Мушичка во уво

• Креатор на темата Креатор на темата Epics™
  • Време на започнување Време на започнување
Ако си имал некад фрки со ушите појди си на лекар.И не паничи мене летово ми влезе едно малечко пеперутче и језиво беше зашто кога пафташе со крилцата ми маваше по ушното тапанче.Му ставив малку вода со хидроген( медицински) и престана . Сум немала мака после тоа.

Здраво дечки

Пред пола саат ми влезе мушичка во увово и неможам никако да ја извадам.
Мртва е, а ми ствара грижи.

Некој совет ?
Не ги слушај овие што ти викаат со вакум шприц, дирекно со цревото силен воден притисок или ова она, курци палци - да не си го оштетиш увото. Оди на лекар. Ќе ја извадат сместа со инструмент, или со перење на увото, со вода или средство па вода, зависи дали треба да се умтрви претходно или е веќе мртва.

наједноставно....доколку имаш медицински хидроген 3% (не за фарбање коса) капни неколку капки во увото...ќе почне да врие...само наведни ја главата на страна и би требало мушичката да излезе заедно со хидрогенот

а можеби веќе си ја извадил мушичката и од сугестија сеуште осеќаш дека имаш нешто во увото?:unsure:
За воспалено уво Дексаметазонот на колку разлика се става од Хидрогенот?

За воспалено уво Дексаметазонот на колку разлика се става од Хидрогенот?
...доколку не е со препишана препорака од ОРЛ_ог доктор никако не смееш да примениш кортикостероид во уво !

...доколку не е со препишана препорака од ОРЛ_ог доктор никако не смееш да примениш кортикостероид во уво !
Од ОРЛ е.[DOUBLEPOST=1502275721][/DOUBLEPOST]
Да не треба во носот да ги ставам? Оти некако како со вода наполнето го осеќам увото, ништо не ми е подобрено.

ај вака,
велиш воспалено уво? највероватно ти напишале дијагноза, оти треба да се знае кој дел е воспален, но најчесто е воспаление на средно уво - Отитис !
може и како последица на недолечена настинка на грло или нос или заради неправилно дување на носот или заради алергија или настинка, често инфекцијата започнува со кивавица, затнат нос со многу секерет- мрсули кои се слева низ грлото и предизвикува кашлица...

strelyaetvuxespravoystoroniprichiniimeto_DD345940.jpg

е сега лечењето секогаш е со антибиотик Ciprofloksacin дали комбинација со орално земање капсули од антибиотик и капки антибиотик Citeral во уво (тебе ти дале директно кортикостероид dexamethason, што според мене воопшто не е добро,) и со метода на загревање на увото да се затвори со парче вата со алкохол или пак да се држи топла газа на уво...

vospalenieuxalecheniesimptomatikaiprichi_31EBB6AA.jpg

а тоа што ти дале само дексаметазон капки, не знам, можеби повеќе ќе ти направи штета, најчесто тоа се применува при воспаление од алергиски реакции, а тебе штом не ти помина до сега сигурно ти е од бактериска инфекција и додека не примениш антибиотик тешко ќе ти помине!

ај вака,
велиш воспалено уво? највероватно ти напишале дијагноза, оти треба да се знае кој дел е воспален, но најчесто е воспаление на средно уво - Отитис !
може и како последица на недолечена настинка на грло или нос или заради неправилно дување на носот или заради алергија или настинка, често инфекцијата започнува со кивавица, затнат нос со многу секерет- мрсули кои се слева низ грлото и предизвикува кашлица...

strelyaetvuxespravoystoroniprichiniimeto_DD345940.jpg

е сега лечењето секогаш е со антибиотик Ciprofloksacin дали комбинација со орално земање капсули од антибиотик и капки антибиотик Citeral во уво (тебе ти дале директно кортикостероид dexamethason, што според мене воопшто не е добро,) и со метода на загревање на увото да се затвори со парче вата со алкохол или пак да се држи топла газа на уво...

vospalenieuxalecheniesimptomatikaiprichi_31EBB6AA.jpg

а тоа што ти дале само дексаметазон капки, не знам, можеби повеќе ќе ти направи штета, најчесто тоа се применува при воспаление од алергиски реакции, а тебе штом не ти помина до сега сигурно ти е од бактериска инфекција и додека не примениш антибиотик тешко ќе ти помине!
Dg. Otitis media ac. supp. lat. dex.
Th: H2O2 3% sol.lok.
Septanaza Ispray 3x2pff/nos
dexamethasone, choramphenicol (1 mg+ 5mg)/1 ml 3x3gtt/uvo
amoxicilin, clavulanic acid 875 mg/125 mg 2x1 mg

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom