Случувања во Македонија (Генерална дискусија)

• Креатор на темата Креатор на темата Bitcoin
  • Време на започнување Време на започнување

За кого би го дале вашиот глас на парламентарните избори во април 2020?

• ВМРО-ДПМНЕ

Гласови: 64 19,0%
  • СДСМ

Гласови: 41 12,2%
  • ЛЕВИЦА

Гласови: 58 17,2%
  • БЕСА

Гласови: 1 0,3%
  • ДУИ

Гласови: 8 2,4%
  • АЛИЈАНСА ЗА АЛБАНЦИТЕ

Гласови: 1 0,3%
  • ДПА

Гласови: 0 0,0%
  • МАКЕДОНСКИ КОНЦЕПТ

Гласови: 5 1,5%
  • ИНТЕГРА

Гласови: 8 2,4%
  • ЕДИНСТВЕНА МАКЕДОНИЈА

Гласови: 3 0,9%
  • Некоја друга

Гласови: 9 2,7%
  • Нема да гласам или ќе го поништам ливчето

Гласови: 139 41,2%

• Вкупно гласачи
    337
Статус
Затворена за нови мислења.
ако, јас само ќе го меморирам ова...и за кратко време ќе го инспринтам како лист и ќе ти го залепам на чело во истата Битола кога ќе биде тоа што за тебе е глупост по единица пост ! ;)
Што му се објаснуваш на некој лик кој седум пати е испуштен од Бардовци и има трајна забрана за влез во душевна болница во Демир Хисар :pos:

Да да и дааааааа ;)

Само ако може потсети ме каде биле протестите за Смилковско и колку траеле(ако воопшто ги имало). А сети се протестите на албанците колку траеја за Смилковско и како беа палени автобуси.

Што е битно каде биле и колку траеле и која е потребата да ги споредуваш со шконтурите кои палеа автобуси?

Војните во БиХ и Хрватска беа завршени уште во 1995 г. Што потреба имаше од бомбардирање во 1999 г.?
Ти изгледа не разбираш македонски,ама албански сеуште не сум научил за да ти пишувам.Викам требаше Белград да се бомбадира многу порано од 1999 година,ем ќе се спречеа сите војни кои ги предизвика,ем српскиот народ немаше да има толкави загуби,бидејќи сите војни ги загубија што ги предизвика Милошевиќ.Јасно

Што е битно каде биле и колку траеле и која е потребата да ги споредуваш со шконтурите кои палеа автобуси?
Епа за да ти го објаснам тоа од погоре што ти го пишував, дека ако не е во прилог на некоја невладина(странска држава) или владин протест(контрапротест), тогаш имаш протест од максимум 100 души и траење од 2 саата на протестот.

За каде зборуваш?
Во Британија сум јас.Тука мигрантите кои доаѓаат од бившите колонии,ги сакаат своите бивши господари,за разлика од француските колонии кои доаѓаат во Франција и прават терористички акции,нешто французите многу ја згрешиле во минатото,и имале лош однос кон нив,затоа сега им се враќа.

Ако зборуваш за мене.....еве јас пред 2 години одбив унапредување(од надредените.,....а не од партии) за 3 скалила бидејќи требаше да менувам град за работа...така да тоа со партиите за мене не важи.

А дека е така сум сигурен....бидејќи за многу вакви вмешувања знам во детали додека сеуште и се спремале по партиите(имам многу другари партиски активисти и лево и десно)

Да се повторам....знам за детали(кој кога...каде...со кого....колку и каде....)...а не вака за паушални реченици.

така да џабе да се расправаме за нешто што го знам од близу уште од 1990 година
Не те знам лично, ама му одговараш на Peja989 така догматски "така е и мора да биде така". Тој ви е систем за внатрешно заплашување и клиентелизам, да ве држат верни, пошо немаат ни харизма, ни знаење и едните и другите.
Ако е таква димензијата на предавството за кое сега толку викате - што е тоа што те спречува да излезеш на протест? Има причини. Иако овие трули работи што излегуваат сега на површина се потпишани во 2001-ва, пак. Имате медиуми, "сдс ја растура државава" - bitte на протест!
И пројдоа цели осум месеци, мене уште не ми се расчисти зошто не се организираше протест против ТИРАНСКАТА ПЛАТФОРМА со која го плашевте народов како со баба рога - да, опасна е, гадна е, ама до 27 јануар ја имавте у игра - па дури после кога испаднавте од игра - "држте лопова!" Зошто немаше протест на 8 јануар? Зошто и сдс не застана против нејзе?

И како што пиша некоја страна понапред silmarillion, не ми се теоретизира со демагози и фејкпатриоти. Ќе треба сериозно да си раздигате на клоци тоа од управа, за повикот за одбрана на национални интереси некој да ви го есапи за чесен. Ова што ви го провалија спире со градежните парцели за бегалци е доказ за ова што го зборам - тотално лицемерие.

Не те знам лично, ама му одговараш на Peja989 така догматски "така е и мора да биде така". Тој ви е систем за внатрешно заплашување и клиентелизам, да ве држат верни, пошо немаат ни харизма, ни знаење и едните и другите.
Ако е таква димензијата на предавството за кое сега толку викате - што е тоа што те спречува да излезеш на протест? Има причини. Иако овие трули работи што излегуваат сега на површина се потпишани во 2001-ва, пак. Имате медиуми, "сдс ја растура државава" - bitte на протест!
И пројдоа цели осум месеци, мене уште не ми се расчисти зошто не се организираше протест против ТИРАНСКАТА ПЛАТФОРМА со која го плашевте народов како со баба рога - да, опасна е, гадна е, ама до 27 јануар ја имавте у игра - па дури после кога испаднавте од игра - "држте лопова!" Зошто немаше протест на 8 јануар? Зошто и сдс не застана против нејзе?

И како што пиша некоја страна понапред silmarillion, не ми се теоретизира со демагози и фејкпатриоти. Ќе треба сериозно да си раздигате на клоци тоа од управа, за повикот за одбрана на национални интереси некој да ви го есапи за чесен. Ова што ви го провалија спире со градежните парцели за бегалци е доказ за ова што го зборам - тотално лицемерие.
Дали си свесен дека во ист пост критикуваш неправда нанесена во 2001 и луѓе кои протестирале против зголемувањето на истата таа неправда?

Ако зборуваш за мене.....еве јас пред 2 години одбив унапредување(од надредените.,....а не од партии) за 3 скалила бидејќи требаше да менувам град за работа...така да тоа со партиите за мене не важи.

А дека е така сум сигурен....бидејќи за многу вакви вмешувања знам во детали додека сеуште и се спремале по партиите(имам многу другари партиски активисти и лево и десно)

Да се повторам....знам за детали(кој кога...каде...со кого....колку и каде....)...а не вака за паушални реченици.

така да џабе да се расправаме за нешто што го знам од близу уште од 1990 година

Залудно му објаснуваш, секоја критика која не е во согласност со неговиот начин на размислување по автоматизам доаѓа од опозицијата, а рециклираните пвеводбеници како него се оперирани од критика.

Секоја твоја критика која не е во согласност со неговиот начин на размислување не може да добие реплика која нема да содржи изрази од типот на "вие", "вашите", "во ваше време" и било кои останати изрази со кои се обидува - и речиси секогаш не успева - да ги игнорира критиките кои се неприфатливи за неговиот рециклиран пвеводбенички ум.

Еве во неговата последна реплика ти е обраќа со "ве држат верни", "сега толку викате", "го плашевте народов", "до 27 јануар ја имавте у игра", "испаднавте од игра", "да си раздигате на клоци", "ви го провалија" - вакви реплики можат да дојдат само од шупливата тиква која му виси над рамењата на некој кој е опериран од критика која не е по негов мерак и ќеиф.

Еве ти и уште еден хумористичен пример.

Дали си свесен дека во ист пост критикуваш неправда нанесена во 2001 и луѓе кои протестирале против зголемувањето на истата таа неправда?
Ти си главна фејкеруша овде со која само луд чоек влегуе у дискусија.
Нема да те удоволам со став за ова твое безвезно прашање.

Ти си главна фејкеруша овде со која само луд чоек влегуе у дискусија.
Нема да те удоволам со став за ова твое безвезно прашање.
Ај види си го постот уште еднаш.
Не мора да одговориш, а и никој не те тера со сила.. :свиркам:

Ај види си го постот уште еднаш.
Не мора да одговориш, а и никој не те тера со сила.. :свиркам:
Само градежни парцели за станови за бегалци ми се пред очи. Ништо друго не гледам. :confused:

Само градежни парцели за станови за бегалци ми се пред очи. Ништо друго не гледам. :confused:
Али затоа парцелана на Водно никад не им е пред очи.
Можда заради ѕидот што планираше да го стаи господинот Груевски да не му гледаат унутра.

Нема везе, и така таа службеничката у општина ќе одговара.

Мене ми зборуваш што бев навлечен ``од народните маси`` да протестирам против употребата на албанскиот јазик на Педагошкиот факултет во 1996-97 година?????

После тоа видов дека сум бил алатка во рацете на политики партии...а све што сум правел било само нечие сценарио

ПС:патем им се извинувам на албанците што тогаш сум имал таков став, и ова сум го кажувал на многу јавни места...и не се срамам да се извинам

Мене ми зборуваш што бев навлечен ``од народните маси`` да протестирам против употребата на албанскиот јазик на Педагошкиот факултет во 1996-97 година?????

После тоа видов дека сум бил алатка во рацете на политики партии...а све што сум правел било само нечие сценарио

ПС:патем им се извинувам на албанците што тогаш сум имал таков став, и ова сум го кажувал на многу јавни места...и не се срамам да се извинам
Си бил заведен, ама и друга беше перцепцијата тогаш. Во СФРЈ национализмот се третираше како канцер и таквите барања ги гледавме со таква перцепција, а за разлика од старата држава тогаш ниту бевме моќни да решаваме, ниту да спречиме нешто.
Јас не викам дека националистички собири се за поздрав и поддршка. Ај еве да разграничиме - едно е кога „бараат наводно некое право“, а друго е кога ти брцаат прст во око и ти ставаат екс командант на учк за министер, така? И не е националистичка злоупотреба да излезеш и да покажеш гнев, револт - не мора да кршиш семкарници, чисто да испцуеш на улица.
Од тие протести што ги спомнуваш прво и основно излезе кадар кој ја потона партијата. Тоа ќе го докаже времето. Поддржаа раководство кое никогаш претходно не членувало во партијата и не само тоа, туку беа претворени во главни режимски кучиња, задоволени со коски само. Знаеш на кои ликови мислам конкретно.
Ај еве да не збориме за протест - при амнестијата на раководството на учк немаше ни препирка некаква, внатрепартиска - ништо. Кој киднал на Халкидики, кој не - у собрание и стискај дугмиња. Против талат се собраа шака луѓе, за амнестијата не се сеќавам дали воопшто имаше нешто. Па од толкава партија еден ќе искочи да е стварно патриот?

@Peja989 да не се загреваш за некој протест случајно? Онака спортски прашувам.

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom