Случувања во Македонија (Генерална дискусија)

• Креатор на темата Креатор на темата Bitcoin
  • Време на започнување Време на започнување

За кого би го дале вашиот глас на парламентарните избори во април 2020?

• ВМРО-ДПМНЕ

Гласови: 64 19,0%
  • СДСМ

Гласови: 41 12,2%
  • ЛЕВИЦА

Гласови: 58 17,2%
  • БЕСА

Гласови: 1 0,3%
  • ДУИ

Гласови: 8 2,4%
  • АЛИЈАНСА ЗА АЛБАНЦИТЕ

Гласови: 1 0,3%
  • ДПА

Гласови: 0 0,0%
  • МАКЕДОНСКИ КОНЦЕПТ

Гласови: 5 1,5%
  • ИНТЕГРА

Гласови: 8 2,4%
  • ЕДИНСТВЕНА МАКЕДОНИЈА

Гласови: 3 0,9%
  • Некоја друга

Гласови: 9 2,7%
  • Нема да гласам или ќе го поништам ливчето

Гласови: 139 41,2%

• Вкупно гласачи
    337
Статус
Затворена за нови мислења.
Исто како и додека дпмне беа на власт, глуви за народот а опозицијата беше подеднакво мртва ко прадедо ми, едноставно не постоеше па народот излагаше на протест, нешто што е решение и сега, протест и демонстрации, ништо друго.
Дај брат немој со муабетот дека народот излегувал да протестира. Се надевам дека на мајтап го имаш кажано ова.

Инаку за сите оние кои незнаат еве јавно овака да им објаснам, дека ниедна демонстрација или протест не може да биде самоиницијативна од народот без амин на власта или невладина организација(друга држава).

Зад секој протест постои партија и невладина организација.

Ако имате познаници од шарените или во невладините, ќе знаете за колкави количини на пари се работи.(да не ме сфатите погрешно не се мисли дека одат по народот и делат пари на тие што протестираат) поинаку функционира тоа.

Во новиов случај со новава влада, пример и да го сменат името ќе нема кој да протестира и да се буни. Пошто ќе нема со чии пари да се вбризгува внатре за одржување на протестите. Пример може да се деси да излезе народ на улица да запалат 2 контејнера, ама од утре дента се ќе се нормализира.

Така да дечки воопшто не се замарајте со одлуките на новата влада бидејќи не постои сила што ќе може да влијае на истите. ;)

Дај брат немој со муабетот дека народот излегувал да протестира. Се надевам дека на мајтап го имаш кажано ова.

Инаку за сите оние кои незнаат еве јавно овака да им објаснам, дека ниедна демонстрација или протест не може да биде самоиницијативна од народот без амин на власта или невладина организација(друга држава).

Зад секој протест постои партија и невладина организација.

Ако имате познаници од шарените или во невладините, ќе знаете за колкави количини на пари се работи.(да не ме сфатите погрешно не се мисли дека одат по народот и делат пари на тие што протестираат) поинаку функционира тоа.

Во новиов случај со новава влада, пример и да го сменат името ќе нема кој да протестира и да се буни. Пошто ќе нема со чии пари да се вбризгува внатре за одржување на протестите. Пример може да се деси да излезе народ на улица да запалат 2 контејнера, ама од утре дента се ќе се нормализира.

Така да дечки воопшто не се замарајте со одлуките на новата влада бидејќи не постои сила што ќе може да влијае на истите. ;)

Сакаш да ми кажеш дека протестите за убиството на Нешковски беа партизирани?
Протестите за мртвите измени во образование беа партиски?
Протестите за Смилковско?
Протестите за поставување на Талат за Министер?

Постои сила, сила е населението само што ние сме така зачнати, да мислиме и знаеме дека наше е само да гласаме а они да праат што ќе праат.

Не може и не смее така да фунцкионираме.

...цитирам од тоа што ВИЕ НЕ ЧИТАТЕ, а го постираш како ИДЕНТИЧНА СТРАТЕГИЈА замислувате дека многу знаете,а ама ништо не разбирате :...Оваа национална стратегија е во согласност како со другите национални стратегии во државата, така и со меѓународната правна рамка на ЕУ. Стратегијата го уважува правото на човекот за индивидулно однесување и избор, во контекст на основните права на сегашното и потребите на иднотонаселение.Таа овозможува, преку социо-економскиот развој, да се создадат сеопфатни, одржливи и изедначени можности за развој на поединците. На овој начин се гарантира дека, стратешките определби за интеграција на бегалци и странци во Република Македонија се движат во рамките на вредностите, нормите и социјалните права, кои се карактеристични за Европската Унија..,, затворен цитат
е сега прочитај горе кај @viktora пост што е заокружено со црвено

img_20170809_235541-png.175497

ДЕКА ЌЕ СЕ ПРОМЕНИ ДЕЛОТ КАДЕ СЕ БАРА ДОКУМЕНТИ И ЌЕ СЕ БАРА ДА СЕ ТРГНЕ БАРАЊЕ НА ЛИЧНИ ДОКУМЕНТИ ЗА ЗЕМЈА НА ПОТЕКЛОТО, тоа го нема ниту во ниедна држава ниту во ЕУ ...
СЕГА ВИ Е ЈАСНО?? ништо и никого не сте „усрале со постот,, едноставно не ги читате ИЗМЕНИТЕ ШТО ЌЕ БИДАТ ВМЕТНАТИ ВО ОВА СТРАТЕГИЈА , правите вие воошто разлика што сака да се каже? јас мислам дека не го разбирате проблемот, но сепак еве потрудете се да сфатите што значи добивање државјанство без лични документи...(y)

Последно уредено:

Ako iskreno ova go misliš......mnogu malku znaeš za partiskoto deluvanje kaj nas...

najiskreno ova ti go kažuvam

Закон за јазици постои и е дефинирана неговата употреба во места со најмалце 20% население кое го зборува другиот јаик. Новиот закон не менува тука ништо само допрецизира конкретни случаеви на употреба која предходната влада не ги донесе
не е точно, закон за јазици само не замајува, всушност албанскиот јазик ќе стане државен јазик и како втор јазик ќе се зборува насекаде без разлика ако е 20% или 0 % присутност на истите индивидуи,а самиот закон ќе провлече вработување на албанци во сите јавни места каде живеат 0% албанци, доколку случајно некој албанец ќе долута како гостин таму во тоа подрачје со 0% албанци да си го добие одговорот и услугата на втор државен јазик- албанскиот јазик !.со што се менува етничката карта на МКД насилно без присуство на 20% ... така да во Битола ќе се зборува албански јазик како обавезителен државен јазик, а ѓупскиот ќе мора да го научиш поради присуство на ѓупци според законот за јазиците 20 %,не знам @Let 3 како не го „гледаш“ тоа, :(

Ako iskreno ova go misliš......mnogu malku znaeš za partiskoto deluvanje kaj nas...

Супер.
Него, не велам јас дека на самите протести немало инфилтрирани партиски куропушачи, туку дека не биле организирани од партија. Можеби подоцна, со тек на дејствување истите биле поддржани директно или индиректно со бројка на луѓе што не значи дека ако јас сум протестирал, сум бил партиски куропушач.

...

Постои сила, сила е населението само што ние сме така зачнати, да мислиме и знаеме дека наше е само да гласаме а они да праат што ќе праат.

Не може и не смее така да фунцкионираме.

Населението кое размислува така се вика раја, и токму затоа на овие простори немало и во блиска иднина нема да има држава, туку банана република.

Држава не се станува преку ноќ со референдум и декларација за независност, без цивилизиран народ со најосновни познавања за тоа како функционира вистинска држава, ниту референдум, ниту декларација, ниту Устав, ниту знаме/грб/химна, ни ништо може да направи држава од трула структура населена од раја, наместо од цивилизиран народ.

Последно уредено:
Владе остај ги големите батковци нека разговараат, ти си мал и незрел на тема критика, не се мешај секаде како некоја бабетина.
Аман бе дедо шо кажа, така останав. Ти не беше тој што тврдеше дека чим се договориле партиските лидери тоа под автоматизам е над уставот и нема што тука да се дискутира околу уставноста на било што. Големите батковци рече, да не пукниш ме изнасмеја. Е ај ко така критикувај баш да видам големите батковци како го прават тоа без да ги посерат гаќите пишто знаеш старост ова она. Алда веќе ги наполни гаќите од Пеја, глас не и се слушна цел ден, а не го ни искритикува.

не е точно, закон за јазици само не замајува, всушност албанскиот јазик ќе стане државен јазик и како втор јазик ќе се зборува насекаде без разлика ако е 20% или 0 % присутност на истите индивидуи,а самиот закон ќе провлече вработување на албанци во сите јавни места каде живеат 0% албанци, доколку случајно некој албанец ќе долута како гостин таму во тоа подрачје со 0% албанци да си го добие одговорот и услугата на втор државен јазик- албанскиот јазик !.со што се менува етничката карта на МКД насилно без присуство на 20% ... така да во Битола ќе се зборува албански јазик како обавезителен државен јазик, а ѓупскиот ќе мора да го научиш поради присуство на ѓупци според законот за јазиците 20 %,не знам @Let 3 како не го „гледаш“ тоа, :(

Мислам дека од сите членови на кајгана ти имаш најмногу глупости истрескано по единица пост.

Мислам дека од сите членови на кајгана ти имаш најмногу глупости истрескано по единица пост.
ако, јас само ќе го меморирам ова...и за кратко време ќе го инспринтам како лист и ќе ти го залепам на чело во истата Битола кога ќе биде тоа што за тебе е глупост по единица пост ! ;)

ако, јас само ќе го меморирам ова...и за кратко време ќе го инспринтам како лист и ќе ти го залепам на чело во истата Битола кога ќе биде тоа што за тебе е глупост по пост единица ! ;)

Сериозно, ти си феномен. Човек да запне не може толку глупости да истраска. Секоја реченица ти е ненормално глупа. Мислите ти се нејасни, испомешани, а нивното изразување ужасно. Би ти советувал да побараш помош.

Најискрено ти кажувам дека на сите горенаведени во поголем процент, значително поголем, биле непартиски луѓе.
А вие што сте мераклии да ја промашувате суштината на протестот и да "ловите мечки" у малата група, тоа е проблем у вашите глави. Процесот на етикетирање и поделба се интензивираше кога почна да се тресе фотељата, а вие само го ширите вирусот вирусот како комарците маларијата. Еднаш да стаите на кантар што е повредно: потегот за кој се протестира или авторитетот кој го напраил? Тешко ќе ви иде да се гурате нагоре у партија?

Најискрено ти кажувам дека на сите горенаведени во поголем процент, значително поголем, биле непартиски луѓе.
А вие што сте мераклии да ја промашувате суштината на протестот и да "ловите мечки" у малата група, тоа е проблем у вашите глави. Процесот на етикетирање и поделба се интензивираше кога почна да се тресе фотељата, а вие само го ширите вирусот вирусот како комарците маларијата. Еднаш да стаите на кантар што е повредно: потегот за кој се протестира или авторитетот кој го напраил? Тешко ќе ви иде да се гурате нагоре у партија?
Да бе, со заокружувањето, еден кај мене у маало го заокружија и напишаа „обожавател на опојни дроги“ и слика кај што пуши цигара ко копиљ, што ја имаше окачено на хај5 пред катаљарда години :D

Да да и дааааааа ;)

Само ако може потсети ме каде биле протестите за Смилковско и колку траеле(ако воопшто ги имало). А сети се протестите на албанците колку траеја за Смилковско и како беа палени автобуси.

Ако зборуваш за мене.....еве јас пред 2 години одбив унапредување(од надредените.,....а не од партии) за 3 скалила бидејќи требаше да менувам град за работа...така да тоа со партиите за мене не важи.

А дека е така сум сигурен....бидејќи за многу вакви вмешувања знам во детали додека сеуште и се спремале по партиите(имам многу другари партиски активисти и лево и десно)

Да се повторам....знам за детали(кој кога...каде...со кого....колку и каде....)...а не вака за паушални реченици.

така да џабе да се расправаме за нешто што го знам од близу уште од 1990 година

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom