справува Грција.

...дај им што бараат шќиптарите, а од страна прашај ги дали во Тетово вода им дојде или јазикот им е битен. Образовај ги, да не подлегнат на радикални религиозни глупости.
Натерај ги да плаќаат даноци и почитуваат закон, се друго е небитно.
Ти како од Марс да си паднат.

Мора да си некое галениче, те чувале и пазеле и не ти давале да играш на улица.
Пошто ако макар еднаш си имал работа со силеџија, досега ќе си научел дека од силеџија (исто како од куче) не се бега. На силеџија мора да му се спротиставиш веднаш, макар и ќутек јадел.
Тоа е неопходно. Прво пошто ако го оставиш, силеџијата ќе те малтретира секој ден, тоа е потреба и одлика на силеџиите, да малтретираат. Второ, силеџијата бира слабаци за малтретирање, едно модро око, скршен заб, ќе го научи да бира полесен плен.

Со силеџии нема попуштање.
Да си раснел на улица, ќе го знаеше ова, наместо да раскажуваш приказни за Шќиптарите. Пошто не е до народот, проблемот е во нивните хендлери. Тие даваат инструкции за правење проблеми. Тие ги финансираат да идат во Сирија да се обучуваат касапење, сечење глави, и за водење војна. Ама ти ни тоа не го разбираш. На жалост.

VOLK2234

еврофоб и хомоскептик
Член од
16 септември 2008
Мислења
5.517
Поени од реакции
4.387
Ти и Волкот ако ве начекаат 2ца посилни, технолошки опремени и ви побараат пари ќе се тепате знаејќи ем ќотек ем ќе ти земат пари или одма ќе дадеш што бараат да немаш друга штета.
Не е срамота да изедеш ќотек, срамота е да наведнеш глава.

Од лично искуство ти кажувам, оние што се повлекувале или се обидуваат да "преговараат" со насилниците - највеќе го јаделе.
И тоа не еднаш туку безброј пати.
Пушти му крв, и ќе бидеш оставен на мира. Ова е единствениот начин, и нема друг.
Мора да му дадеш до знаење дека без разлика што е појак, нема да помине без пот и крв.

Така е и во животот, така е и во природата.
Оние што не даваат отпор - секогаш го јадат.

Vanlok

deus ex machina
Член од
30 мај 2009
Мислења
26.552
Поени од реакции
35.339
^^
Мамините миленичиња не ги знаат животните вистини.
Инаку интересно што си се изразил со слична мисла, и во исто време. (y)[DOUBLEPOST=1502494592][/DOUBLEPOST]
Од лично искуство ти кажувам, оние што се повлекувале или се обидуваат да "преговараат" со насилниците - највеќе го јаделе.
Пушти му крв, и ќе бидеш оставен на мира. Ова е единствениот начин, и нема друг.
Ова не знам како не го научил макар во школо, ако не на улица.

B

Bafra

Гостин
Не е срамота да изедеш ќотек, срамота е да наведнеш глава.

Мора да му дадеш до знаење дека без разлика што е појак, нема да помине без пот и крв.

Така е и во животот, така е и во природата.
Оние што не даваат отпор - секогаш го јадат.
Да де срамота било дс наведнам глава, да си продолжам со животот, да ги учам децата на Македонски јазик и обичаи а не е ГЛУПО да умрам и ја и моите деца за ти во рајот да бидеш фраер.

Ништо не си постигнал ако умреш на 30години а не си оставил ни наследници.

Па уште и крв да пуштел на американецот. Алооо што технологија имаш... Што оружје поседуваш.. поради гордост не сме издржале како Македонци досега, друга е причината поради што сеуште се збори Македонскиот јазик.
Мисли малку а не ем никој и ништо ем се курчиш.[DOUBLEPOST=1502494804][/DOUBLEPOST]
^^
Мамините миленичиња не ги знаат животните вистини.
Инаку интересно што си се изразил со слична мисла, и во исто време. (y)[DOUBLEPOST=1502494592][/DOUBLEPOST]
Ова не знам како не го научил макар во школо, ако не на улица.
Незнам како ти досега не научи од историјата што често ја спомнуваш, дека со технолошки напредни, воено супериорни ако се закачаш може само да Исчезнеш. Ако тоа ти е целта супер, мене ми е Македонизмот да има живи луѓе кои ќе го негуваат

VOLK2234

еврофоб и хомоскептик
Член од
16 септември 2008
Мислења
5.517
Поени од реакции
4.387
Да де срамота било дс наведнам глава, да си продолжам со животот, да ги учам децата на Македонски јазик и обичаи а не е ГЛУПО да умрам и ја и моите деца за ти во рајот да бидеш фраер.

Ништо не си постигнал ако умреш на 30години а не си оставил ни наследници.

Па уште и крв да пуштел на американецот. Алооо што технологија имаш... Што оружје поседуваш.. поради гордост не сме издржале како Македонци досега, друга е причината поради што сеуште се збори Македонскиот јазик.
Мисли малку а не ем никој и ништо ем се курчиш.[DOUBLEPOST=1502494804][/DOUBLEPOST]

Незнам како ти досега не научи од историјата што често ја спомнуваш, дека со технолошки напредни, воено супериорни ако се закачаш може само да Исчезнеш. Ако тоа ти е целта супер, мене ми е Македонизмот да има живи луѓе кои ќе го негуваат
Ти мора да се викаш или Трпе, или Стојко, или Трајче.
Ало! 500 години под Турско ропство благодарение на твојата стратегија.
И залудно ќе збори Македонски, ако се дефинира како граѓанин на мајката Земја.

Не знам за тебе, ама мене не ми се чека уште 500 години за да живеам ко човек, а не гмизавам под нечија чизма.

Последно уредено:
B

Bafra

Гостин
Ти мора да се викаш или Трпе, или Стојко, или Трајче.
Ало! 500 години под Турско ропство благодарение на твојата стратегија.
Повеќе од 500 сме издражале баш на таа стратегија. А по твој памет ќе нема живи Македонци и што... Да не те спомнат во учебник.
Ќе се тепале со мотики против американецот кој со едно копче ќе те уништи додека кењаш у полското ВЦ.
Мисли со главата не само да читаш интернет и виртуелен свет.

Ако сакате крај на Македонските гени слободно оди тепај се. Западната цивилизација ќе се распадне нареднава декада, а ако си паметен Македонецот ќе продолжи да живее и постои како и претходните илјаданици години.

Па ако не ти се чека, ене ти ја Америка, иди пушти им крв, што се чаталиш на форум...може и девици ќе добиеш во рајот па таму ќе шириш Македонизам.

Подобро да се збори Македонски уште 500 години на Земјата, него цела нација да ја снема со едно копче.

Последно уредено од модератор:

VOLK2234

еврофоб и хомоскептик
Член од
16 септември 2008
Мислења
5.517
Поени од реакции
4.387
Ако сакате крај на Македонските гени слободно оди тепај се. Западната цивилизација ќе се распадне нареднава декада, а ако си паметен Македонецот ќе продолжи да живее и постои како и претходните илјаданици години.
Ете гледаш, се е до начинот на размислување.
"Западната цивилизација ќе се распадне нареднава декада" и што е решението?
Да ја закопаш главата во земја, или да го искористиш моментот за да се издигнеш на повисоко ниво?

Македонија нема да биде доволно безбедна за да можеш да ја примениш твојата филозофија.
Македонија не е тврдина во која ти си безбеден и имаш неограничени храна и вода, ниту пак Ноева арка.
Можевме да бидеме, ама не сме.

И кои се тие "гени" што треба да се зачуваат, што е толку посебно кај нив?
Која е целта на Македонецот, ако тој треба да живее како во минатите 500, 1000, 1500 години?

B

Bafra

Гостин
Ете гледаш, се е до начинот на размислување.
"Западната цивилизација ќе се распадне нареднава декада" и што е решението?
Да ја закопаш главата во земја, или да го искористиш моментот за да се издигнеш на повисоко ниво?

Македонија нема да биде доволно безбедна за да можеш да ја примениш твојата филозофија.
Македонија не е тврдина во која ти си безбеден и имаш неограничени храна и вода, ниту пак Ноева арка.
Можевме да бидеме, ама не сме.

И кои се тие "гени" што треба да се зачуваат, што е толку посебно кај нив?
Која е целта на Македонецот, ако тој треба да живее како во минатите 500, 1000, 1500 години?
Ти кажав ене ти ја америка, иди пушти и крв.
Како ќе се издигнеш... Со што.. имаш нешто посебно направено... Глобализација сме а ти уште територии спомнуваш... Од дедо ти и дедо ми да не е... се знае кој е појак тој диктира.
Успех е да направиш наследници, да ги научиш на морални вредности, да се истакнат во светот.

А според тебе Македонецот да не има некоја света цел од универзумот???
Ти која цел сметаш дека ја имаме...

Може се крие на територијава универзалното знаење, ама сигурно не сме ние чуварите а ни способни да го откриеме.

VOLK2234

еврофоб и хомоскептик
Член од
16 септември 2008
Мислења
5.517
Поени од реакции
4.387
Ти кажав ене ти ја америка, иди пушти и крв.
Како ќе се издигнеш... Со што.. имаш нешто посебно направено... Глобализација сме а ти уште територии спомнуваш... Од дедо ти и дедо ми да не е... се знае кој е појак тој диктира.
Успех е да направиш наследници, да ги научиш на морални вредности, да се истакнат во светот.

А според тебе Македонецот да не има некоја света цел од универзумот???
Ти која цел сметаш дека ја имаме...

Може се крие на територијава универзалното знаење, ама сигурно не сме ние чуварите а ни способни да го откриеме.
Глобализација и Македонци (национален идентитет) не одат заедно во една реченица.
Може ли да ги учиш децата на морални вредности, а тие да бидат Ескими?

Некако си ми контрадикторен.

Kajgana Shop

На врв Bottom