Let 3
The Nipple Erector
- Член од
- 13 јули 2008
- Мислења
- 30.896
- Поени од реакции
- 31.279
то ми е природно додаденоМорам да додадам и вонстандардно бистар.
то ми е природно додаденоМорам да додадам и вонстандардно бистар.
Јасно, само сакав да го потенцирам очигледното.то ми е природно додадено
Така де, пошто ако/кога некогаш на наведената бројка ќе и се додадат неколку нули - тогаш тие што ги браниш ќе кажат: „Ние имеме законски обврски да им изградиме станови, и да ги вработиме имигрантите“. Само тоа ќе биде со народни пари и на штета на народот, а таквите како тебе ќе се прави глупи во стилот „тоа е тоа, мора да слушаме“.Во моментот во Македонија има 36 мигранти кои бараат азил.
пиле мало, стратегија се носи базирано на потреби, спрема тебе не треба ни една стратегија да се носи пошто “ама ако еден ден се смени па дојде поинаку после шупрајме“Така де, пошто ако/кога некогаш на наведената бројка ќе и се додадат неколку нули - тогаш тие што ги браниш ќе кажат: „Ние имеме законски обврски да им изградиме станови, и да ги вработиме имигрантите“. Само тоа ќе биде со народни пари и на штета на народот, а таквите како тебе ќе се прави глупи во стилот „тоа е тоа, мора да слушаме“.
Пошто стратегија не треба да ги предвиди и помалки изгледните можности?пиле мало, стратегија се носи базирано на потреби, спрема тебе не треба ни една стратегија да се носи пошто “ама ако еден ден се смени па дојде поинаку после шупрајме“
Затоа што Македонија и во минато и сега има бегалци мигранти кои барат азил. Пред десетина години имаше околу 120 души, сега ги има 36. никогаш ги немало 200.000.Пошто стратегија не треба да ги предвиди и помалки изгледните можности?
Добро бе, интелектуално предизвикано... Пиле.
Ај тогаш објасни која „потреба“ имаме од сегашнава мигрантска стратегија, онака по твојата логика (интелектуално предизвикана каква што е).
Би земал неколку од нив, кај тебе дома, со твоите заедно да живеат?Треа да се образоват, треба да се сместат треба да почнат со живот.
За тоа е стратегијата.
e зато треба стратегија за да нема ситуација да сами се снаоѓаат и ти идат дома да ти живеат без да знат јазик без да имаат решен статус.Би земал неколку од нив, кај тебе дома, со твоите заедно да живеат?
Пошто им треба да живеат, да се сместат и да се образоваат. Пошто нели, треба со личен пример да покажеш дека навистина мислиш така. Пошто вака изгледа дека само јадеш бурек.
Целта на било која стратегија од едно министерство за социјала треба првенствено да ги заштити нашите граѓани, и нашата култура. Наместо да олеснува постапка за имиграција.
лажат сдсм. тоа сите вмро-овци го знаат.СДСМ излегоа со соопштение дека нема да има кампови во Прилеп, и дека Македонија и понатаму ќе биде транзитна земја.
А кој ја прашва Македонија за било што?Ако сака и дупката од Пеколот нека се отвори во нивната матична земја. Македонија нема услови да прима, згрижува, и да дои мигрантски популации, а со свои проблеми, со своето население, ги нема решено тековните проблеми.
Берик, тебе Грујо ти е во секој муабет. Не знам дали имаш девојка или жена (или дечко), ама се кладам дека и во кревет збориш за Грујо.
Таа/тој: „Допри ме нежно Берик“
Берик: „Извини, Грујо е крив!
.