Дискусија за Атеистите, Исламот, Христијанството и останати убедувања

MIKI1

Поставувач на неодговорени прашања.
Член од
10 јануари 2008
Мислења
20.396
Поени од реакции
3.398
Дали јас ќе се брукам или ти веќе се брукаш, ќе оценат другите..
Веќе е оценето, во постовите кои намерно им ги бришеш на твоите критичари.[DOUBLEPOST=1502198165][/DOUBLEPOST]
Имаше прашање, не го одговори. .
Одговорот е веќе даден, ама те немало на форумов...Пардон; одговорот не ти бил очигледен.

Атеист

Дежурен Шаман
Член од
2 февруари 2010
Мислења
7.682
Поени од реакции
4.921
Веќе е оценето, во постовите кои намерно им ги бришеш на твоите критичари.
Што тоа е оценето? Дека се брукаш? Да, оценето е. А критичари има секогаш со или без основа и не се однесуваат на моето напишано овде.
Одговорот е веќе даден, ама те немало на форумов...Пардон; одговорот не ти бил очигледен.
Немаш дадено одговор, во во твоево (пардон читај на црквата на која припаѓаш) памфлетче, нема одговор на прашањето, туку нешто друго, на твоите замислени прашања.

MIKI1

Член од
10 јануари 2008
Мислења
20.396
Поени од реакции
3.398
Што тоа е оценето? Дека се брукаш?
Не, туку дека те брукаат по форумов па им ги бришеш постовите. Бодидарма @Bodhidharma е таквиот последен случај, чисто да те потсетам, пошто слабо памтиш.[DOUBLEPOST=1502198880][/DOUBLEPOST]
Немаш дадено одговор,
На секое прашање давам одговор, за разлика од твоето содржајно „не„.

Последно уредено:

Атеист

Дежурен Шаман
Член од
2 февруари 2010
Мислења
7.682
Поени од реакции
4.921
Не, туку дека те брукаат по форумов па им ги бришеш постовите. Бодидарма е таквиот последен случај, чисто да те потсетам, пошто слабо памтиш.
Да баш така е.:D
На секое прашање давам одговор, за разлика од твоето содржајно „не„.
Не видов пошто го нема твојот одговор, а прашање не видов па така нема мое “содржајно не“.

Мацо_Д()

Бизнисмен
Член од
23 ноември 2015
Мислења
377
Поени од реакции
160
Не можете да ја разберете Библијата? Нема кој да ви ги разјасни деталите? Дали сте дораснати за вистината?
Свештениците се „Луѓе Во Црно“.

ETs and the Bible go HAND IN HAND
The Bible is ALIEN SCRIPTURE / Reference after Reference
UFOs And The Bible - Full Documentary

MIKI1

Член од
10 јануари 2008
Мислења
20.396
Поени од реакции
3.398
Не можете да ја разберете Библијата? Нема кој да ви ги разјасни деталите? Дали сте дораснати за вистината?

Мацо-Д(),

се чини дека си охрабрен од твоите од клубчето па немајќи мотивација да напишеш нешто на соодветната тема, кај што можеш да ќариш пар „лајкови„, се впушташ во „...нападот како најдобра одбрана...„, не?...

Библијата е разбрана и точно протолкувана уште пред твоето зачнување. Приложените линкови/клипови се само просто Богохулење, а не приказ на некоја „нова„ вистина за Писмото.

Член од
5 мај 2016
Мислења
1.330
Поени од реакции
856

Ако сакаш навистина да ја разбереш библијата и бараш објаснување, побарај помош од најкомпетентниот познавач на истата а тоа е @MIKI1 и има уште еден добар познавач и објаснувач, но незнам зошто го нема многу на форумов @alf :)

Член од
3 јуни 2013
Мислења
1.944
Поени од реакции
1.192
Ако сакаш навистина да ја разбереш библијата и бараш објаснување, побарај помош од најкомпетентниот познавач на истата а тоа е @MIKI1 и има уште еден добар познавач и објаснувач, но незнам зошто го нема многу на форумов @alf :)
Грешка си,најдобар толкувач на Светото Писмо е @Let 3,особено му лежи Стариот Завет.Не наплаќа за советите,обратете се кај него и ќе добиете совет како да ја практикувате библиската вистина.Но сега е зафатен овие 100 дена во одбрана на новата власт во Македонија.

Член од
5 мај 2016
Мислења
1.330
Поени од реакции
856
Грешка си,најдобар толкувач на Светото Писмо е @Let3,особено му лежи Стариот Завет.Не наплаќа за советите,обратете се кај него и ќе добиете совет како да ја практикувате библиската вистина.
Аха, во право си да знаеш, Летко има интересни толкувања на светото писмо, најдобри и ефикасни се како бајките за деца пред спиење;)

Let 3

The Nipple Erector
Член од
13 јули 2008
Мислења
30.896
Поени од реакции
31.279
Аха, во право си да знаеш, Летко има интересни толкувања на светото писмо, најдобри и ефикасни се како бајките за деца пред спиење;)
Не можеш да ја “толкуваш“ библијата ако не си запознаен со времето за кое се зборува, историски, политички, економски прилики и ситуации во тоа време, одлики сфаќања и систем на општеството и луѓето од тоа време како и без да се потпреш на историја археологија и други нехристијански записи од тоа време.
Ако само читаш библија и врз основ на тоа си ја “толкуваш“ комотно може да си веруваш и во Саруман и земјата мордор од “Господар на прстените“ или во ликовите и настаните од Хари Потер.

Член од
5 мај 2016
Мислења
1.330
Поени од реакции
856
Не можеш да ја “толкуваш“ библијата ако не си запознаен со времето за кое се зборува, историски, политички, економски прилики и ситуации во тоа време, одлики сфаќања и систем на општеството и луѓето од тоа време како и без да се потпреш на историја археологија и други нехристијански записи од тоа време.
Ако само читаш библија и врз основ на тоа си ја “толкуваш“ комотно може да си веруваш и во Саруман и земјата мордор од “Господар на прстените“ или во ликовите и настаните од Хари Потер.
така е, не се противам...јас немам никакви познавања од сето тоа што го наброја, но кога нешто сакам да дознам ќе изгуглам или пак ќе си поставам прашање на форумов:)

Let 3

The Nipple Erector
Член од
13 јули 2008
Мислења
30.896
Поени од реакции
31.279
така е, не се противам...јас немам никакви познавања од сето тоа што го наброја, но кога нешто сакам да дознам ќе изгуглам или пак ќе си поставам прашање на форумов:)
е тоа ценам, гугле образовани деца!
Не знам оти толку се мачат луѓе со факултети и истржувања, единствено шо на чоек му треба за работа е таблет и пристап до интернет, па можеш да бидиш и доктор и архитект и забар и пилот на авион

Член од
5 мај 2016
Мислења
1.330
Поени од реакции
856
е тоа ценам, гугле образовани деца!
Не знам оти толку се мачат луѓе со факултети и истржувања, единствено шо на чоек му треба за работа е таблет и пристап до интернет, па можеш да бидиш и доктор и архитект и забар и пилот на авион
Не оди бе Летко толку далеку, говоревме за религија и јас си признав дека во тој дел не сум образована, историјата никогаш не сум ја сакала,политичка економија учев ама и тука не сум за фалење, но има и други науки душо,каде што сум се пронашла и не ми треба чичо гугле:)

Let 3

The Nipple Erector
Член од
13 јули 2008
Мислења
30.896
Поени од реакции
31.279
Не оди бе Летко толку далеку, говоревме за религија и јас си признав дека во тој дел не сум образована, историјата никогаш не сум ја сакала,политичка економија учев ама и тука не сум за фалење, но има и други науки душо,каде што сум се пронашла и не ми треба чичо гугле:)
над 90% од тие кои ја “толкуваат“ библијата се такви.

Член од
5 мај 2016
Мислења
1.330
Поени од реакции
856
над 90% од тие кои ја “толкуваат“ библијата се такви.
Така е бе Летко, па библијата не падна пишана од небо, ама затоа си имаме свети лица кои ќе не учат за правилното толкување, па сега кој како сака нека си сфати во црпката, негова слободна воља и разум

Kajgana Shop

На врв Bottom